Ο 35χρονος Καρνέζης θα κλείσει στη Λιλ με 4,5 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια!

Γιάννης Σερέτης
Ο 35χρονος Καρνέζης θα κλείσει στη Λιλ με 4,5 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια!

bet365

Απίθανο deal κλείνει με τη Λιλ ο Ορέστης Καρνέζης στα 35 χρόνια του, καθώς αναμένεται να υπογράψει «κλειστό» συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με συνολικές απολαβές ύψους 4,5 εκατ. ευρώ!

Σήμερα αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές μεταξύ της Σέλτικ και του Βασίλη Μπάρκα, αλλά η ημέρα δεν θα είναι σημαντική μόνο για τον 26χρονο πρώην (πλέον) κίπερ της ΑΕΚ, που έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από τις εμφανίσεις του με τον Ατρόμητο. Διότι σήμερα αναμένεται να κλείσει οριστικά (με προσύμφωνο) και η μεταπήδηση του 35χρονου Ορέστη Καρνέζη από τη Νάπολι στη Λιλ.

Πρόκειται για μεταγραφή η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της πώλησης του 21χρονου Νιγηριανού επιθετικού Βίκτορ Οσιμέν από τη γαλλική στην ιταλική ομάδα, συνεπώς ο πρώην Νο 1 της Εθνικής Ελλάδας (με την οποία έχει «γράψει» 49 συμμετοχές) θα καταστεί ο πρώτος Ελληνας τερματοφύλακας (πιθανότατα και ο πρώτος Ελληνας ποδοσφαιριστής μετά τον Αλέξανδρο Τζιόλη ο οποίος έτυχε στη Μονακό της... Β' Εθνικής) που θα έχει αγωνιστεί στα τέσσερα από τα πέντε σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αρχικά στην Ισπανία (Γρανάδα), εν συνεχεία στην Ιταλία (Ουντινέζε), στην Αγγλία (Γουότφορντ), ξανά στην Ιταλία (Νάπολι) και από την επόμενη σεζόν στη Γαλλία (Λιλ). Μόνο η Γερμανία θα του έχει... ξεφύγει, αλλά ποιος ξέρει, ίσως... προκύψει και η Bundesliga μέχρι τη λήξη της καριέρας του.

Ο πρώην κίπερ του Παναθηναϊκού θα μεταβεί στη Γαλλία για να υπογράψει το συμβόλαιό του μετά τη λήξη των υποχρεώσεων της Νάπολι (τελευταίος αγώνας στο Καμπιονάτο το προσεχές Σάββατο 1/8 εναντίον της Λάτσιο , εν συνεχεία ρεβάνς στους «16» του Champions League εναντίον της Μπαρτσελόνα) και το αξιοσημείωτο είναι το καταπληκτικό για την ηλικία και τη θέση του deal. Το συμβόλαιό του θα είναι «κλειστό» για τα επόμενα τρία χρόνια (δηλαδή μέχρι τα 38 του), με ετήσιες απολαβές ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ ετησίως, «αντίστοιχες» με την αμοιβή του στη Νάπολι.

Συμπαίκτης ων του Κώστα Μανωλά, ο “Όρε” ήταν επί δύο σεζόν «τρίτος» τερματοφύλακας, πίσω από τον 23χρονο Άλεξ Μέρετ και τον 31χρονο Κολομβιανό Νταβίντ Οσπίνα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι εφέτος δεν έχει παίξει ούτε σε ένα επίσημο ματς. Απολάμβανε και απολαμβάνει τρομερής εκτίμησης τόσο από τον ιδιοκτήτη Ντίνο ντε Λαουρέντις και επειδή η Νάπολι λειτουργεί σε πολλές περιπτώσεις «οικογενειακά», ας μην αποκλείσουμε μελλοντική συνεργασία του Καρνέζη με τον ιταλικό σύλλογο, αφού κρεμάσει τα παπούτσια του...

Στη Λιλ βασικός τερματοφύλακας τα τελευταία τρία χρόνια είναι ο 25χρονος Mike Maignan (διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Γαλλίας, όχι όμως και με την παγκόσμια πρωταθλήτρια προς το παρόν), ενώ η γαλλική ομάδα, η οποία τερμάτισε στην τέταρτη θέση της Ligue 1, θα πάρει μέρος στο Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-2021 αρχίζει στις 21 Αυγούστου και η Λιλ υποδέχεται στην πρώτη αγωνιστική τη Ρεν.

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΖΗ

ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜ.

2018-20 Νάπολι 9

2017-18 Γουότφορντ 16

2014-17 Ουντινέζε 110

2013-14 Γρανάδα 8

2007-13 ΠΑΟ 70

2005-07 ΟΦΗ 0

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα