Λίβερπουλ: Η μηχανή των γκολ, των νικών και των... αντοχών (vids)

Λίβερπουλ: Η μηχανή των γκολ, των νικών και των... αντοχών (vids)

Λίβερπουλ: Η μηχανή των γκολ, των νικών και των... αντοχών (vids)

bet365

Αξιοθαύμαστη η Λίβερπουλ του 2022. Άξιοι χειροκροτήματος και μέλη της ιστορίας ο Κλοπ και οι παίκτες του. Το quadruple διακυβεύεται ακόμα, όμως, οι «κόκκινοι» έχουν ήδη πετύχει πολλά. Το φετινό ρόστερ γίνεται μυθικό.

Το 3-2 επί της Βιγιαρεάλ στο «Κεράμικα» επιβεβαίωσε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα για την Λίβερπουλ στο φετινό Champions League και φυσικά την έστειλε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης για τρίτη φορά τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές περιόδους. Από το Κίεβο του 2018, στη Μαδρίτη του 2019 και τώρα στο Παρίσι του 2022.

Η Λίβερπουλ του Κλοπ είναι ένα σύνολο παικτών που ο καθένας ξεχωριστά έχει ξεπεράσει τα όρια και τον εαυτό του και όλοι μαζί κάνουν την μια υπέρβαση μετά την άλλη για το καλό του συλλόγου που μετράει πλέον 43 νίκες σε κάθε «μέτωπο», τις περισσότερες στα χρονικά του οργανισμού!

  • Το ρεκόρ των εκτός έδρας νικών

Με το πέρασμα από την έδρα της Βιγιαρεάλ, όσο δύσκολο κι αν ήταν αυτό λόγω και της ανατροπής από το 2-0 του πρώτου μέρους, η Λίβερπουλ κατάφερε να γράψει ακόμα μια σελίδα ιστορίας. Να τη γυρίσει και να συνεχίσει την καταγραφή γεγονότων που θα μείνουν στα χρονικά του Champions League. Γιατί σίγουρα κάτι τέτοιο θα συμβεί, ανεξάρτητα από την έκβαση του μεγάλου τελικού του Παρισιού.

Ποτέ ξανά καμία άλλη ομάδα δεν είχε 9 εκτός έδρας θετικά αποτελέσματα σε μια αγωνιστική περίοδο στην διοργάνωση και αυτό το πέτυχαν φέτος οι «κόκκινοι». Από την πεντάρα στο Πόρτο (5-1), το 3-2 επί της Ατλέτικο και τη νίκη (2-1) επί της Μίλαν με τον Οριγκί στο γκρουπ, ακολούθησε το σερί στα νοκ-άουτ.

Ήρθαν νίκες απέναντι σε Ίντερ (2-0), Μπενφίκα (3-1) και τώρα με το «κίτρινο υποβρύχιο» (3-2) για να καταγραφεί για πρώτη φορά στο Champions League το 6x6 μπροστά σε αντίπαλο κοινό από ένα κλαμπ.

  • Το ρεκόρ των γκολ χάρη στον Μανέ

Η στιγμή που ο Ρούλι έκανε... έξοδο του Μεσολογγίου και ο Μανέ κατάφερε να τον προσπεράσει και να συνεχίσει για να σκοράρει σε κενή εστία διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 για τη Λίβερπουλ στο «Κεράμικα», ήταν εκείνη που κατέγραψε το απόλυτο ρεκόρ τερμάτων.

Ποτέ άλλοτε η ομάδα του λιμανιού δεν είχε φτάσει σε αυτά τα επίπεδα σκοραρίσματος σε μια ποδοσφαιρική χρονιά και φέτος κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 139 φορές. Και έχει ακόμα να παίξει δυο τελικούς και τέσσερα ματς πρωταθλήματος.

Η αμέσως προηγούμενη κορυφαία επίδοση των «κόκκινων» στο κομμάτι των γκολ ήταν την αγωνιστική περίοδο 1985-1986. Εκείνη τη σεζόν, με τον Κένι Νταλγκλίς για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας, η Λίβερπουλ έφτασε μέχρι και τα 138 τέρματα.

Κατέκτησε το πρωτάθλημα (με +2 από την Έβερτον) και το Κύπελλο, με επικράτηση (3-1) στον τελικό κόντρα στα «ζαχαρωτά». Τότε βρισκόταν σε εφαρμογή η τιμωρία των αγγλικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έτσι δεν υπήρχαν παιχνίδια εκτός των βρετανικών ορίων...

  • Όλα τα ματς σε μια σεζόν μετά το τρεμπλ του 2001

Η πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Champions League στο Παρίσι, την 28η του Μάη, κάνει την Λίβερπουλ να κλείνει τη φετινή σεζόν έχοντας παίξει κάθε πιθανό ματς σε κάθε διοργάνωση στην οποία έχει δώσει το «παρών». Με το LeagueCup του 2022 ήδη στην τροπαιοθήκη της, αφού έφτασε μέχρι τέλους κι εκεί, περιμένει επίσης τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ» ξανά απέναντι στην Τσέλσι την 14η του μηνός, προτού πάει στην πόλη του φωτός για την... κούπα με τα μεγάλα «αυτιά».

Στο πρωτάθλημα έχει παίξει τα 34 από τα συνολικά 38 παιχνίδια της κούρσας κι έτσι αυτή τη στιγμή μετράει 57 αναμετρήσεις δίχως να έχει εκτροχιαστεί από τον στόχο του ονειρικού quadruple. «Είναι σπουδαίος ο τρόπος που αντιδράσαμε στο δεύτερο ημίχρονο δεδομένου πως η αίσθηση που υπάρχει στην ομάδα είναι πως έχουμε παίξει... 500 παιχνίδια» είπε ο Γιούργκεν Κλοπ λίγο μετά τη ρεβάνς με την Βιγιαρεάλ και δεν θα μπορούσε να θέσει καλύτερα το ζήτημα του εξαντλητικού προγράμματος των υποχρεώσεων των «κόκκινων» για φέτος.

Πάντως, την τελευταία φορά που η Λίβερπουλ έπαιξε όλα τα πιθανά ματς της χρονιάς, το 2000-2001, ήρθε το τρεμπλ... δίχως το πρωτάθλημα. Ο σύλλογος είχε τερματίσει στην 3η θέση και το -11 από την κορυφή της Premier. Είχε πάρει το LeagueCup με το 5-4 στα πέναλτι κόντρα στην Μπέρμιγχαμ, το Κύπελλο είχε εξασφαλιστεί με το 2-1 επί της Άρσεναλ στο Κάρντιφ και το Κύπελλο UEFA κατακτήθηκε σ' εκείνο τον αλησμόνητο τελικό με την Αλαβές με το 5-4 στην παράταση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα