Ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε κόντρα στη Νέφτσι 7 παίκτες στα «6αρο-8άρια» (vids)

Ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε κόντρα στη Νέφτσι 7 παίκτες στα «6αρο-8άρια» (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε κόντρα στη Νέφτσι 7 παίκτες στα «6αρο-8άρια» (vids)

bet365

Οι πολλές απουσίες του Ολυμπιακού «ανάγκασαν» τον Πορτογάλο τεχνικό του να διαχειριστεί χθες μία «πρωτόγνωρη» κατάσταση, κυρίως στον «ερυθρόλευκο» άξονα

Το ενδεχόμενο... αγιασμού εξετάζουν στον Ολυμπιακό, καθώς τις τελευταίες ημέρες καλούνται να «συμβιβαστούν» με απουσίες παικτών τους «πρώτης γραμμής» και ο Πέδρο Μαρτίνς διαφοροποιεί συνεχώς τα πλάνα του.

Παρόλα αυτά η ομάδα κέρδισε τη Νέφτσι Μπακού με 1-0 στο πρώτο της ευρωπαϊκό ματς, ενώ ο Πορτογάλος κόουτς που διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι ήταν... αφοπλιστικός αμέσως μετά τη λήξη του. Συγκεκριμένα σχολίασε, μεταξύ άλλων, πως «ήταν οι πιο δύσκολες 72 ώρες της καριέρας μου», αφού συνεχώς έβλεπε και κάποιον ποδοσφαιριστή του να τίθεται, για διάφορους λόγους, νοκ άουτ.

Τα προβλήματα αφορούν όλες τις γραμμές (στα φορ εκτός οι Ελ Αραμπί, Τικίνιο, στους μεσοεπιθετικούς ο Φορτούνης και στα στόπερ ο Παπασταθόπουλος) όμως εκεί που στο λιμάνι μάλλον θα πρέπει να βρουν τρόπο ώστε να... ξορκίσουν άμεσα το «κακό» είναι στα «6αρο-8άρια». Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κάποιος...

Ο Εμβιλα δεν συμπεριλήφθηκε καν στην αποστολή του αγώνα με τους Αζέρους, ο Μπουχαλάκης αντικαταστάθηκε με τραυματισμό στο 18' (η πρώτη εκτίμηση αναφέρει πως ταλαιπωρείται από ένα σφίξιμο στη γάμπα, όμως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαθέσιμος για τη ρεβάνς) και ο Καμαρά αποβλήθηκε στο 44'! Αντε μετά από όλα αυτά να μπορεί Πορτογάλος κόουτς να νιώθει ήρεμος... Ποτέ και λογικά...

Είναι χαρακτηριστικό πως στο χθεσινό παιχνίδι από τις θέσεις «6-8» πέρασαν 7 παίκτες! Οχι 3, άντε «βαριά» 4 εφόσον υπάρξουν αλλαγές που είναι το σύνηθες αλλά 7! Αριθμός τρομακτικά μεγάλος.

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

Ξεκίνησαν οι Κούντε, Μπουχαλάκης, καθώς ο Καμαρά είχε πιο ελεύθερο ρόλο κοντά στον Χασάν. Μετά την αναγκαστική αλλαγή του Ελληνα χαφ εκείνος από τη Γουινέα (σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ) πέρασε πίσω και εκεί ήταν μέχρι το 44' που αποβλήθηκε.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και ως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (περίπου 4 λεπτά που ήταν οι καθυστερήσεις) τη θέση του κάλυψε ο Μασούρας και ο Βαλμπουενά βρέθηκε από το «10» στα άκρα.

Με την έναρξη του δεύτερου μισού ο Μαρτίνς «γύρισε» τη διάταξη σε 5-3-1 (είσοδος Σισέ) και ο Κούντε ήταν στο «6», ο Μασούρας βοηθούσε σε άξονα και δεξί «φτερό» και ο Βαλμπουενά από την άλλη πλευρά.


Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 63' όταν και η Νέφτσι έμεινε με 10, κάτι που έφερε νέα «επέμβαση» του 51χρονου τεχνικού από τον πάγκο, αφού ο Μαρκόβιτς «ανέβηκε» από τα στόπερ στο «6» σε σχηματισμό 4-4-1 και βρίσκονταν πια στο πλευρό του Κούντε, ο οποίος στο 69' αντικαταστάθηκε από τον Σουρλή.

Στο 78' ήταν η σειρά του Σέρβου κεντρικού αμυντικού να περάσει εκτός γηπέδου καθώς τον αντικατέστησε ο Αγκιμπού Καμαρά, που ντεμπουτάρισε με τα «ερυθρόλευκα» και ο 20χρονος χαφ τελείωσε τον αγώνα στον άξονα μαζί με τον Ελληνα πιτσιρικά.

Ετσι για λίγο ή πολύ από τα «6αρο-8άρια» πέρασαν στο χθεσινό ματς οι Κούντε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Μάρκοβιτς, Σουρλής και Ακιμπού Καμαρά, δείγμα των πολλών προβλημάτων που ταλαιπωρούσαν τους «ερυθρόλευκους» στον συγκεκριμένο τομέα.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα