Τσάβι: «Δεν ξέρω για τη Ρεάλ, αλλά η Μπαρτσελόνα πρέπει να παίζει πάντα καλά»

Νίκος Κικίδης
Τσάβι: «Δεν ξέρω για τη Ρεάλ, αλλά η Μπαρτσελόνα πρέπει να παίζει πάντα καλά»

bet365

Ο Τσάβι δεν ενθουσιάστηκε από τον τρόπο που η Ρεάλ κλείδωσε ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League και έφερε σε αντιπαραβολή την αγωνιστική φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα.

Μπορεί να δεινοπάθησε, να έφτασε μια ανάσα από τον αποκλεισμό, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε το ψυχικό σθένος να κάνει το comeback κόντρα στην Τσέλσι και να σφραγίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League.

Η πρόκριση ωστόσο δεν διορθώνει από μόνη της τα κακώς κείμενα που παρουσίασαν οι Μαδριλένοι στο χορτάρι του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Από το πρώτο λεπτό άλλωστε το σύνολο του Αντσελότι βρέθηκε στα σχοινιά από μια εντυπωσιακά ενεργητική Τσέλσι που μπήκε με το... μαχαίρι στα δόντια για να φέρει τα πάνω - κάτω και να πάρει το αίμα της πίσω για την ήττα στο Λονδίνο.

Και μπορεί τελικά να μην τα κατάφερε, όμως δεδομένα ξεγύμνωσε πολλές από τις αδυναμίες της Ρεάλ που περιορίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα σε μια νωχελική εμφάνιση. Εμφάνιση η οποία παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στον Τσάβι να ρίξει μια μικρή... μπηχτή για την απόδοση και το αγωνιστικό στυλ των Μερένγκες.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα συνέκρινε τη νοοτροπία της ομάδας του με εκείνη της μεγάλης αντιπάλου, ξεκαθαρίζοντας πως στη Βαρκελώνη έχουν ως θεμελιώδη αρχή το ελκυστικό ποδόσφαιρο.

«Εμείς στη Μπαρτσελόνα κοιτάμε την ιστορία της ομάδας. Όταν ήρθε για παράδειγμα ο Κρόιφ, έχτισε κάποια θεμέλια και ορισμένες βασικές αρχές, όπως το να παίζεις καλά. Δεν ξέρω για τη Ρεάλ, αλλά εμείς πάντα πρέπει να παίζουμε καλά» ήταν τα λόγια του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα