Ντόρτμουντ - Άιντραχτ 4-0: Έπιασε Λειψία με... στυλ (vid)

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Άιντραχτ 4-0: Έπιασε Λειψία με... στυλ (vid)

bet365

Με τον δεύτερο γηραιότερο σκόρερ στον 21ο αιώνα (Πίστσεκ), αλλά και δύο 19χρονους (Χάλαντ, Σάντσο), η Ντόρτμουντ έριξε τεσσάρα στην Άιντραχτ (4-0), ισοφάρισε το ρεκόρ παραγωγικότητας στην Bundesliga και έπιασε έτσι την Λειψία στην 2η θέση.

Το παρελθόν της Μπορούσια συνάντησε το παρόν και το μέλλον και συνέχισαν να στοιχειώνουν την Άιντραχτ τις Παρασκευές.

Μετά από μόλις μία ήττα σε 18 ματς που διεξήχθησαν Παρασκευή, η Μπορούσια έγινε ξανά ο θύτης, σκορπίζοντας με τεσσάρα τους Αετούς, για τo πρώτο τους αρνητικό αποτέλεσμα στο 2020.

Οι Βεστφαλοί είδαν τον βετεράνο Λούκας Πίστσεκ να σκοράρει ξανά μετά τον Νοέμβριο του 2018, ανοίγοντας το σκορ στο 33' και να γίνεται ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ τους στον 21ο αιώνα μετά τον Κρίστιαν Βερνς.

Αφού το «χθες» έθεσε τις βάσεις, το λαμπερό «αύριο» της ομάδας του Φαβρ πρωταγωνίστησε απόψε για τον θρίαμβο. Ο Σάντσο στο 50' ξεπέρασε κατά ένα γκολ την περσινή του επίδοση, με το καλεντάρι να δείχνει ακόμα Φεβρουάριο (13 γκολ), στο 54' πήρε την σκυτάλη ο μαγικός Χάλαντ για το 9ο του γκολ σε 6 εμφανίσεις, για να έρθει ο Γκερέιρο στο 74' και να βάλει την κατακλείδα. Ήταν το Νο63 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, μόνο η Μπάγερν του 1973/74 και το Αμβούργο του 1981/82 έχουν σημειώσει ανάλογη επίδοση σε αυτό το σημείο της σεζόν.

Το σημαντικότερο όλων, όμως, για την Ντόρτμουντ είναι ότι έπιασε την Λειψία στους 42 βαθμούς και την 2η θέση (ματς περισσότερο). Αμφότερες κοιτούν από το -1 την Μπάγερν Μονάχου, διατηρώντας ακόμα το αμφίρροπο στοιχείο στην φετινή Bundesliga, που παραμένει προς το παρόν κούρσα για τρεις.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Ζάγκαντου, Χούμελς, Πίστσεκ, Γκερέιρο, Τσαν (64' Νταούντ), Βίτσελ, Αζάρ, Χακίμι, Χάαλαντ (79' Γκέτσε), Σάντσο (75' Ρέινα)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Άντι Χούτερ): Τραπ, Τουρέ, Έιμπραχαμ, Χιντερέγκερ, Εντίκα, Ιλσάνκερ, Ρόντε (78' Σόου), Τσάντλερ, Γκατσίνοβιτς (46' Ντοστ), Κόστιτς, Σίλβα (82' Πασιένσια).

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα