Λίβερπουλ – Μίλαν 3-2: Με την υπογραφή του αρχηγού (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Λίβερπουλ – Μίλαν 3-2: Με την υπογραφή του αρχηγού (vid)

bet365

Στο”Ανφιλντ” έγινε η ανατροπή στην ανατροπή, με τον Χέντερσον να χαρίζει στη Λίβερπουλ το 3-2 κόντρα στη Μίλαν, η οποία επέστρεψε μαχητικά στο Champions League έπειτα από 2.745 ημέρες.

Χρειάστηκε να περάσουν 2.745 ημέρες. Αδιανόητο να είσαι οπαδός της Μίλαν και να τις μετράς, έως ότου ξαναδείς την αγαπημένη ομάδα σου στο παιχνίδι με τ' αστέρια, δηλαδή στο δικό σου παραδοσιακό γήπεδο. Και το πρώτο ραντεβού στην επιστροφή ήταν μεγάλο. Το “Ανφιλντ” όμως δεν την τρόμαξε. Οι Ροσονέρι έδειξαν ότι μπορούν να είναι και πάλι ανταγωνιστικοί στο ύψιστο επίπεδο. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ, το γύρισαν εντυπωσιακά, αλλά η Λίβερπουλ είχε την εμπειρία και το know how για να φτάσει στο υπέρ της 3-2. Ας όψεται βέβαια και η βολίδα του Χέντερσον, ο οποίος σε 11 χρόνια στην ομάδα έβαλε μόλις το τρίτο ευρωπαϊκό γκολ του.

Οι Κόκκινοι μπήκαν καλά. Πήραν το δώρο αυτογκόλ του Τομόρι (9'), αλλά ο Σαλάχ (14') είδε τον Μαϊνιάν να τον νικάει από τα 11 βήματα, στο δεύτερο χαμένο πέναλτι στα χρόνια του στους Reds. Και αφού δεν το κλείδωσε εκεί ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ, οι Μιλανέζοι ξεδίπλωσαν σε ένα μαγικό δίλεπτο τις καλύτερες αρετές τους. Ειδικά στην ισοφάριση του Ρέμπιτς (42') οι φιλοξενούμενοι έκρυψαν πραγματικά το τόπι, κάτι που σχεδόν έκαναν και στο 1-2 με τον Μπραϊμ Ντίαθ να το βάζει ολομόναχος στη γραμμή. Ηταν η στιγμή που ακόμα και οι οπαδοί τους στην εξέδρα δάκρυσαν.

Ωστόσο, το τσίμπημα του Σαλάχ (48') από σούπερ ασίστ του Οριγκί, έφερε το παιχνίδι στα ίσα και στο 69' ο κάθε άλλο παρά συνήθης ύποπτος, Χέντερσον, με πολύ ωραίο τελείωμα, έκανε τον Γιούργκεν Κλοπ να πεταχτεί από τη θέση του. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Λίβερπουλ έμεινε με το τρίποντο και η Μίλαν με την πολύ καλή εντύπωση της επιστροφής της εκεί όπου ανήκει.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Τζο Γκόμεζ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Φαμπίνιο, Κεϊτά (71' Τιάγκο), Χέντερσον (84' Μίλνερ), Ζότα (71' Τζόουνς), Σαλάχ (84' Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Οριγκί (63' Μανέ)

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μαϊνιάν, Τομόρι, Κιάερ, Καλάμπρια, Ερναντές, Κεσί, Μπενασέρ (71' Τονάλι), Ράφαελ Λεάο (62' Ζιρού), Σαλεμάκερς (72' Φλορέντσι), Μπραϊμ Ντίαθ, Ρέμπιτς (83' Μαλντίνι).


2ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Λίβερπουλ 3 (3-2)
2. Πόρτο 1 (0-0)
3. Ατλέτικο Μ. 1 (0-0)
4. Μίλαν 0 (2-3)

Επόμενη αγωνιστική (28/09)
Πόρτο - Λίβερπουλ
Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα