Βόλφσμπουργκ – Άιντραχτ 1-2: Η λύτρωση άργησε... 84 ημέρες! (vid)

Gazzetta team
Βόλφσμπουργκ – Άιντραχτ 1-2: Η λύτρωση άργησε... 84 ημέρες! (vid)

bet365

Νίκη – βαθιά ανάσα της Άιντραχτ στην έδρα μιας Βόλφσμπουργκ (2-1) που βάζει σε κίνδυνο την έκτη θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ήταν 7 Φεβρουαρίου, όταν η Άιντραχτ Φρανφκούρτης διέλυε την Άουγκσμπουργκ (5-0) και συμπλήρωνε τέσσερα διαδοχικά ματς χωρίς ήττα (τρεις νίκες – μια ισοπαλία), ευρισκόμενη σε εξαιρετική φόρμα.

Έκτοτε και αφού μεσολάβησε και η διακοπή λόγω κορονοϊού, οι Αετοί του Άντι Χίτερ συμπλήρωσαν έξι σερί παιχνίδια χωρίς νίκη (πέντε ήττες – μια ισοπαλία) και κατρακύλησαν στην βαθμολογία της Bundesliga, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να ανησυχούν ακόμα και για την παραμονή τους.

Εκμεταλλευόμενη τον παράγοντα... μη έδρα που ισχύει πλέον με τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, η Άιντραχτ αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική από την γηπεδούχο Βόλφσμπουργκ και την υποχρέωσε σε μια ήττα (2-1) που θέτει σε κίνδυνο για τους Λύκους την έκτη θέση και το εισιτήριο του Europa League.

Ο Αντρέ Σίλβα, με πέναλτι που κέρδισε και μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος (27'), έδωσε προβάδισμα σε μια Άιντραχτ που απομακρύνθηκε από την θέση των πλεϊ άουτ και συμπλήρωσε δύο σερί ματς χωρίς ήττα.

Η Βόλφσμπουργκ, καλύτερη και με περισσότερες ευκαιρίες, ισοφάρισε με κεφαλιά του Κέβιν Εμπαμπού (58'), πίεσε για την ολική ανατροπή, αλλά πλήρωσε τα αμυντικά της κενά, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Νταΐτσι Καμάντα για να ολοκληρώσει το «διπλό» των Αετών (85').

Η Άιντραχτ άντεξε μέχρι το φινάλε και κράτησε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς, τελειώνοντας το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λούκας Τορό, ο οποίος κατάφερε να δει δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τρία λεπτά.

Βόλφσμπουργκ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Καστέελς – Εμπαμπού, Πόνγκρατσιτς, Μπρουκς, Ρουσιγιόν – Σλάγκερ, Άρνολντ, Στέφεν, Ζοάο Βίκτορ (61' Μεχμέντι), Μπρέκαλο – Βέγκχορστ (75' Τσίνγκεκ).

Άιντραχτ (Άντι Χίτερ): Τραπ – Αμπραάμ, Χασέμπε, Χίντερεγκερ – Τσάντλερ, Κορ (77' Τορό), Ρόντε (77' Φερνάντες), Κόστιτς, Γκατσίνοβιτς (84' Σο), Καμάντα (89' Ντε Γκουσμάν) – Σίλβα (77' Ντοστ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα