Ολυμπιακός: Ο Ευρωπαίος Μπουχαλάκης «χτυπάει» top-5 στην ιστορία του κλαμπ

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Ο Ευρωπαίος Μπουχαλάκης «χτυπάει» top-5 στην ιστορία του κλαμπ

bet365

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης ετοιμάζεται για την 44η ευρωπαϊκή του συμμετοχή με τον Ολυμπιακό, μέχρι το τέλος της σεζόν μπορεί να φτάσει τις 52 και να «χτυπήσει» top-5 στην ιστορία του κλαμπ.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης ετοιμάζεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού το βράδυ της Τρίτης (10/8, 21.00, MEGA, Novasports 2HD, Gazzetta) στην Huvepharma Arena του Ράζγκραντ. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον επαναφέρει στο αρχικό σχήμα μετά την απουσία του στο προηγούμενα δύο παιχνίδια. Κόντρα στη Λουντογκόρετς ο 28χρονος Κρητικός μέσος αναμένεται να πραγματοποιήσει την 44η ευρωπαϊκή του συμμετοχή με τους «ερυθρόλευκους» και μπαίνει στο top-10 των παικτών με τις περισσότερες παρουσίες στην ιστορία του κλαμπ σε εκτός των συνόρων διοργανώσεις. Θα «πιάσει» τον Ιεροκλή Στολτίδη και τον Κώστα Μήτρογλου στη δεκάδα, αλλά από τη στιγμή που εφέτος η ομάδα του θα συνεχίσει να παίζει στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο, η άνοδός του στη σχετική λίστα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, εφόσον ασφαλώς παραμείνει υγιής.

Αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει την ομάδα της Βουλγαρίας, τότε μέχρι τον Δεκέμβριο θα δώσει τουλάχιστον οκτώ ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δηλαδή τα δύο στα play off του Champions League (κόντρα σε Ρέιντζερς ή Μάλμε) και τα υπόλοιπα έξι στον όμιλο (της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ή του Europa). Αν αποκλειστεί από τη Λουντογκόρετς, θα δώσει τουλάχιστον τα έξι στον όμιλο του Europa Conference League. Αν υποθέσουμε ότι θα είναι «μάχιμος» ο «Μπούχα» και θα παίξει σε εννέα ευρωπαϊκά ματς έως τον Δεκέμβριο (μαζί με το αποψινό), τότε θα φτάσει τις 52 συμμετοχές, όσες έχει και ο Κυριάκος Καραταΐδης, και θα έχει αφήσει πίσω του τον Δημήτρη Μαυρογενίδη (48), τον Ομάρ Ελαμπντελαουί (46) και τον Βασίλη Τοροσίδη (45). Θα έχει μπει στο top - 5 όλων των εποχών, στο οποίο βρίσκονται οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (83), Γιώργος Ανατολάκης (61), Κώστας Φορτούνης (56) και Αντώνης Νικοπολίδης (54).

Από αυτούς τους αριθμούς αντιλαμβάνεται κανείς πού θα βρισκόταν ο Κώστας Φορτούνης αν δεν έμενε τόσο άτυχος και δεν είχε υποστεί δύο τόσο σοβαρούς τραυματισμούς. Από εκεί και πέρα, το εντυπωσιακό με τον Μπουχαλάκη είναι ότι αυτές τις 43 ευρωπαϊκές συμμετοχές τις έχει κάνει σε 171 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Με άλλα λόγια, περίπου ένα ανά τέσσερα ματς του με τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι ευρωπαϊκό! Οι υπόλοιποι της λίστας, με εξαίρεση τον Ομάρ, είχαν δώσει περισσότερα μη ευρωπαϊκά παιχνίδια για να καταγράψουν αυτούς τους αριθμούς εκτός των συνόρων.

Η εφετινή σεζόν είναι η έβδομη του Μπουχαλάκη στον Ολυμπιακό. Μόνο κατά την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 κατέγραψε 16 ματς στην Ευρώπη! Εντυπωσιακός αριθμός, αν σκεφτεί κανείς πως άλλοι ποδοσφαιριστές, Έλληνες και μη, χρειάζονται χρόνια αρκετά για φτάσουν αυτό το νούμερο. Ή και δεν πετυχαίνουν ποτέ! Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, υπενθυμίζεται, έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο μέχρι το 2024. Είναι η τρίτη ανανέωση που πραγματοποιεί με το κλαμπ και το νέο συμβόλαιο είναι το μεγαλύτερο της καριέρας του με περισσότερα από 650.000 ευρώ ετησίως+ μπόνους.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα