Μάντσεστερ Σίτι - Παρί 2-1: Ανατροπή... όλα τα λεφτά και πρωτιά (vid)

Μάντσεστερ Σίτι - Παρί 2-1: Ανατροπή... όλα τα λεφτά και πρωτιά (vid)

bet365

Στον «πόλεμο» των άστρων και των... πετροδόλαρων, η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν ανώτερη, έπαιξε κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο και γύρισε το «El Cash-ico» κόντρα στην Παρί (2-1) εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον 1ο όμιλο.

Το twitter είχε κέφια παραμονές της αναμέτρησης. Κι όπως είχε συμβεί με το… El Sack-ico στην περίπτωση της μονομαχίας Σόλσκιερ-Νούνο, έτσι αυτή τη φορά δόθηκε ο τίτλος «El Cash-ico» για τη ρεβάνς των δύο πλουσιότερων ομάδων της ελίτ. Στο χορτάρι του «Etihad», όμως, η πιο πλούσια ποδοσφαιρικά ομάδα ήταν αυτή του Πεπ Γκουαρδιόλα κι όσα εμπόδια κι αν της υψώθηκαν, κατάφερε να επικρατήσει επάξια της Παρί Σεν Ζερμέν του Μέσι και του σκόρερ Μπαπέ με ανατροπή, εξασφαλίζοντας την πρωτιά και το καλό εισιτήριο των «16».

Η αρμάδα του Καταλανού τεχνικού ήταν απολαυστική στην ανάπτυξή της κι από το πρώτο ημίχρονο άγγιξε ουκ ολίγες φορές το γκολ. Ωστόσο, είτε απευθείας ο Κέιλορ Νάβας είτε η «θάλασσα» σωμάτων που βρισκόταν μπροστά του στις περισσότερες των περιπτώσεων απέτρεψαν το 1-0, με τον Κιμπεμπέ να παρεμβαίνει σωτήρια τρεις φορές και τον Χακίμι άλλη μία με το κεφάλι σε φαινομενικά άπιαστο σουτ που έφυγε κόρνερ στο 19’. Ακόμη, όμως, κι όταν όλοι είχαν εξουδετερωθεί, ο Γκουντογκάν δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 33’, όταν το εξαιρετικό του σουτ χτύπησε στο πλαϊνό δοκάρι.

Αφού το ημίχρονο και ο συναγερμός στην άμυνά τους έληξε, οι Παριζιάνοι σάλπισαν τον αντιπερισπασμό τους. Μπροστάρης ο Κιλιάν Μπαπέ (29 γκολ σε 50 συμμετοχές στον θεσμό), ο οποίος μετά την πάσα του Λιονέλ Μέσι που κόντραρε, «εκτέλεσε» από κοντά τον Έντερσον κι άνοιξε το σκορ στο 50’, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Πεπ και οι παίκτες του συνέχισαν με την ίδια υπομονή και τον ίδιο ρυθμό στο παιχνίδι τους και ήταν νομοτελειακά σίγουρο ότι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι η Σίτι θα έβρισκε το πολυπόθητο γκολ. Και το βρήκε, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ ο οποίος μετέτρεψε σε γκολ τη φάση που άρχισε ο Ρόδρι με μπαλιά-όνειρο, ισοφαρίζοντας έτσι τον Φρανκ Λάμπαρντ με 23 γκολ στο Champions League!

Η Παρί είχε τη μεγάλη ευκαιρία της να πάρει ξανά προβάδισμα, αλλά την σπατάλησε. Ο Νεϊμάρ για την ακρίβεια, ο οποίος αστόχησε απογοητευτικά σε τετ-α-τετ στο 74'. Κι αυτό η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο το πλήρωσε μετά από τρία λεπτά. Στο 76’, σφραγίστηκε η απόλυτη ανατροπή. Αριστοτεχνική συνεργασία... πολλών, ασίστ ο Μπερνάρντο Σίλβα, εκτελεστής ο Γκαμπριέλ Ζεσούς και το 2-1 αποκατέστησε την τάξη, χαρίζοντας στη Σίτι την πρωτιά στον όμιλο για πέμπτη διαδοχική σεζόν, τις περισσότερες σερί για αγγλική ομάδα μετά τη Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ (2006/2007-2010/11). Όσο για την Παρί; Περιορίστηκε στην 2η θέση και οι πιθανότητες για απαιτητικό «ματσάρισμα» στους «16» αυτόματα αυξήθηκαν.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κανσέλο, Γκουντογκάν, Ρόδρι, Ζιντσένκο (54’ Ζεσούς), Μαχρέζ, Σίλβα, Στέρλινγκ

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες (67’ Κέρερ), Παρέδες, Ερέρα (61’ Ντανίλο), Γκέιγ (67’ Ντι Μαρία), Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαπέ

Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 12 (17-8)

2. Παρί Σεν Ζερμέν 8 (9-7)

3. Λειψία 4 (13-13)

4. Μπριζ 4 (5-16)

Τελευταία αγωνιστική

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπριζ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα