Ντόρτμουντ – Μπάγερν 2-3: Ματσάρα και ο... κλασικός νικητής στο Klassiker (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Ντόρτμουντ – Μπάγερν 2-3: Ματσάρα και ο... κλασικός νικητής στο Klassiker (vid)

bet365

Το Ντόρτμουντ-Μπάγερν ήταν ντερμπάρα, οι Βαυαροι πέρασαν με 2-3, επικράτησαν για έκτη διαδοχική φορά στις μεταξύ τους μάχες και ανέβηκαν μόνοι στην κορυφή της Bundesliga.

Η καλύτερη άμυνα κόντρα στην καλύτερη επίθεση. Μαζί, χέρι χέρι στους 15 βαθμούς. Αυτό το Klassiker μύριζε... μπαλάρα. Και αυτό συνέβη. Το μόνο που δεν άλλαξε ήταν το αποτέλεσμα. Νικήτρια με 2-3 ήταν η Μπάγερν, νικήτρια για έκτη διαδοχική φορά σε όλες τις διοργανώσεις κόντρα στη Ντόρτμουντ και για έκτη στις επτά τελευταίες αναμετρήσεις τους.

Το παιχνίδι είχε σούπερ ρυθμό, άπειρες φάσεις και μεγάλη ένταση. Ο Μπούρκι με σημαντικές επεμβάσεις κράτησε σε κρίσιμα σημεία τους γηπεδούχους, που αν και το προσπάθησαν πάρα πολύ, ακόμα δεν μπορούν να κοντράρουν την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Ο Μπούρκι νίκησε τον Γκορέτσκα (21'), ο Χάαλαντ έχασε τετ α τετ (21') και στο 24' ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Λεβαντόφσκι, κάτι που συνέβη και στις καθυστερήσεις.

Η χαρά των φιλοξενούμενων μετριάστηκε από τον τραυματισμό του Κίμιχ (36') που φάνηκε σοβαρός. Στο 45' μάλιστα δέχτηκαν και γκολ, όταν ο σούπερ συνδυασμός ολοκληρώθηκε με πλασέ στην κίνηση του Ρόις (45'). Ωστόσο, στο 45'+3 σε μία εκπληκτική κομπίνα σε φάουλ, ο Αλάμπα ισοφάρισε με δόση τύχης.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Μπάγερν σκόραρε ξανά, καθώς με κεφαλιά (48') ο Λεβαντόφσκι βρήκε δίχτυα για 19η φορά σε 22 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις κόντρα στην πρώην του. Δύο λεπτά αργότερα ο Κομάν σημάδεψε το δοκάρι. Ο Μπούρκι έβγαλε εντυπωσιακά το πλασέ του Κομάν (53') και η Ντόρτμουντ ανέβασε την πίεσή της για να ισοφαρίσει.

Αφησε όμως χώρους και στην κόντρα δέχτηκε το χτύπημα από τον Σανέ (80'). Ο Χάαλαντ μείωσε (83') κάνοντας επίδειξη των ικανοτήτων του, περνώντας και τον Νόιερ, αλλά οι Βεστφαλοί δεν μπόρεσαν να κάνουν το 3-3 και ηττήθηκαν εντός σε διαδοχικές σεζόν στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από το 1969 και 1970. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την Μπάγερν μόνη στην κορυφή, στο +2 από τη 2η Λειψία.

Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live περιγραφή του γερμανικού ντέρμπι!


Ντόρτμουντ (Λουσιάν Φαβρ): Μπούρκι, Χούμαλες, Ακανζί, Γκερέιρο, Μενιέ, Ντιλέινι (60' Μπέλιγχαμ), Βίτσελ, Σάντσο (69' Αζάρ), Ρέινα (69' Μπραντ), Ρόις, Χάαλαντ

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Αλάμπα, Μπόατενγκ (69' Χάβι Μαρτίνεθ), Σαρ, Ερναντέζ, Κίμιχ (36' Τολισό), Γκορέτσκα, Μίλερ (69' Σανέ), Γκνάμπρι, Κομάν, Λεβαντόφσκι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα