Νικόλοφ στο Gazzetta: «Φαβορί ο Ολυμπιακός, χαρά μου να παίξω σε αυτή τη μεγάλη ομάδα»

Δημήτρης Σαμόλης
Νικόλοφ στο Gazzetta: «Φαβορί ο Ολυμπιακός, χαρά μου να παίξω σε αυτή τη μεγάλη ομάδα»

bet365

Ο μεσοεπιθετικός της Λοκομοτίβ Σόφιας, Βαλεντίν Νικόλοφ, που συνδέθηκε προ μηνών με τον Ολυμπιακό, χαρακτηρίζει στο Gazzetta φαβορί τους «ερυθρόλευκους» κόντρα στη Λουντογκόρετς μετά το 1-1 στο Φάληρο.

Τον περασμένο Μάιο το όνομα του Βαλεντίν Νικόλοφ συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό. Ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του βουλγάρικου ποδοσφαίρου, που σε ηλικία 17,5 ετών αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας με τη Λοκομοτίβ.

Ο νεαρός δεν υπέγραψε τελικά στους «ερυθρόλευκους» και συνεχίζει να αγωνίζεται στην ομάδα της Σόφιας. Το βράδυ της Τρίτης (10/8, 21.00) ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Λουντογκόρετς, στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον γ' προκριματικό του Champions League.

Το Gazzetta ζήτησε την άποψη του Νικόλοφ για την αναμέτρηση στο Ράζγκραντ. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός μίλησε για την ομάδα της πατρίδας του που έφυγε με το 1-1 από το «Γ. Καραϊσκάκης» και αναφέρθηκε στις πιθανότητες για πρόκριση που έχει κάθε ομάδα.

Ο παίκτης που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός, η εξαιρετική κατάσταση του γηπέδου της Λουντογκόρετς, η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στην Huvepharma Arena και οι ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» που ξεχωρίζει. Απαντά και στο ερώτημα για το αν πράγματι βρέθηκε κοντά στο Λιμάνι.

Ο Νικόλοφ

Βαλεντίν, πώς είδες το πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα; Το περίμενες ότι η Λουντογκόρετς θα έφευγε με ισοπαλία από το «Γ. Καραϊσκάκης»;

«Ήταν καλό παιχνίδι, ειδικά για τους οπαδούς. Πολύ ενδιαφέρον ματς ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες, με σημαντικούς παίκτες. Δεν μου προκάλεσε έκπληξη ότι η Λουντογκόρετς έφυγε από την Ελλάδα με καλό αποτέλεσμα. Προκάλεσε προβλήματα στον Ολυμπιακό στην κόντρα επίθεση και είχε καλές ευκαιρίες, εκτός από το γκολ που σημείωσε».

Μετά το 1-1, θεωρείς ότι πλέον υπάρχει φαβορί στη ρεβάνς;

«Όλα μπορούν να γίνουν στο δεύτερο ματς. Οι πιθανότητες είναι 50-50%. Θα είναι δύσκολο το δεύτερο παιχνίδι για τη Λουντογκόρετς, αλλά δεν είναι και απίθανο να προκριθεί. Θα έλεγα όμως ότι φαβορί παραμένει ο Ολυμπιακός».

Ποιον παίκτη πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Ολυμπιακός;

«Ο Ντεσπόντοφ είναι πολύ επικίνδυνος ποδοσφαιριστής και το απέδειξε και στο πρώτο παιχνίδι. Ο Νεντιάλκοφ, ο μπακ, είναι πολύ καλός. Θα έλεγα ότι είναι ο καλύτερος αμυντικός στη Βουλγαρία. Η Λουντογκόρετς έχει καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις και θα είναι δύσκολο για τον Ολυμπιακό να τη νικήσει».

Ποιοι ποδοσφαιριστές από τον Ολυμπιακό θεωρείς ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη ρεβάνς;

«Εμένα μου αρέσει πολύ ο Βαλμπουενά κι ο Καμαρά επίσης. Γενικά όμως ο Ολυμπιακός έχει πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, που μπορούν να κάνουν ζημιά στη Λουντογκόρετς».

Ποια είναι η άποψη που έχουν στη Βουλγαρία για τον Ολυμπιακό;

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει σεβασμός για τον Ολυμπιακό για όλα αυτά που έχει κάνει. Είναι μια ομάδα με μεγάλη δυναμική, με κόσμο και φοβερό γήπεδο».

Ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο της Λουντογκόρετς σε τι κατάσταση είναι;

«Σε πολύ καλή κατάσταση. Οι οπαδοί της δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα. Ειδικά στην Ευρώπη ενθουσιάζονται. Δίνουν κάθε χρόνο ευρωπαϊκά ματς και είναι η καλύτερη ομάδα στη Βουλγαρία. Είναι ένα πρότζεκτ δέκα ετών αυτό που τρέχουν».

Είναι αλήθεια ότι σε ήθελε ο Ολυμπιακός;

«Είχα διαβάσει τα δημοσιεύματα στα media, αλλά είναι και το μόνο που ξέρω και μπορώ να πω. Όμως είμαι χαρούμενος που το όνομά μου συνδέθηκε με μια τόσο μεγάλη ομάδα, που έχει ιστορία. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να παίξω για τον Ολυμπιακό».

Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό σου ίνδαλμα;

«Ο αγαπημένος Βούλγαρος είναι ο Στόιτσκοφ και μακριά από τη χώρα μου ο Τότι».

Ποιο είναι το ονειρό σου στο ποδόσφαιρο;

«Να παίξω στις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου και να γίνω μια μέρα ο καλύτερος. Δουλεύω σκληρά και ονειρεύομαι».

Θα δεις από κοντά το παιχνίδι της Λουντογκόρετς με τον Ολυμπιακό;

«Όχι, είναι και το Ράζγκραντ μακριά. θα το δω το παιχνίδι από την τηλεόραση. Ως Βούλγαρος θα ήθελα να περάσει η Λουντογκόρετς».

Highlights του Βαλεντίν Νικόλοφ:
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα