Champions League: Μίλαν και Λειψία το πάνω χέρι για την πρόκριση, για «οτιδήποτε αν σώζεται» η Γιουβέντους

Γιάννης Αρώνης
Champions League: Μίλαν και Λειψία το πάνω χέρι για την πρόκριση, για «οτιδήποτε αν σώζεται» η Γιουβέντους

bet365

Το φετινό Champions League ρίχνει αυλαία στην φάση των ομίλων απόψε (2/11) και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Μιλάνο και Κίεβο όπου και θα κριθούν τα δύο τελευταία εισιτήρια για την φάση των «16». Για να «σώσει» την Ευρώπη κόντρα στην Παρί θα παίξει η Γιουβέντους.

Και το φετινό ταξίδι στην φάση των ομίλων του Champions League φτάνει στο τέλος του! Απόψε γύρω στα μεσάνυχτα θα ξέρουμε το πλήρες «μωσαϊκό» της φάσης των «16», αλλά και ποιες ακριβώς ομάδες θα συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στα νοκ-άουτ του Europa League.

Οι 14 από τους 16 μονομάχους που θα ανανεώσουν το ραντεβού τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι ήδη γνωστοί και μένει να μάθουμε σήμερα τους δύο τελευταίους, οι οποίοι θα προκύψουν σε Μιλάνο και Κίεβο με την Μίλαν και την Λειψία να φαντάζουν τα μεγάλα φαβορί.

Φαβορί είναι και η Γιουβέντους για την κατάληψη της τρίτης θέσης στο όγδοο και τελευταίο γκρουπ, όμως θα χρειαστεί να είναι προσεκτική για να μην πέσει θύμα τεράστιας έκπληξης που θα την αφήσει από σήμερα εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Θυμίζουμε πως στους «16» έχουν ήδη προκριθεί οι:

  • Νάπολι
  • Λίβερπουλ
  • Μπριζ
  • Πόρτο
  • Μπάγερν
  • Ίντερ
  • Tότεναμ
  • Άιντραχτ Φρανκφούρτης
  • Τσέλσι
  • Ρεάλ Μαδρίτης
  • Μάντσεστερ Σίτι
  • Ντόρτμουντ
  • Παρί Σεν Ζερμέν
  • Μπενφίκα

5ος όμιλος

Σε ένα από τα δύο ματς που θα κρίνει την τελική 16άδα του Champions League, η Μίλαν υποδέχεται στο «Σαν Σίρο» την Ζάλτσμπουργκ έχοντας το βαθμολογικό πλεονέκτημα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του γκρουπ. Οι ροσονέρι πήραν τη νίκη στο Μάξιμιρ απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην έδρα που «σκόνταψαν» οι πρωταθλητές Αυστρίας και έτσι με 7 βαθμούς θα είναι πανευτυχείς ακόμα και με την ισοπαλία. Απεναντίας, οι Ταύροι που μετρούν 6 πόντους θα ταξιδέψουν στο Μιλάνο με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα «κλέψει» την πρόκριση από την ομάδα του Στέφανο Πιόλι.

Στο άλλο ματς της βραδιάς για τον 5ο όμιλο, η δεδομένα πρώτη Τσέλσι θα υποδεχτεί στο «Στάμφορντ Μπριτζ» την Ντιναμό Ζάγκρεμπ που διατηρεί κάποιες μαθηματικές ελπίδες για την τρίτη θέση. Αυτές οι ελπίδες φυσικά δεν θα υπήρχαν αν οι Κροάτες δεν είχαν επιβληθεί της Τσέλσι με 1-0 στην πρεμιέρα του ομίλου, ήττα που σήμανε και την απομάκρυνση του Τόμας Τούχελ από τον πάγκο των «μπλε»! Η ομάδα του Τσάτσιτς βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου με 4 βαθμούς, και θέλει να ελπίζει σε ένα ιστορικό «διπλό» στο Λονδίνο ώστε με ήττα της Ζάλτσμπουργκ στο Μιλάνο να βρεθεί αυτή στην τρίτη θέση! Δύσκολη εξίσωση...

