Τούχελ – Παρί Σεν Ζερμέν: Το «déjà vu» με τη συνέντευξη που έφερε την απόλυση

Τούχελ – Παρί Σεν Ζερμέν: Το «déjà vu» με τη συνέντευξη που έφερε την απόλυση

Gazzetta team
Τούχελ – Παρί Σεν Ζερμέν: Το «déjà vu» με τη συνέντευξη που έφερε την απόλυση

bet365

Λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του SMS που τον… τελείωσε από τη Ντόρτμουντ, ο Τόμας Τούχελ είδε μια «επίμαχη» συνέντευξη να βγαίνει στη φόρα μια μέρα πριν απολυθεί και να του στερεί και δεύτερη συνεχόμενη δουλειά.

Δύο «διαζύγια» σε τριάμισι χρόνια. Και σε πρώτη ανάγνωση, με δική του υπαιτιότητα. Αυτός είναι ο πρόσφατος απολογισμός στην καριέρα του Τόμας Τούχελ, ο οποίος απολύθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν, ασχέτως αν την οδήγησε σε τελικό Champions League, την πέρασε ως 1η από τον φετινό όμιλο «θανάτου» και νίκησε με 4-0 το τελευταίο ματς πριν την απόλυσή του. Το τέλος του στη Ντόρτμουντ, όπως αποκάλυψε πριν από λίγες εβδομάδες το «France Football», χρεώθηκε σε ένα SMS… φάουλ, στο οποίο «έκραζε» τον τεχνικό διευθυντή, Μίκαελ Τσορκ. Αυτή τη φορά, το τελειωτικό «χτύπημα» στη σχέση του με την Παρί αποτέλεσε, όπως φαίνεται, η συνέντευξή του στο «Sport1», η οποία βγήκε στη φόρα πριν από τη νίκη με τη Ναντ, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στην Παρί «ένιωθα ότι είμαι περισσότερο υπουργός αθλητισμού παρά προπονητής».

Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε αργότερα ότι οι δηλώσεις του παρερμηνέυθηκαν, ωστόσο, όπως προκύπτει από τα λεγόμενά του, ήταν απογοητευμένος ως και ενοχλημένος με το περιβάλλον και τη νοοτροπία στους Παριζιάνους και το γαλλικό πρωτάθλημα.

Όσο αφορά για το μέλλον του, δήλωσε ότι πλέον δεν τον νοιάζει να ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο από σύλλογο σε σύλλογο, αλλά να βρει μία θέση στην οποία μπορεί να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην «επίμαχη» συνέντευξη:

«Κάποιες φορές είναι εύκολο, κάποιες άλλες πολύ μεγάλη η πρόκληση. Σε ένα κλαμπ όπως η Παρί Σεν Ζερμέν υπάρχουν πολλές επιρροές. Για αυτό και μπορεί να γίνει πολύ απαιτητική διαδικασία να τους κάνεις όλους χαρούμενους. Ειλικρινά, στους πρώτους έξι μήνες εδώ ένιωθα ότι ήμουν περισσότερο πολιτικός του αθλητισμού ή υπουργός αθλητισμού παρά προπονητής.

Δεν ξέρω αν πρέπει να πηγαίνω συνεχώς σε μεγαλύτερο σύλλογο. Απλά μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Και σε ένα κλαμπ όπως αυτό, δεν αφορούν πάντα όλα το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές κάνω μία αλλαγή και είναι θέμα για δύο εβδομάδες. Σκέφτομαι μέσα μου ‘’απλά θέλω να προπονώ’’. Ξέρω γιατί έγινα προπονητής. Μπορώ να το κάνω οπουδήποτε, αρκεί να υπάρχει λίγος χώρος για να προπονούμαι και ένα DVD για να φτιάχνω τα βίντεο»

«Φτάσαμε ένα ματς πριν την κατάκτηση Champions League. Δεν νιώσαμε ποτέ ότι πείσαμε τον κόσμο και ότι αναγνώρισαν το επίτευγμά μας. Κι αυτό κάποιες φορές σε στεναχωρεί και σε θυμώνει. Υπάρχουν τρομερά υψηλές απαιτήσεις. Έχεις την αίσθηση ότι η εκτίμηση και η αποδοχή για αυτά που κάνουμε στο πρωτάθλημα, δεν είναι η αντίστοιχη όπως πχ στη Μπάγερν Μονάχου. Λένε πάντα ‘’έχουν τον Ντι Μαρία, τον Μπαπέ, τον Νεϊμάρ. Φυσικά και μπορούν να νικάνε τη Μπορντό, δεν είναι κατόρθωμα’’. Κι έτσι δεν εκτιμάται η πειθαρχία, το οργανωμένο παιχνίδι μας και η ένταση στον τρόπο που παίζουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα