Champions League: Σε «θαύμα» ελπίζει η Μπαρτσελόνα, για την πρωτιά Νάπολι-Μπριζ

Γιάννης Αρώνης
Champions League: Σε «θαύμα» ελπίζει η Μπαρτσελόνα, για την πρωτιά Νάπολι-Μπριζ

bet365

Η 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League συνεχίζεται απόψε (26/10) και όλα τα φώτα συγκεντρώνονται σε «Μεάτσα» και «Καμπ Νου», αφού ακόμα και ενδεχόμενη ενδεχόμενη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μπάγερν μπορεί να μην είναι αρκετή. Νάπολι και Μπριζ σφραγίζουν εντός έδρας τις πρώτες θέσεις των ομίλων τους.

Δεύτερη ημέρα δράσης για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League με πλούσιο πρόγραμμα και οκτώ αναμετρήσεις! Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει μπει στην τελική ευθεία και πλέον κάθε μέρα συμπληρώνονται όλο και περισσότερο τα «παζλ» των ομάδων που θα συνεχίσουν στους «16», αυτών που θα βρεθούν στο Europa League και όσων θα μείνουν εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας. Όπως πάντα, δύο ματς θα κάνουν σέντρα στις 19.45 με το «κυρίως πιάτο» να ακολουθεί στις 22.00 και τις υπόλοιπες έξι «μονομαχίες». Όλα τα παιχνίδια μεταδίδονται από την Cosmote TV αλλά και Live από το Gazzetta.

Θυμίζουμε πως στους «16» έχουν προκριθεί ήδη οι:

  • Νάπολι
  • Μπριζ
  • Μπάγερν Μονάχου
  • Ρεάλ Μαδρίτης
  • Μάντσεστερ Σίτι
  • Μπενφίκα
  • Παρί Σεν Ζερμέν
  • Ντόρτμουντ
  • Τσέλσι

1ος Όμιλος

Αρκετά ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης που αποτελεί και το μοναδικό γκρουπ που μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί ούτε μία ισοπαλία! Και τα δύο ματς ξεκινούν στις 22.00 και ξεχωρίζει αυτό στο Άμστερνταμ, όπου ο τρίτος της βαθμολογίας Άγιαξ (3 β.) υποδέχεται την δεύτερη Λίβερπουλ (9 β.) και θέλει μόνο νίκη και μάλιστα με πάνω από δύο γκολ διαφορά για να διατηρήσει μαθηματικές ελπίδες για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Οι παίκτες του Σρόιντερ ηττήθηκαν με 2-1 στο Άνφιλντ και έτσι χρειάζονται νίκη με την συγκεκριμένη διαφορά τερμάτων ώστε την τελευταία αγωνιστική να ελπίζουν σε συνδυασμό αποτελεσμάτων για να βρεθούν στην επόμενη φάση. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα απόψε, οι «Κόκκινοι» του Κλοπ θα βρεθούν στους «16» και ο Άιαντας πιθανότατα στους «32» του Europa League.

Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ η Νάπολι υποδέχεται στο «Αρμάντο Μαραντόνα» την Ρέιντζερς και ο στόχος της δεν είναι άλλος από το 5Χ5 και την ουσιαστική εξασφάλιση της πρωτιάς στην βαθμολογία, αφού οι ποδοσφαιριστές του Λουτσιάνο Σπαλέτι έχουν μέχρι στιγμής το απόλυτο στον όμιλο με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς. Οι Ναπολιτάνοι με νίκη απέναντι στην ουραγό του ομίλου θα φτάσουν τους 15 βαθμούς και θα μπορούν να χάσουν την πρώτη θέση μόνο ηττηθούν με 4 γκολ διαφορά και πάνω στο Άνφιλντ την τελευταία αγωνιστική. Στο αντίστοιχο ματς της Γλασκώβης οι πρωτοπόροι της Serie A είχαν επιβληθεί με 3-0 των Σκωτσέζων, οι οποίοι με την σειρά τοςς δεν έχουν βαθμό και παίζουν απόψε το τελευταίο τους «χαρτί» για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

2ος Όμιλος

Το μεγάλο ντέρμπι στον δεύτερο όμιλο ανοίγει την αυλαία της σημερινής δράσης (19.45) με τις Μπριζ και Πόρτο να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην βελγική πόλη. Οι γηπεδούχοι χάρη στην φοβερή φετινή τους πορεία (10 β.) βρίσκονται ήδη στους «16» τους Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία τους και απόψε έχουν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» την πρώτη θέση ακόμα και με την ισοπαλία! Η Πόρτο ακολουθεί τους Βέλγους στην βαθμολογία με 6 βαθμούς και χρειάζεται το θετικό αποτέλεσμα όχι τόσο για να μείνει «ζωντανή» στο κυνήγι της κορυφής αλλά για να απομακρυνθεί από Ατλέτικο και Λεβερκούζεν που κοντράρονται το βράδυ.

Στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης η Ατλέτικο υποδέχεται την Μπάγερ Λεβερκούζεν που αδυνατεί να «συνέλθει» ακόμα και με την παρουσία του Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο της. Παρά την προβληματική φετινή τους παρουσία αμφότερες διατηρούν μαθηματικές ελπίδες για την πρόκριση στα νοκ-άουτ, κάτι που πάντως ενδέχεται να έχει αλλάξει μέχρι την σέντρα της αναμέτρησης και αναλόγως το αποτέλεσμα στο Μπριζ-Πόρτο. Oι «ροχιμπλάνκος» του Σιμεόνε έχουν τέσσερις βαθμούς και με νίκη απόψε θα ταξιδέψουν στο «Ντραγκάο» την επόμενη εβδομάδα για την υπέρβαση, ενώ η Λεβερκούζεν έχει τρεις και θέλει νίκη με συνδυασμό αποτελεσμάτων για να ελπίζει. Σε περίπτωση «διπλού» της Πόρτο νωρίτερα στο Βέλγιο, το συγκεκριμένο ματς αποκτάει χαρακτήρα «τελικού» για την συνέχεια στο Europa League.

3ος όμιλος

Η Ίντερ υποδέχεται στο δεύτερο και τελευταίο αποψινό παιχνίδι των 19.45 την Βικτόρια Πλζεν και χρειάζεται μια απλή νίκη για να εξασφαλίσει την δεύτερη θέση του ομίλου «πετώντας» την Μπαρτσελόνα εκτός διοργάνωσης! Σε περίπτωση που οι «νερατζούρι» πάρουν τους τρεις βαθμούς απέναντι στην τελευταία και άποντη Πλζεν όχι μόνο δεν θα έχουν κανέναν λόγο να στρέψουν την προσοχή τους στο «Καμπ Νου» για το βραδινό Μπαρτσελόνα - Μπάγερν αλλά θα ταξιδέψουν και εντελώς αδιάφοροι στο Μόναχο την επόμενη εβδομάδα.

Σε ένα παραδοσιακό ευρωπαϊκό ντέρμπι που όμως μπορεί να έχει χάσει το βαθμολογικό του ενδιαφέρον πριν ακόμα την έναρξή του, η Μπαρτσελόνα θα φιλοξενήσει την πρώτη του γκρουπ Μπάγερν Μονάχου και -στο καλύτερο για τους «μπλαουγκράνα» σενάριο- θα κυνηγάει απελπισμένα τη νίκη που θα την κρατήσει στο παιχνίδι της πρόκρισης! Σε περίπτωση που γίνει το «θαύμα» και η Πλζεν καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα στο Μιλάνο, η Μπάρτσα θα χρειαστεί δύο νίκες (απόψε με την Μπάγερν και την επόμενη Τρίτη στην Τσεχία) και ταυτόχρονα ήττα της Ίντερ στην «Allianz Arena» ώστε να «κλέψει» την πρόκριση από την ομάδα του Ιντζάγκι και να μην βρεθεί για δεύτερη σερί χρονιά στα νοκ-άουτ του Europa League.

4ος όμιλος

Όλα ανοιχτά παραμένουν στον τέταρτο όμιλο μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, τόσο για την πρόκριση στους «16» όσο και για την συνέχεια στο Europa League μέσω της τρίτης θέσης. Χαρακτηριστικό της ρευστότητας του γκρουπ είναι το ότι η πρώτη Τότεναμ απέχει μόνο τρεις πόντους από την τελευταία Άιντραχτ! Οι Λονδρέζοι (7 β.) υποδέχονται την Σπόρτινγκ (6 β.) στην αγγλική πρωτεύουσα και με νίκη εξασφαλίζουν την συνέχειά τους στη διοργάνωση, ενώ και τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας από την πλευρά τους θα κάνουν σημαντικό βήμα πρόκρισης αν καταφέρουν να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα από το «Tottenham Stadium».

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Άιντραχτ (4 β.) θα φιλοξενήσει την Μαρσέιγ (6 β.) στην Φρανκφούρτη και η κάτοχος του Europa League θα κυνηγήσει τη νίκη που θα την φέρει τουλάχιστον σε θέση ισχύος για την συνέχειά της στην διοργάνωση που θριάμβευσε πέρσι. Οι Γερμανοί έχουν φυσικά και ελπίδες για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του γκρουπ, ειδικότερα αν κερδίσουν τους Μαρσεγιέζους. Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ από την άλλη ισοβαθμεί προς ώρας με την Σπόρτινγκ στην δεύτερη θέση υπερτερώντας μάλιστα στην εν λόγω ισοβαθμία, ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στο «Βελοντρόμ» την Τότεναμ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα