Ολυμπιακός: Η ώρα του Αραμπί

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Η ώρα του Αραμπί

bet365

Η σεζόν 2021-2022 ξεκίνησε με κορονοϊό για τον Αραμπί. Το βράδυ της Τρίτης (10/8, 21.00), όμως, ο Μαροκινός αρχισκόρερ του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να πάρει φανέλα βασικού και να «χτυπήσει» τη Λουντογκόρετς.

Πριν από τον πρώτο επίσημο αγώνα του για εφέτος ο Ολυμπιακός, αυτόν κόντρα στη Νέφτσι Μπακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο επιθετικός των 55 γκολ με τη «ερυθρόλευκη» φανέλα στη ρεβάνς έμεινε εκτός και στη ρεβάνς που έγινε στο Αζερμπαϊτζάν αγωνίστηκε στο τέλος (αντικατέστησε στο 86' τον Χασάν).

Ακόμα και στο προ ημερών ματς εναντίον της Λουντογκόρετς για τον γ' προκριματικό του Champions League, έμεινε στον πάγκο. Έχοντας χάσει προποηνήσεις, δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο για να ριχτεί στη «μάχη» από την αρχή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς τον χρησιμοποίησε βέβαια για περισσότερη ώρα εκείνη τη φορά. Ενώ οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν πίσω στο σκορ (0-1), ο κόουτς τον έβαλε στο 53' αντί του Σισέ. Στο διάστημα που έπαιξε ο Μαροκινός, δεν ήταν ο Αραμπί που όλοι γνωρίζουμε. Ήταν εμφανές πως είχε επηρεαστεί από την απουσία του, παρότι και τότε θα μπορούσε να κάνει τη «ζημιά» στον αντίπαλο, αν δεν κοβόταν αντικανονικά στη φάση του 64', όταν και θα έβγαινε μπροστά από τον γκολκίπερ της Λουτογκόρετς.

Δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία των Βούλγαρων, ενώ αφύλαχτος καθώς ήταν έκανε δυνατές πάσες προς τους συμπαίκτες του, ενέργειες στις οποίες δεν μας έχει συνηθίσει. Ο χρόνος όμως κυλά υπέρ του 34χρονου, ο οποίος μέχρι το βράδυ της Τρίτης (10/8, 21.00) θα είναι πανέτοιμος να ξεκινήσει βασικός αυτή τη φορά. Όλα δείχνουν ότι οι διεθνής στράικερ θα προτιμηθεί στη γραμμή κρούσης από τον προπονητή του.

Αυτό σημαίνει ότι ο Αχμέντ Χασάν θα μείνει στον πάγκο, αφού δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει και με τους δύο ο Ολυμπιακός. Ο Αραμπί θα κληθεί τούτη τη φορά να αποτελέσει και πάλι τον ηγέτη των «ερθρόλευκων», αυτόν που ξελασπώνει την ομάδα στα δύσκολα και που δίνει λύσεις στο σκοράρισμα. Όπως έχει κάνει σε τόσα και τόσα παιχνίδια από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι σήμερα.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα