Ιστορικά ο Ολυμπιακός έχει 16 προκρίσεις στις 17 φορές που πήρε αποτέλεσμα εκτός έδρας

Ιστορικά ο Ολυμπιακός έχει 16 προκρίσεις στις 17 φορές που πήρε αποτέλεσμα εκτός έδρας

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta με το δικό του τρόπο για την σημαντική αποψινή ρεβάνς του Ολυμπιακού.

Το διακύβευμα της αποψινής βραδιάς είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό πολύ απλά γιατί μία πρόκριση του θα σημαίνει ότι τη νέα σεζόν θα παίζει 100% σε φάση ομίλων κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σε αντίθετη περίπτωση, σε αποκλεισμό του δηλαδή, μπορεί να χρειαστεί να παίξει στα πλέι οφς του Κόνφερενς Λιγκ, προκειμένου να συνεχίσει στους ομίλους της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Είναι σαφές οπότε πόσο σημαντική είναι η ρεβάνς με τη Μακάμπι Χάιφα. Κι εγώ δεν πάω μακριά, στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε θεωρώ εύκολο αντίπαλο τον Απόλλωνα Λεμεσού, τον οποίο θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση, αν περάσει την πρωταθλήτρια Ισραήλ. Μία χαρά ομάδα είναι ο πρωταθλητής Κύπρου-και μόλις χθες είδαμε ότι η δεύτερη ομάδα του κυπριακού πρωταθλήματος αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Μίντιλαντ της Δανίας, ένα αξιόλογο αντίπαλο. Για να φτάσει ο Ολυμπιακός στους ομίλους έχει πολύ δρόμο ακόμη. Άρα, σε αυτή τη φάση όλα τα λεφτά είναι ο αποψινός αγώνας με τη Μακάμπι.

Σημαντικό για τον Ολυμπιακό; Ιστορικά προκρίνεται πάντοτε όταν δίνει ρεβάνς στο γήπεδο του και έχει φέρει καλό αποτέλεσμα στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι! Βλέπε…

Ολυμπιακός-Βικτόρια Πλίζεν 4-0 (0-0 το πρώτο ματς στην Τσεχία)

Ολυμπιακός-Μπασάκσεχιρ 2-0 (1-0 υπέρ του το πρώτο ματς στην Τουρκία)

Ολυμπιακός-Παρτίζαν 2-2 (3-1 υπέρ του το πρώτο ματς στην Σερβία)

Ολυμπιακός-Αρούκα 2-1 (1-0 υπέρ του το πρώτο ματς στην Πορτογαλία)

Ολυμπιακός-Ρούμπιν 1-0 (1-0 υπέρ του το πρώτο ματς στη Ρωσία)

Ολυμπιακός-Μπέσα 6-1 (5-0 υπέρ του το πρώτο ματς στην Αλβανία)

Ολυμπιακός-Σλόβαν 2-0 (2-0 υπέρ του το πρώτο ματς στην Σλοβακία)

Ολυμπιακός-Σέριφ 1-0 (2-0 υπέρ του το πρώτο ματς στη Μολδαβία)

Ολυμπιακός-Νόρτζελαντ 5-0 (2-0 υπέρ του το πρώτο ματς στη Δανία)

Ολυμπιακός-Σλάβια Σόφιας 1-0 (2-0 υπέρ του το πρώτο ματς στη Βουλγαρία)

Ολυμπιακός-Μπότεφ 5-1 (3-2 υπέρ του το πρώτο ματς στη Βουλγαρία)

Ολυμπιακός-Μονακό 0-0 (1-0 υπέρ του το πρώτο ματς στη Γαλλία)

Ολυμπιακός-Βιέννα 1-1 (2-2 το πρώτο ματς στην Αυστρία)

Ολυμπιακός-Άγιαξ 2-0 (0-0 το πρώτο ματς στην Ολλανδία)

Ολυμπιακός-Σέλτικ 2-0 (1-1 το πρώτο ματς στην Σκοτία)

Ολυμπιακός-Ομόνοια 1-1 (1-0 υπέρ του το πρώτο ματς στην Κύπρο)

Emvilla

Μιλάμε για 16 προκρίσεις στη ρεβάνς στο γήπεδο του στις 17 φορές που ο Ολυμπιακός είχε καλό αποτέλεσμα (νίκη-ισοπαλία) στο πρώτο ματς εκτός έδρας. Βλέπετε, υπάρχει και η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα: εκείνο το Ολυμπιακός-Μέταλιστ 1-2 πριν 10 ακριβώς χρόνια, μετά το Μέταλιστ-Ολυμπιακός 0-1 στην Ουκρανία!

Για να έχουμε ακόμη πιο σφαιρική άποψη, ο Ολυμπιακός ιστορικά έχει 22 αποκλεισμούς στην εντός έδρας ρεβάνς στις 23 φορές που είχε κακό αποτέλεσμα (ήττα) στο πρώτο ματς εκτός έδρας! Δύο από Άντερλεχτ και Κραϊόβα κι έναν από Λιόν, Γουέστ Χαμ, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Νταμφέρμλιν, Τότεναμ, Μπενφίκα, Σπορτόυλ,, Νάπολι, Αμβούργο, Άγιαξ, Τενερίφη, Σεβίλλη, Φέρεντσβαρος, Γιουβέντους, Ανόρθωση, Λεβάντε, Ντνίπρο, Αταλάντα. Κι εδώ απλά υπάρχει μία εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα: εκείνο το Ολυμπιακός-Ραντ 2-0 μετά το Ραντ-Ολυμπιακός 2-1 στο Βελιγράδι…

Βεβαίως, μπάλα δεν παίζει η ιστορία. Σημασία έχει τι ποιότητα και ψυχή θα καταθέσει απόψε ο Ολυμπιακός. Άλλωστε, αν μελετήσουμε λίγο τα αποτελέσματα θα δούμε ότι αρκετές φορές οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύθηκαν πάρα πολύ για να περάσουν στο Καραϊσκάκη, παρότι είχαν το καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς: την Αρούκα την κέρδισαν στην παράταση αφού έχαναν 0-1 στο 90λεπτο…τη Μονακό την πέρασαν με τους Γάλλους να έχουν δοκάρι στο 90’…στο 1-0 επί της Ρούμπιν MVP του αγώνα ήταν ο γκολκίπερ Κάρολ, του οποίου το όνομα φώναζε όλο το Καραϊσκάκη…ακόμη και το 4-0 με την Πλίζεν ήταν μαγική εικόνα, καθότι στο ημίχρονο το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και μέχρι το 70ο λεπτό το σκορ ήταν 1-0…

Κοινώς, μπορεί κι απόψε να είναι μία δύσκολη βραδιά. Και για να έρθει η πρόκριση, να χρειαστεί να «ματώσει» η ομάδα, να «φτύσει αίμα». Και να παίξει κι ο κόσμος μπάλα.

Παρεμπιπτόντως, κάτι ακόμη για τον Πολωνό Στεφάνσκι που ξέχασα να γράψω χθες: διαιτητής ήταν κι ο παππούς του! Διαιτητής είναι και η γυναίκα του. Διαιτητής ήταν κι ο παππούς της γυναίκας του!

Άσχετο: Μου λένε κάποιοι αναγνώστες γιατί δεν ασκώ πιο έντονη κριτική στον Μαρτίνς σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Η απάντηση είναι πολύ απλή κι έχει να κάνει με δύο κομμάτια. Ένα ότι πιστεύω ότι η κριτική πρέπει να έχει κάποια όρια, ειδικά σε προπονητές όπως ο Πέδρο, που είναι τόσα χρόνια στην ομάδα. Δύο ότι θεωρώ ότι με το να τα βάλω τώρα με τον προπονητή, προσφέρω άλλοθι στους παίκτες σε περίπτωση αποκλεισμού (κτύπα ξύλο) από τη Μακάμπι. Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να δίνεις άλλοθι σε ποδοσφαιριστές. Πόσο δε μάλλον σε εκατομμυριούχους ποδοσφαιριστές όπως του Ολυμπιακού, με το μέσο όρο του συμβολαίου κάθε ενός της 20άδας να είναι στο 1,2 εκ. Ευρώ. Και θα δώσω εγώ άλλοθι σε αυτούς, για να «κρυφτούν» πίσω από τον προπονητή σε περίπτωση που κάτι στραβώσει;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.