Επιμένω: Τελικός Σίτι - Λίβερπουλ, αλλά…

Επιμένω: Τελικός Σίτι - Λίβερπουλ, αλλά…

bet365

Ο Αλέξανδρος Λοθάνο εξακολουθεί να (υπό) στηρίζει την αρχική του πρόβλεψη για τελικό Champions League μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, αφήνοντας ένα ανοιχτό παραθυράκι εξαιτίας αστάθμητων παραγόντων όπως οι τραυματισμοί.

Στις 18 Μαρτίου, λίγη ώρα μετά την κλήρωση προημιτελικών και ημιτελικών του Champions League, προέβλεπα τελικό Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ στις 28 Μαΐου στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού.

Σήμερα (14/04), 27 ημέρες αργότερα, εμμένω στην πρόβλεψή μου ότι οι Πολίτες και οι Κόκκινοι θα ανταμώσουν στην μονομαχία για την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, ξεπερνώντας στα ημιτελικά Ρεάλ Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ αντίστοιχα.

Στο πιο «λαμπερό» ζευγάρι από τα δύο, η Μάντσεστερ Σίτι φτάνει μετά από μια πολύ δύσκολη και απαιτητική ρεβάνς με την Ατλέτικο, η οποία απέδειξε στο δεύτερο ημίχρονο του δευτέρου παιχνιδιού ότι αδίκησε τον εαυτό της με την φουλ αμυντική προσέγγιση του πρώτου αγώνα.

Το πλάνο του Ντιέγκο Σιμεόνε, βεβαίως, μπορεί κάποιος να πει κάλλιστα ότι πέτυχε, αφού «έκλεισε» τα σκορ των δύο αγώνων, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε μετρημένες κλασικές ευκαιρίες στα δύο παιχνίδια και, αν δεν ήταν ο Έντερσον και ο Τζον Στόουνς, η παράταση (τουλάχιστον) ήταν αναπόφευκτη στο «Wanda Metropolitano».

Κόντρα στην Ρεάλ, βεβαίως, οι Πολίτες δεν θα αντιμετωπίσουν μια τέτοια ασφυκτική πίεση και μια τόσο αμυντική προσέγγιση, γιατί το στιλ (και το πρεστίζ) της Βασίλισσας είναι διαφορετικό. Από την άλλη, βεβαίως, η Ατλέτικο δεν διαθέτει τον πιο καθοριστικό επιθετικό του κόσμου αυτή την στιγμή (βλέπε Καρίμ Μπενζεμά), ενώ ο πρώτος αγώνας στο «Etihad» μπορεί να κρύβει εκπλήξεις.

Γιατί; Η Σίτι αρέσκεται να παίζει ψηλά και να αφήνει κενά πίσω, τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί ο ταχύτατος (και πολύ πιο ώριμος πλέον) Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος σίγουρα δεν θα έχει απέναντί του τον τιμωρημένο Ζοάο Κανσέλο και, ενδεχομένως, ούτε τον επίσης πολύ γρήγορο και πολύτιμο για τους Πολίτες, Κάιλ Γουόκερ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας.

Στα ματς με την Τσέλσι ο Βραζιλιάνος ήταν καθοριστικός στο δημιουργικό κομμάτι, «χορεύοντας» στο πρώτο παιχνίδι τον Αντρέας Κρίστενσεν και εκμεταλλευόμενος άψογα ένα κλέψιμο του Εντουάρντο Καμαβινγκά στην παράταση του δεύτερου.

Η Σίτι, όμως, θα ρίξει το βάρος στην μεσαία - μεσοεπιθετική γραμμή, εκεί όπου ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα τολμήσει να αφήσει στον πάγκο τον Τόνι Κρόος για να ξεκινήσει τον Καμαβινγκά. Εκεί, όμως, όπου μένει να δούμε αν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, επίσης καθοριστικός για τον Πεπ, θα είναι παρών, γιατί και αυτός αποχώρησε με ενοχλήσεις.

Η Ρεάλ έχει άλλη αύρα στο Champions League και φέτος ήδη το απέδειξε με Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι. Η Σίτι έχει ωριμάσει σε σχέση με το παρελθόν και με την Ατλέτικο έδειξε ότι μπορεί να είναι (και) κυνική, στα ημιτελικά θα έχει στα μετόπισθεν τον πολύτιμο Ρούμπεν Ντίας και γι’ αυτό εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχει προβάδισμα πρόκρισης έναντι των Μαδριλένων.

Ο Γκουαρδιόλα, άλλωστε, δεν ξεχνάει την ταπείνωση από τον Κάρλο Αντσελότι το 2014, όταν στα ημιτελικά η Μπάγερν πήγε να κατατροπώσει την Ρεάλ μετά το 1-0 του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και διαλύθηκε μέσα στο Μόναχο με 4-0, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι στο συγκεκριμένο ματς «έκανα την μεγαλύτερη cagada (σ.σ τα σκ@@@σε, σε ελεύθερη μετάφραση) της καριέρας μου».

Ο Κλοπ ξέρει τι εστί Έμερι

Στο έτερο ζευγάρι των ημιτελικών, η Λίβερπουλ είναι στα χαρτιά το φαβορί κόντρα στην Βιγιαρεάλ, Όπως, όμως, ήταν η Γιουβέντους και η Μπάγερν Μονάχου, οι οποίες βλέπουν τη συνέχεια της διοργάνωσης από την τηλεόραση. Ο Γιούργκεν Κλοπ, βεβαίως, δεν πρόκειται να την πατήσει όπως ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Ο Γερμανός, ο οποίος έχασε την πρώτη του ευκαιρία για τίτλο με την Λίβερπουλ το 2016 στον τελικό του Europa League κόντρα στην Σεβίλλη του Ουνάι Έμερι (1-3 με ανατροπή των Ανδαλουσιανών), ξέρει πόσο έξυπνος είναι ο Βάσκος τεχνικός και πόσο καλά προετοιμάζει τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Θεωρώ δεδομένο ότι η Λίβερπουλ θα είναι απόλυτα προετοιμασμένη για τα παιχνίδια σε «Άνφιλντ» και «Εστάδιο ντε λα Θεράμικα», όπου θα έχει την μπάλα, τον έλεγχο του ρυθμού, πιθανόν και τις ευκαιρίες, αλλά θα πρέπει να προσέξει και το εξαιρετικό transition του Κίτρινου Υποβρυχίου.

Η άμυνά της, άλλωστε, είναι αρκετά ευάλωτη, όπως επιβεβαίωσε η Σίτι στο ντέρμπι τίτλου, αλλά και η Μπενφίκα του διαμόνιου Ντάργουιν Νούνιες (η επόμενη σούπερ πώληση των Αετών), έστω και αν στην ρεβάνς δεν έπαιζε ο βράχος πολυτελείας που ακούει στο όνομα Φίρχιλ Φαν Ντάικ.

Η Λίβερπουλ έχει ωριμάσει, μέχρι τώρα δεν αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες στο Champions League, αλλά δεν νίκησε στην έδρα της ούτε την Ίντερ, ούτε την Μπενφίκα, αν και είχε φροντίσει να… καθαρίσει την μπουγάδα από τα πρώτα παιχνίδια μακριά από το «Άνφιλντ».

Αυτή την φορά, θα κληθεί να δώσει το πρώτο ματς στο μυθικό της γήπεδο και γνωρίζει ότι δύσκολα θα έχει καπαρώσει την πρόκριση προτού ταξιδέψει στο Βίλα - Ρεάλ. Είναι, όμως, ανώτερη από το «γαλατικό χωριό» του Champions League και μπορεί κάλλιστα να το αποδείξει.

@Photo credits: Associated Press

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λοθάνο
Αλέξανδρος Λοθάνο

Η γραφομηχανή του μπαμπά, συνοδοιπόρος στα πρώτα βήματα. Αγάπη για το γράψιμο από νεαρή ηλικία και, σε συνδυασμό με την λατρεία για τον αθλητισμό, η κατάληξη προφανής για τον Αλέξανδρο Λοθάνο. Πάνω από 25 χρόνια στα δημοσιογραφικά πέριξ, ταξίδια ζωής σε μεγάλες διοργανώσεις και τελικούς, συγγραφή βιβλίων, ξεχωριστές γνωριμίες με σπουδαίες προσωπικότητες. Όχι, παράπονο δεν μπορεί (και δεν θέλει) να έχει...