6ος όμιλος

Η δεύτερη και τελευταία «μητέρα των μαχών» της αποψινής βραδιάς θα διεξαχθεί πρώτη χρονικά, αφού στις 19.45 η Σαχτάρ θα υποδεχθεί την Λειψία στο Κίεβο ψάχνοντας απελπισμένα τη νίκη που θα την φέρει στους 9 βαθμούς και σε θέση ισχύος στην ισοβαθμία απέναντι στους Ταύρους! Οι Ουκρανοί άφησαν δύο βαθμούς στην Γλασκώβη την περασμένη αγωνιστική απέναντι στην Σέλτικ αλλά η νίκη της Λειψίας απέναντι στην Ρεάλ την ίδια ώρα δεν διαφοροποίησε τα δεδομένα - η Σαχτάρ θα ήθελε μόνο νίκη σήμερα σε κάθε περίπτωση. «Παρέλαση» είχε πραγματοποιήσει η ομάδα του Γιοβίτσεβιτς στην «Red Bull Arena» επικρατώντας με το εμφατικό 4-1 των Γερμανών.

Πολύ λιγότερο ενδιαφέρον θα συναντήσουμε στην έταιρη αναμέτρηση του ομίλου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», αφού η Ρεάλ που έχει ήδη προκριθεί φιλοξενεί την Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη που δεν τρέφει μαθηματικές ελπίδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση αλλά ούτε και για την συνέχεια στο Europa League. Οι πρωταθλητές Σκωτίας δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο από το να αποσπάσουν δύο ισοπαλίες από την Σαχτάρ, ενώ οι «μερένγκες» ξεκίνησαν με το 3/3 αλλά στην συνέχεια έριξαν στροφές έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση.

7ος όμιλος

Πολύ πιο απλά είναι τα πράγματα στο 7ο γκρουπ όπου δεν υπάρχει τίποτα προς διακύβευση σήμερα, αφού η τελική κατάταξη των ομάδων έχει αποφασιστεί από την περασμένη εβδομάδα και θα παραμείνει ίδια ανεξαρτήτως των αποψινών αποτελεσμάτων: Η Μάντσεστερ Σίτι θα προκριθεί ως πρώτη, η Ντόρτμουντ θα την ακολουθήσει στην φάση των «16» και η Σεβίλλη θα συνεχίσει στο αγαπημένο της Europa League, με την Κοπεγχάγη να μένει εκτός νυμφώνος. Οι πρωταθλητές Δανίας θα υποδεχθούν στο «Πάρκεν» την Ντόρτμουντ, ενώ η Σεβίλλη θα ταξιδέψει στην Αγγλία για να αντιμετωπίσει τους Γαλάζιους του Μάντσεστερ.

8ος όμιλος

Η Γιουβέντους κατόρθωσε να μείνει εκτός της νοκ-άουτ φάσης του Champions League για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2013-14, όμως ο «εφιάλτης» για τους μπιανκονέρι μπορεί και να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Η παραπαίουσα Γιούβε του Αλέγκρι φιλοξενεί την Παρί Σεν Ζερμέν στο Τορίνο και με νίκη εξασφαλίζει ότι θα παίζει στην Ευρώπη την άνοιξη -έστω και στο Europa League-, ενώ σε αντίθετη περίπτωση «μπλέκει» σε περιπέτειες! Οι Παριζιάνοι από την πλευρά τους δεν θα είναι εντελώς αδιάφοροι, αφού μπορεί να έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους όμως ισοβαθμούν με την Μπενφίκα στους 11 βαθμούς και με ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους Λουζιτανούς θα τερματίσουν στην πρώτη θέση.

Αντίστοιχο θα είναι το σκηνικό και στο Ισραήλ, με την διαφορά ότι Μακάμπι Χάιφα και Μπενφίκα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση για την κατάληψη της τρίτης και της πρώτης θέσης αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι υστερούν στην ισοβαθμία με την Γιουβέντους και συνεπώς χρειάζονται καλύτερο αποτέλεσμα για να βρεθούν στους «32» του Europa League, ενώ ο Βλαχοδήμος και οι συμπαίκτες του θα κυνηγήσουν τη νίκη ελπίζοντας η «Βέκια Σινιόρα» να αποσπάσει βαθμό/ούς από την ομάδα του Γκαλτιέ. Αν συμβεί το απροσδόκητο και η Μακάμπι καταφέρει να τερματίσει στην τρίτη θέση, θα είναι η πρώτη φορά που η Γιουβέντους ολοκληρώνει το ευρωπαϊκό της ταξίδι το φθινόπωρο μετά την σεζόν 2000-2001!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα