Λίβερπουλ - Ίντερ 0-1: Οι Νερατζούρι τη νίκη, οι Κόκκινοι την πρόκριση (vid)

Λίβερπουλ - Ίντερ 0-1: Οι Νερατζούρι τη νίκη, οι Κόκκινοι την πρόκριση (vid)

bet365

Με γκολάρα του Λαουτάρο Μαρτίνες, η Ίντερ πίστεψε στο θαύμα μέσα στο «Άνφιλντ», αλλά η αποβολή του Αλέξις Σάντσες την καταδίκασε, με την Λίβερπουλ να έχει τρία (!) δοκάρια και να παίρνει δικαίως εντέλει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, χάρη στη νίκη της στο Μιλάνο με 2-0.

Η Λίβερπουλ είχε τρία δοκάρια, η Ίντερ ένα γκολ και μια αποβολή που, εντέλει, πλήρωσε πολύ ακριβά, αφού δεν μπόρεσε να διεκδικήσει με αξιώσεις και μέχρι το τέλος ένα δεύτερο τέρμα που ενδεχομένως να έστελνε το ματς στην παράταση, με τους Κόκκινους να χάνουν (0-1), αλλά να παίρνουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, χάρη στη νίκη τους με 2-0 στο Μιλάνο.

Ο Γιούργκεν Κλοπ παρέταξε μια από τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες του, με τον Σιμόνε Ιντσάγκι να στερείται εκ νέου τον πολύτιμο Νικολό Μπαρέλα λόγω τιμωρίας και να προτιμάει Αλέξις Σάντσες στην επίθεση αντί του Έντιν Τζέκο, ως παρτενέρ του Λαουτάρο Μαρτίνες.

Παραμονές του αγώνα, ο Γερμανός ξεκαθάριζε ότι η Λίβερπουλ δεν είναι μια ομάδα που υπερασπίζεται αποτελέσματα, αλλά κυνηγάει το γκολ, όπως έκαναν από την αρχή οι Κόκκινοι σε ένα κατάμεστο και γιορτινό «Άνφιλντ».

Οι Νερατζούρι, οι οποίοι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ιντσάγκι ήθελαν ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, έδειξαν διατεθειμένοι να πάρουν (ελεγχόμενα) ρίσκα για να ψάξουν την εστία του Άλισον και το πολυπόθητο 0-1 που θα τους έβαζε και πάλι στο «κόλπο» της διεκδίκησης της πρόκρισης.

Φλέρταραν με την καλή ευκαιρία σε προσπάθειες των Αρτούρο Βιδάλ και Ιβάν Πέρισιτς στα πρώτα δέκα λεπτά (πολύ κεφάτος και δραστήριος ο Κροάτης εξτρέμ), αλλά τους έλειπε η καλή, τελική πάσα.

Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό, αλλά σταδιακά αυτός έπεφτε λόγω των πολλών φάουλ που σφύριζε ο Αντόνιο Μιγέλ Ματέου Λαόθ. Ο Ισπανός διαιτητής, μάλιστα, δεν το συνηθίζει και αρέσκεται στο να αφήνει το παιχνίδι να κυλάει, κάτι που δεν έκανε στο «Άνφιλντ». Η ένταση… χαμήλωσε και άλλο εξαιτίας πεντάλεπτης διακοπής για συμβάν με φίλαθλο στο «KOP», με τους γιατρούς των δύο ομάδων να σπεύδουν σε βοήθεια και να κερδίζουν το χειροκρότημα του κόσμου.

Και, αμέσως μετά την διακοπή, η Λίβερπουλ άγγιξε το 1-0, σε εκτέλεση φάουλ του Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ (φανταστική η σεζόν του) και κεφαλιά - οβίδα του Ζοέλ Μάτιπ, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σαμίρ Χαντάνοβιτς (31’).

Η Ίντερ χρειάστηκε και αυτή μια στατική φάση για να απειλήσει, όταν ο Χακάν Τσαλχάνογλου με φάουλ από τα πλάγια της περιοχής παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Άλισον, με την μπάλα να σκάει μπροστά στον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, προτού αυτός την διώξει (41’).

Στο φινάλε ενός ισορροπημένου πρώτου μέρους χωρίς πολλές συγκινήσεις, ο Αλεξάντερ Άρνολντ επιβεβαίωσε πως ό, τι αγγίζει φέτος (σχεδόν πάντα) γίνεται χρυσάφι, με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στην ανάπαυλα, ο Ιντσάγκι έριξε στο ματς τον Ντανίλο Ντ’ Αμπρόζιο αντί του Στέφαν Ντε Φράι ψάχνοντας από την ομάδα του να πάρει μέτρα στο γήπεδο, αν και η Λίβερπουλ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, με τον (ευρισκόμενο σε μέτρια μέρα) Μοχάμεντ Σαλάχ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, επί της ουσίας προ κενής εστίας, ύστερα από ασθένες διώξιμο του Χαντάνοβιτς προ του Ντιόγκο Ζότα (52’).

Η Λίβερπουλ ανέβασε… στροφές, αλλά η Ίντερ ανταποκρίθηκε και, μάλιστα, απάντησε στην ευκαιρία του Σαλάχ με μια πολύ σημαντική του Λαουτάρο, ο οποίος μόνος του από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να σκοράρει, με την μπάλα στο σουτ του Αργεντινού να κοντράρει σε αμυντικό και να βγαίνει κόρνερ για πολύ λίγο (59’).

Ο Μαρτίνες, ο οποίος είχε δέκα διαδοχικά ματς χωρίς γκολ στο Champions League, λυτρώθηκε δύο λεπτά αργότερα, όταν η Ίντερ πίεσε ψηλά, έκλεψε την μπάλα και ο Λαουτάρο, με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Άλισον και έδωσε μια… άγρια ομορφιά στο τελευταίο ημίωρο.

Και αυτό, παρ’ ότι μόλις δύο λεπτά μετά, ο Σάντσες αποβλήθηκε (ορθά) με δεύτερη κίτρινη κάρτα, επειδή στο τάκλιν που έκανε για να διώξει την μπάλα, κράτησε προτεταμένο το πόδι του, με αποτέλεσμα να βρει τον Φαμπίνιο στον αστράγαλο.

Ο Κλοπ αντέδρασε άμεσα στο γκολ - σοκ του Λαουτάρο και έριξε μαζί Τζόρνταν Χέντερσον και Ναμπί Κεϊτά αντί Τιάγκο Αλκάνταρα και Κέρτις Τζόουνς, ψάχνοντας περισσότερη ενέργεια και δύναμη στην μεσαία γραμμή, όπου κυριαρχούσε ο ακούραστος Βιδάλ.

Στο τελευταίο 15λεπτο, ο Ιντσάγκι έψαξε φρεσκάδα ρίχνοντας μαζί στο ματς τους Ματέο Νταρμιάν, Ρομπέρτο Γκαλιαρντίνι και Χοακίν Κορέα, αφήνοντας στον πάγκο τον Τζέκο και βγάζοντας τον (κουρασμένο) Μαρτίνες. Αν ήταν η ομάδα του με έντεκα παίκτες, πιθανότατα θα έπαιζε με δύο «καθαρόαιμους» επιθετικούς στην τελική ευθεία του ματς.

Ο Σαλάχ, ύστερα από καταπληκτική ασίστ του Σαντιό Μανέ, είχε νέο δοκάρι σε σουτ από κοντά (76’), με τον Αιγύπτιο επιθετικό να χάνει την ευκαιρία για να… ηρεμήσει μια και καλή την ατμόσφαιρα. Στο φινάλε ο Λουίς Ντίας, εξαιτίας τάκλιν αυτοθυσίας του συγκλονιστικού Βιδάλ, δεν μπόρεσε να αποτρέψει τη νίκη γοήτρου της Ίντερ, η οποία έφυγε από το «Άνφιλντ» με μια γλυκόπικρη γεύση και με το βασανιστικό ερώτημα «τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν είχε αποβληθεί ο Σάντσες;».

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον - Αλεξάντερ Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον - Τζόουνς (65’ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα (65’ Χέντερσον) - Σαλάχ, Ντιόγκο Ζότα (83’ Ντίας), Μανέ.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντσάγκι): Χαντάνοβιτς - Σκρίνιαρ, Ντε Φράι (46’ Ντ’ Αμπρόζιο), Μπαστόνι - Ντάμφρις (75’ Νταρμιάν), Βιδάλ, Μπρόζοβιτς (75’ Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου (83’ Βεσίνο), Πέρισιτς - Σάντσες, Μαρτίνες (75’ Κορέα).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα