Μπουχαλάκης: Κράξιμο, αποθέωση και το μεγαλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του

Μπουχαλάκης: Κράξιμο, αποθέωση και το μεγαλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του

bet365

Το Gazzetta Weekend γράφει για τον φετινό Ανδρέα Μπουχαλάκη που δέχτηκε κράξιμο, στη συνέχεια αποθεώθηκε και στο τέλος, μετά τον σημερινό (22/5) τελικό του Κυπέλλου, υπογράφει το μεγαλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του με τον Ολυμπιακό.

Ένας από τους σοβαρούς λόγους που έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός, είναι ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Εκείνο το γκολ που έβαλε κόντρα στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον ήταν που έστειλε στα ημιτελικά τους «ερυθρόλευκους». Αν δεν είχε σκοράρει στο 87' με θύμα τον Κουέστα και παρέμενε το 1-0, η ομάδα του θα είχε αποκλειστεί και τώρα ο ίδιος δεν θα διεκδικούσε έναν ακόμη τίτλο, αλλά θα έκανε διακοπές. Ένα γκολ έβαλε στον θεσμό και... καλό. Εκείνο το βράδυ της 4ης Μαρτίου ο Κρητικός μέσος έγινε viral και αποθεώθηκε, ενώ πέντε μήνες νωρίτερα βρέθηκε στο επίκεντρο για το λάθος που έκανε στο Ντραγκάο εναντίον της Πόρτο. Ένα κακό κοντρόλ που οδήγησε στο 1-0 των Δράκων. Ο 28χρονος στοχοποιήθηκε, δέχτηκε μπόλικο κράξιμο, εξακολουθώντας ωστόσο να λαμβάνει την καθολική υποστήριξη του προπονητή του. «Θα το ξεπεράσει με τη βοήθεια όλων μας Είναι πολύ δυνατός άνθρωπος με τεράστια προσωπικότητα και θα σταθεί στο ύψος του σαν επαγγελματίας. Θα είμαστε όλοι δίπλα του» είχε πει για τον «Μπούχα» ο Πέδρο Μαρτίνς.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Ο ίδιος πάντως, ακόμα και όταν η κριτική είναι σκληρή και πολλές φορές υπερβολική, δεν το βάζει κάτω: «Δεν ασχολούμαι και δεν διαβάζω τίποτα από τότε που γύρισα στην Ελλάδα. Προσπαθώ να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Δεν με αγγίζει. Κάνω τη δουλειά μου και ο καθένας έχει τη γνώμη του και είναι σεβαστή. Η κριτική είναι το αγαπημένο χόμπι, με το παραμικρό λάθος, ατυχία και αστοχία. Όλοι που είναι απέξω το κάνουν, είναι το πιο εύκολο πράγμα. Όλα τα παιδιά που δεχόμαστε κριτική πρέπει να δουλεύουμε και να μην δίνουμε σημασία. Οι Έλληνες παίκτες αδικούνται στη χώρα τους».

Φτηνά λάθη, όπως αυτό του Μπουχαλάκη, έχουν κάνει, κάνουν και θα εξακολουθήσουν να κάνουν ποδοσφαιριστές με πολύ πιο high profile από τον διεθνή μέσο κι αυτό το γνωρίζουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, οι οποίοι αυτούς που αξίζουν, τους στηρίζουν, είναι δίπλα τους και τους επιβραβεύουν. Γι' αυτό και μετά τον τελικό του Κυπέλλου, η διοίκηση θα τον... φωνάξει, Δευτέρα ή Τρίτη, για υπογραφές. Είναι όλα συμφωνημένα και το θέμα τυπικό. Θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ και θα βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο, που θα τον «δέσει» στο Λιμάνι έως το 2024.

Με αυξημένες αποδοχές, τις περισσότερες από κάθε άλλη φορά στη μέχρι σήμερα καριέρα του (περισσότερα από 650.000 ευρώ ετησίως+ μπόνους). Στη συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από πέντε λεπτά για να προκύψει συμφωνία. Ο αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής ένιωσε σημαντικός, ένα απαραίτητο μέλος για το κλαμπ.

Η ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Μπουχαλάκη τον Ιούλιο του 2013. Για ένα χρόνο έμεινε δανεικός στην ομάδα του Ηρακλείου, με την οποία έπαιξε στη μεγάλη κατηγορία σε 31 παιχνίδια και το 2014 επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους για να μείνει μια τριετία, στην οποία πραγματοποίησε 39 συμμετοχές, με τέσσερα γκολ. Τον Ιούνιο του 2016 έκανε την πρώτη του ανανέωση. Την ημέρα που η ΠΑΕ παρουσίασε τα εισιτήρια διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με τους Γιάννη Βρέντζο (διευθύνων σύμβουλος), Κώστα Καραπαπά (διευθυντής επικοινωνίας) και Κώστα Φορτούνη. Και οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν υπογράψει μέχρι το 2020. Η δεύτερη ανανέωση έγινε τον Ιούλιο του 2019 και τώρα έρχεται η τρίτη και η... καλύτερη. Οικονομικά.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ

Ο Μπουχαλάκης είναι από καλή οικογένεια και μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με αρχές. Ένα περιβάλλον παραδοσιακό, με σεβασμό. Οι γονείς του μένουν στην Κρήτη και ο ίδιο συζεί με την κοπέλα του (κι αυτή με καταγωγή από την Κρήτη) στην Αθήνα. Με τον Στέφανο Καπίνο, τον Χάρη Μαυρία, τον Μανώλη Σάλιακα και τον Μάνο Τζανακάκη είναι κολλητοί. Στον Ολυμπιακό διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους συμπαίκτες του, αλλά κυρίως με τον Γιώργο Μασούρα και τον Θανάση Ανδρούτσο. Και στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα είδατε πως ήταν συνέχεια μαζί.

Άλλωστε, έστω μια φορά την εβδομάδα θα βγουν έξω για ένα καφέ. Και κάτι τελευταίο για ένα παιδί μάλαμα: Ο τρόπος ζωής του, δηλαδή το πώς φροντίζει τον εαυτό του και το πόσο πολύ προσέχει ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και συμπαίκτες του, οι οποίοι ακολουθούν το ίδιο... μοτίβο. Καμιά φορά στη ζωή τα πράγματα δεν γίνονται τυχαία. Όσο κράξιμο κι αν έχει ακούσει ο Μπουχαλάκης, δεν είναι τυχαίο που την τελευταία τριετία ο Πέδρο Μαρτίνς, ένας δίκαιος προπονητής, τον έχει χρησιμοποιήσει σε 130 παιχνίδια. Κάτι βλέπει...

 

Τελευταία Νέα