Σιμεόνε: «Δεν έχω περιφρονήσει ποτέ συνάδελφό μου»

Νίκος Κικίδης
Σιμεόνε: «Δεν έχω περιφρονήσει ποτέ συνάδελφό μου»

bet365

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε απάντησε στα λόγια του Πεπ Γκουαρδιόλα και στην σκληρή κριτική που δέχθηκε από τον Τύπο για το αμυντικογενές σύστημα με το οποίο παράταξε την Ατλέτικο στο χορτάρι του «Ετιχαντ»

«Στην προϊστορία, σήμερα και σε 100.000 χρόνια, η επίθεση εναντίον αυτού του συστήματος είναι πολύ δύσκολη» παραδέχθηκε με μια νότα... εκνευρισμού ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά το φινάλε της αναμέτρησης απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ενός αγώνα που βρήκε μεν την Μάντσεστερ Σίτι στην πλευρά των νικητών, αλλά παράλληλα κράτησε τους Μαδριλένους ακόμα ζωντανούς στη μάχη της πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League. Ο τρόπος με τον οποίο όμως κατάφεραν να διασωθούν δεν κέρδισε και πολλούς θαυμαστές.

Αντιθέτως, ο Ντιέγκο Σιμεόνε δέχθηκε λυσσαλέα κριτική για το ακραία αμυντικογενές σχήμα που επέλεξε απέναντι στους Πολίτες και έγινε αποδέκτης πυρών από πάσα κατεύθυνση.

Μια εβδομάδα αργότερα πάντως και ενόψει τις κρίσιμης ρεβάνς, ο Αργεντινός απέφυγε να ρίξει λάδι στη φωτιά και τόνισε πως ποτέ στην καριέρα του δεν έχει περιφρονήσει - και ούτε πρόκειται - το στυλ ενός άλλου προπονητή.

«Πάντα λέω το ίδιο πράγμα. Προπονώ από το 2005 και δεν ήμουν ποτέ περιφρονητικός απέναντι σε συνάδελφό μου. Βάζω τον εαυτό μου στη δική τους θέση και καταλαβαίνω πως υπάρχουν διάφοροι τρόποι έκφρασης από τους προπονητές.

Σε ό,τι αφορά τις γνώμες άλλων, του Τύπου, των παικτών που δεν παίζουν, λέω αυτό που πάντα έλεγε ο πατέρας μου: το ψάρι πεθαίνει από το στόμα. Τα λόγια είναι δωρεάν και όλοι μπορούμε να πούμε την άποψή μας. Μεταξύ προπονητών υπάρχουν ορισμένοι τύποι και οφείλεις να δείχνεις σεβασμό» ήταν τα λόγια του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα