Φουλ για τελικό Σίτι - Λίβερπουλ!

Φουλ για τελικό Σίτι - Λίβερπουλ!

bet365

Ο Αλέξανδρος Λοθάνο «διαβάζει» την κλήρωση προημιτελικών και ημιτελικών του Champions League και κάνει τις προβλέψεις του για τον τελικό της 28ης Μαΐου στο Παρίσι - Προς… Μπαρτσελόνα - Αταλάντα οδεύει ο τελικός του Europa League.

Φαντάζει αβανταδόρικο και «εύκολο» να προβλέψεις κανείς έναν αγγλικό τελικό στο Champions League, όταν η Premier League είναι, με διαφορά αυτή την στιγμή, το πιο απαιτητικό, ανταγωνιστικό, δυνατό και με καλό ρυθμό πρωτάθλημα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η κλήρωση, όμως, διαμόρφωσε ένα μονοπάτι που «δείχνει» τελικό μόνο με ομάδες του Νησιού για δεύτερη διαδοχική σεζόν, αλλά και τρίτη στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είχαν προηγηθεί πέρυσι το Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι (1-0) και προ τριετίας το Λίβερπουλ - Τότεναμ (2-0).

Από την μια πλευρά του ταμπλό, αυτό των Τσέλσι - Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι - Ατλέτικο Μαδρίτης, δίνω σαφέστατα τον πρώτο λόγο στην πιο ολοκληρωμένη ομάδα από τις τέσσερις, η οποία και έχει προβάδισμα σε διπλούς αγώνες, αφού το ένα ματς, όπως αποδείχθηκε και πέρυσι, είναι… άλλο φρούτο.

Η Σίτι, στην οποία και αναφέρομαι, έχει να σκεφτεί ταυτόχρονα την μονομαχία της με την Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα, η οποία αποτελεί δίκοπο μαχαίρι. Γιατί, μπορεί κάλλιστα να την κρατήσει σε τρομερή εγρήγορση αλλά, από την άλλη, να της «ρουφήξει» πολλή και πολύτιμη δύναμη - ενέργεια.

Ποδοσφαιρικά, όμως, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα με πείθει ότι είναι ένα σκαλί ανώτερη από αυτή του Ντιέγκο Σιμεόνε και, βεβαίως, δεν έχει καμία σχέση με το… συνονθύλευμα πολυτελείας που εδρεύει στην ίδια αγγλική πόλη με την Σίτι.

Η Ατλέτικο, δεδομένα, θα είναι σκληρό καρύδι, θα παλέψει και τα δύο παιχνίδια, αλλά δεν έχει τα όπλα για να αντισταθεί στο επιθετικό παιχνίδι των Πολιτών, έστω και αν η άμυνα των τελευταίων με προβληματίζει χωρίς τον Ρούμπεν Ντίας. Αν επιστρέψει έγκαιρα ο Πορτογάλος, δεν το συζητώ καν για ημιτελικό.

Ποια ομάδα, όμως, θα βρει εκεί; Η Τσέλσι, στον κυκεώνα του «όλοι εναντίον του (ξαφνικά) κακού Αμπράμοβιτς», έχει αντέξει πολύ καλά προς το παρόν. Θα μπορέσει, όμως, να συνεχίσει έτσι μέχρι τέλους και ειδικά σε ένα τόσο απαιτητικό ζευγάρι αγώνων με την Ρεάλ Μαδρίτης;

Αν, μάλιστα, δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες εβδομάδες, είναι πολύ πιθανό το πρώτο ματς στο «Στάμφορντ Μπριτζ» να γίνει με άδειες εξέδρες. Όσο για την ρεβάνς; Ας ρωτήσει κάποιος την Παρί Σεν Ζερμέν που ήταν η τελευταία που βίωσε στο πετσί της τι εστί «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ακόμα και γεμάτο κατά το ήμισυ λόγω έργων.

Η άμυνα της Τσέλσι, βεβαίως, δεν έχει καμία σχέση με τον γαλλικό… θίασο και η Βασίλισσα δεν θα βρει τα κενά που είχε κόντρα στον Μαρκίνιος και την παρέα του. Θεωρώ ότι αυτό το ζευγάρι είναι το πιο ανοιχτό από τα τέσσερα των προημιτελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όποια και από τις δύο αν προκριθεί, πάντως, η Σίτι έχει τον πρώτο λόγο σε ζευγάρι αγώνων και αναμφίβολα διαθέτει τα φόντα, τον προπονητή και τους παίκτες για να ανανεώσει την παρουσία της στον μεγάλο τελικό.

Στην άλλη πλευρά του ταμπλό, τα φαβορί είναι… πολύ φαβορί στα προημιτελικά. Αξιέπαινες και σκληροτράχηλες Βιγιαρεάλ και Μπενφίκα, αλλά δεν βλέπω πως μπορούν σε ζευγάρι αγώνων να αποκλείσουν Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ αντίστοιχα.

Στα χαρτιά, οι Κόκκινοι και στα δύο ζευγάρια είναι (πολύ) ανώτεροι και δείχνουν έτοιμοι να μας χαρίσουν έναν συναρπαστικό ημιτελικό, όπου δίνω και πάλι τον πρώτο λόγο στην Λίβερπουλ, γιατί την βλέπω πιο «γεμάτη» από την Μπάγερν, η άμυνα της οποίας με προβληματίζει πάρα πολύ, όσα γκολ και να βάλει αυτή η «μηχανή» που ακούει στο όνομα Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Αυτά ως μια πρώτη προσέγγιση, αφού θα τα πούμε πιο αναλυτικά και σε Podgazzt. Οι απαντήσεις, βεβαίως, θα δοθούν στο γήπεδο, όπου θα παίξουν καθοριστικό ρόλο το momentum των ομάδων και τα όποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν, όπως αυτή την στιγμή είναι ο Ρούμπεν Ντίας στην Μάντσεστερ Σίτι, ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ στην Λίβερπουλ ή (εδώ και καιρό) ο Αλφόνσο Ντέιβις στην Μπάγερν Μονάχου.

Μπάρτσα, να η ευκαιρία!

Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα, συνηθισμένοι στα «σαλόνια» του Champions League, έβλεπαν με μια μεγάλη δόση… ξενερώματος την συμμετοχή της ομάδας τους στο Europa League. Ο ερχομός του Τσάβι, όμως, σε συνδυασμό με την σαφέστατη βελτίωση των Μπλαουγκράνα, έχει αλλάξει το κλίμα ως προς τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, η κατάκτηση της οποίας άλλωστε δίνει απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του «Μεγάλου Αδελφού».

Η κλήρωση των προημιτελικών έφερε τους Καταλανούς αντιμέτωπους με την απρόβλεπτη και επικίνδυνη Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αλλά σε δίδυμο αγώνων η Μπάρτσα έχει προβάδισμα, όπως και με όποια εκ των Γουέστ Χαμ ή Λιόν προκριθεί από τον προημιτελικό με τον οποίο σταυρώνει αυτό το ζευγάρι.

Την ίδια ώρα, η Αταλάντα προκρίθηκε με «επαγγελματικό» τρόπο επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν και θεωρώ ότι έχει τα φόντα για να τα καταφέρει και εις βάρος της ασταθούς Λειψίας. Και, αν η ομάδα του Μπέργκαμο βρεθεί στην τετράδα, θα χρειαστεί απλώς να είναι… επαρκώς σοβαρή (με Μπράγκα ή Ρέιντζερς) για να δώσει το παρών στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της, στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης στις 18 Μαΐου.

Υ. Γ. : Η Μαρσέιγ είναι «βαρύ» όνομα για να σου δώσει επιπλέον κίνητρο, αλλά σε καμία περίπτωση η τωρινή εκδοχή της Ολιμπίκ δεν είναι ικανή να τρομάξει τον ΠΑΟΚ και δη τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος είναι «αλεπού» και ο Δικέφαλος έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία για να βρεθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία του, σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και αν τα καταφέρει; Κόντρα σε Φέγενορντ ή Σλάβια Πράγας (καλές ομάδες, αλλά σε καμία περίπτωση «θηρία») μπορεί να ονειρεύεται… 50 χιλιάδες φιλάθλους του στην πόλη (όχι μέσα στο γήπεδο βεβαίως) που θα φιλοξενήσει τον τελικό! Τα Τίρανα, άλλωστε, απέχουν περί τις έξι ώρες με το αυτοκίνητο από την Θεσσαλονίκη. Αν και εκεί που έχει φτάσει πλέον η βενζίνη, μάλλον συμφέρει περισσότερο το ταξίδι με αεροπλάνο...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λοθάνο
Αλέξανδρος Λοθάνο

Η γραφομηχανή του μπαμπά, συνοδοιπόρος στα πρώτα βήματα. Αγάπη για το γράψιμο από νεαρή ηλικία και, σε συνδυασμό με την λατρεία για τον αθλητισμό, η κατάληξη προφανής για τον Αλέξανδρο Λοθάνο. Πάνω από 25 χρόνια στα δημοσιογραφικά πέριξ, ταξίδια ζωής σε μεγάλες διοργανώσεις και τελικούς, συγγραφή βιβλίων, ξεχωριστές γνωριμίες με σπουδαίες προσωπικότητες. Όχι, παράπονο δεν μπορεί (και δεν θέλει) να έχει...