Μπάγερν – Άουγκσμπουργκ 2-0: Το καλύτερο δώρο γενεθλίων (vids)

Gazzetta team
Μπάγερν – Άουγκσμπουργκ 2-0: Το καλύτερο δώρο γενεθλίων (vids)

bet365

Στο +4 από τη Ντόρτμουντ και στο +5 από την Λειψία η (μέτρια) Μπάγερν, η οποία γιόρτασε τα 120α γενέθλιά της με επετειακή εμφάνιση και μέσα σε μια... ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Η περίσταση δεν... επέτρεπε τίποτε άλλο πέρα από τη νίκη. Την εβδομάδα που γιόρτασε τα 120α γενέθλια της, η Μπάγερν Μονάχου πήρε ένα «τρίποντο» (2-0 την Άουγκσμπουργκ) που μπορεί να αποδειχθεί κομβικό στην μάχη του τίτλου.

Οι Βαυαροί διατήρησαν το +4 σε σχέση με την δεύτερη Μπορούσια Ντόρτμουντ και αύξησαν στο +5 την διαφορά τους από την τρίτη Λειψία, ξεπερνώντας αναίμακτα για ένα ακόμα παιχνίδι την απουσία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Εντυπωσιακή η υποδοχή της «Allianz Arena» στις δύο ομάδες, οι οποίες κράτησαν πλακάτ κατά του ρατσισμού, την ώρα που οπαδοί της Μπάγερν κρατούσαν πανό με το οποίο τα έβαζαν με την διοίκηση, αλλά και πλακάτ κατά της γερμανικής ομάδας.

Με επετειακή εμφάνιση που παρέπεμπε σε παλαιότερες, εξίσου ένδοξες εποχές, η Μπάγερν τα βρήκε σκούρα κόντρα στην γειτόνισσά της, αφού για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2014 (σε αγώνα κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν) έκανε μόλις δύο σουτ στο πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα πρωταθλήματος.

Ο Τόμας Μίλερ, αναγεννημένος από την στιγμή που ο Χάνσι Φλικ ανέλαβε αντί του Νίκο Κόβατς, άνοιξε το... λουκέτο της Άουγκσμπουργκ (53') με κοντινό πλασέ ύστερα από καταπληκτική, σαραντάρα μπαλιά του Ζερόμ Μπόατενγκ.

Η ομάδα του Μάρτιν Σμιντ, η οποία βρίσκεται στην 14η θέση και παλεύει για να κρατηθεί μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού, δεν το έβαλε κάτω και έψαξε την ισοφάριση, την οποία μάλιστα άγγιξε στο 80', με τον Μάνουελ Νόιερ να αποκρούει καταπληκτικά το εξ' επαφής πλασέ του Φλόριαν Νίντερλεχνερ.

Η Μπάγερν ξεπέρασε την... τρομάρα και σφράγισε τη νίκη της στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ύστερα από εξαιρετικό συνδυασμό του Λέον Γκορέτσκα με τον Σερζ Γκνάμπρι πλασέ του τελευταίου, για την έκτη διαδοχική νίκη και 15η των Βαυαρών στα τελευταία 16 επίσημα παιχνίδια!

Μπάγερν (Χάνσι Φλικ): Νόιερ – Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις – Κίμιχ, Τιάγκο (85' Χάβι Μαρτίνεθ), Γκνάμπρι, Μίλερ, Κοουτίνιο (85' Ερναντές) – Ζίρκζι (70' Γκορέτσκα).

Άουγκσμπουργκ (Μάρτιν Σμιντ): Λούτε – Φράμπεργκερ, Γκουβελέουβ, Γεντβάι (80' Ουντουοκάι), Ιάγο – Κεντίρα, Μπάιερ, Ρίχτερ, Μαξ (67' Βάργας), Λέβεν (76' Φινμπόγκασον) - Νίντερλεχνερ.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα