Ρεάλ Μαδρίτης: Η «βασίλισσα» θα βάλει στα ταμεία της 8,6 εκατ. μετά τον αποκλεισμό των Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Σεβίλλη

Newsroom
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «βασίλισσα» θα βάλει στα ταμεία της 8,6 εκατ. μετά τον αποκλεισμό των Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Σεβίλλη

bet365

Ούσα η μόνη ομάδα της LaLiga στο Champions League, η «βασίλισσα» θα επωφεληθεί από το λεγόμενο «market pool» κερδίζοντας επιπλέον 8,6 εκατομμύρια.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μόνη ισπανική ομάδα που συνεχίζει το ταξίδι της στο Champions League και έτσι επωφελείται οικονομικά από τον αποκλεισμό των Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη.

Οι ισπανικοί σύλλογοι δεν είναι συνήθως αυτοί που κερδίζουν τα περισσότερα από το διάσημο market pool, το μέρος των κερδών που διανέμει η UEFA με βάση τη βαρύτητα της οπτικοακουστικής αγοράς της χώρας που εκπροσωπεί η ομάδα. Συνήθως βλάπτονταν, αφενός, από το γεγονός ότι δεν ήταν οι πιο δημοφιλείς και επιπλέον, γιατί η τούρτα μοιραζόταν κανονικά μεταξύ τριών, τεσσάρων ή ακόμα και πέντε ομάδων που έκαναν αξιοπρεπή πορεία στη διοργάνωση.

Η «βασίλισσα» κέρδισε μετά τον τελικό του Παρισιού τον περασμένο Μάιο 116 εκατομμύρια καθαρά, τα οποία περιελάμβαναν 16,8 για αυτήν την έννοια των οπτικοακουστικών δικαιωμάτων, από τα λίγο περισσότερα από 300 που διέθεσε η UEFA σε όλες τις χώρες για αυτόν τον σκοπό.

Οι ισπανικές ομάδες μοιράστηκαν περίπου 57 εκατομμύρια στο market pool την περασμένη σεζόν.

Τη φετινή σεζόν όμως οι «λος μπλάνκος» έχουν μείνει μόνοι τους. Η UEFA έχει ήδη μοιράσει το μισό του ποσού (θα ήταν 28,5 εκατομμύρια με βάση το ποσό που είχε προβλεφθεί για την περασμένη σεζόν) και μοιράζεται με βάση τη θέση στο πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν.

Στη Ρεάλ θα αντιστοιχούσε ως πρωταθλήτρια 40%, 11,2 εκατομμύρια. Τώρα θα πάρει κι άλλο ένα κομμάτι μετά τον αποκλεισμό της Μπάρτσα, της Σεβίλλης και της Ατλέτικο.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι μπορεί να πάρει επιπλέον 8,6 εκατ. ευρώ καθώς δεν υπάρχουν άλλες ισπανικές ομάδες στη φάση των 16, αλλά θα μπορούσε να φτάσει στο 11,7 αν συνεχίσει ως τον τελικό! Στα άνωθεν νούμερα πρέπει να προσθέσουμε το 3,9 που της αντιστοιχεί για τα έξι παιχνίδια της στη φάση των ομίλων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα