Μπάγερν Μονάχου: Ο πρωτάρης... γίγαντας στο δρόμο των Νέων του Ολυμπιακού προς το όνειρο (vids)

ελλαδα

bet365

Δικαίωμα στο όνειρο έχουν οι Νέοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι στέκονται μπροστά σε ακόμα μία μεγάλη πρόκριση καθώς φιλοξενούνται από την Μπάγερν Μονάχου (17:00) και το Gazzetta σας δίνει στο... πιάτο την elite ακαδημία των Βαυαρών.

«Η Μπάγερν είναι ένας σύλλογος και μια Ακαδημία από την Elite του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Η συγκεκριμένη ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε διαθέτει αρκετούς παγκόσμιους πρωταθλητές από την Κ17 της Εθνικής Γερμανίας και γενικότερα είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης».

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος συγκέντρωσε μέσα στην παραπάνω πρόταση όλη τη δυναμική που έχει αυτή η Μπάγερν Μονάχου στον χώρο των ακαδημιών.

Ένα κλαμπ το οποίο θα φιλοξενήσει τους Νέους του Ολυμπιακού στο Μόναχο (17:00 Cosmote 3) για τα προημιτελικά του UEFA Youth League με φόντο το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, κάτι που θα είναι ιστορικό για όποια ομάδα το πάρει.

Το Gazzetta περνάει τους Βαυαρούς από ακτίνες... Χ με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη ενός από τους κορυφαίους λογαριασμούς για ταλέντα στο twitter, Γιάτσεκ Κούλιγκ. Από τον τρόπο παιχνιδιού μέχρι τους παίκτες- «κλειδιά».

Επιθετική φιλοσοφία με άμεσο ποδόσφαιρο από τον... μαθητή του Μάρκο Ρόζε

Η Μπάγερν Μονάχου έχει αρχίσει να επενδύει αρκετά στις ακαδημίες τα τελευταία χρόνια, τοποθετώντας και σημαντικά ονόματα ως προπονητές στα κλιμάκια. Κάτι τέτοιο ισχύει και για τους Νέους της ομάδας, όπου στο τιμόνι βρίσκεται ο Ρένε Μάριτς.

Ο 31χρονος προπονητής από την Αυστρία θεωρείται ως ένα από τα ονόματα της προπονητικής που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον καθώς ήδη το βιογραφικό είναι γεμάτο από σημαντικές ομάδες και δίπλα στον Μάρκο Ρόζε.

Ο ίδιος υπήρξε... μαθητής του νυν προπονητή της Λειψία για πέντε χρόνια συνολικά όταν εκείνος ήταν στον πάγκο της Σάλτσμπουργκ, της Γκλάντμπαχ και της Ντόρτμουντ ενώ πριν προσληφθεί στην Μπάγερν, ήταν στο πλάι του Τζέσι Μαρς στη Λιντς.

ελλάδα

Μέσα από αυτές τις εμπειρίες, ο Μάριτς έχει δημιουργήσει μία δική του φιλοσοφία που έχει εφαρμόσει στους Νέους της Μπάγερν Μονάχου. Συγκεκριμένα, το σύστημα με το οποίο αγωνίζεται το κλαμπ είναι 4-3-3 με ένα 6άρι και δύο 8άρια.

Σε αντίθεση με κλαμπ του μεγέθους της Μπάγερν, ο Μάριτς έχει επιλέξει να μην έχει η ομάδα του υψηλά ποσοστά κατοχής καθώς μ.ο. μέχρι στιγμής είναι στο 49%, επιλέγοντας πιο άμεσο τρόπο να επιτεθεί.

Κάθετο ποδόσφαιρο και επιθέσεις τόσο από τα άκρα όσο και από τη μεσαία γραμμή είναι αυτό που ζητά από τους παίκτες του ο 31χρονος προπονητής, κάτι το οποίο φαίνεται και από τους αριθμούς στην επιθετική λειτουργία του κλαμπ. Να θυμίσουμε πως κόντρα στη Φέγενορντ ο γερμανικός σύλλογος ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0 στο ημίχρονο.

«Πρωτάρα» αλλά και... φαβορί για τον τίτλο

Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που γράφει ιστορία ως «πρωτάρης» στα προημιτελικά του UEFA Youth League αλλά και η Μπάγερν Μονάχου κινείται στους ίδιους ρυθμούς, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα παίξει στους «8» της διοργάνωσης.

Στους ομίλους τερμάτισε στη δεύτερη θέση με έναν βαθμό λιγότερο από την Κοπεγχάγη και πάνω από Γαλατάσαραι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στα νοκ-άουτ συνάντησε τη Βασιλεία που την απέκλεισε με 2-0 στην Ελβετία και τελευταία αντίπαλος ήταν η Φέγενορντ.

Ο ολλανδικός σύλλογος είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις σε επίπεδο ακαδημιών στην Ολλανδία αλλά το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (3-0) έδειξε τις διαφορές των δύο ομάδων παρά την μείωση σε 3-2 στο δεύτερο μέρος.

Βέβαια οι Βαυαροί έχουν μεγάλες βλέψεις για τη διοργάνωση, καθώς θέλουν να φτάσουν μέχρι το τέλος και να γίνουν η πρώτη γερμανική ομάδα που θα προσθέσει στην τροπαιοθήκη της το συγκεκριμένο κύπελλο.

Όλα αυτά μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς την τελευταία 10ετία, η Μπάγερν Μονάχου προσπαθεί αν επενδύει όλο και περισσότερο στις ακαδημίες της, προκειμένου να πλαισιώσει την πρώτη ομάδα με τα «δικά» της παιδιά.

Η «τριπλέτα»... φωτιά στο κέντρο που θέλει προσοχή και οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές

Το ρόστερ της Μπάγερν Μονάχου στη συγκεκριμένη ομάδα ξεχειλίζει από ποιότητα και ταλέντο. Υπάρχουν μονάδες μέσα που στο άμεσο μέλλον θα τους δούμε στις επαγγελματικές κατηγορίες όμως ο Μάριτς έχει επενδύσει σε μία συγκεκριμένη τριάδα στη μεσαία γραμμή.

Ο Χάβι Φερνάντεθ βρίσκεται ως 6άρι και μπροστά τους ως 8άρι είναι ο Λόβρο Ζβονάρεκ και ο Ασπ Γένσεν. Από αυτό το... τρίγωνο περνάει όλο το παιχνίδι της Μπάγερν Μονάχου τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά και (δικαίως) θεωρείται ένα από τα κορυφαία στη διοργάνωση. Έχουμε και λέμε...

Χάβι Φερνάντεθ: Ο 17χρονος αμυντικός χαφ μέχρι και τον Γενάρη του 2023 ήταν μέλος της Ατλέτικο Μαδρίτης ενώ υπήρξε και ποδοσφαιριστής της Θέλτα. Η Μπάγερν Μονάχου εντόπισε τον νεαρό χαφ και έκτοτε αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέρον project των ακαδημιών αλλά και του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Τζόναθαν Ασπ Γένσεν: Για το ταλέντο του, η Μπάγερν Μονάχου έβγαλε από τα ταμεία της περίπου 1,2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2022 από την Μίντιλαντ σε ηλικία 16 ετών. Στα 18 του χρόνια, ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής είναι επίσης ένας από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής που εντυπωσιάζουν με τον γερμανικό σύλλογο και φέτος έχει εννιά ασίστ και ένα γκολ σε 18 παιχνίδια.

Λόβρο Ζβόναρεκ: Το καλοκαίρι του 2022 ήρθε... πακέτο με τον Γένσεν αλλά από διαφορετική χώρα. Εκείνη την περίοδο, η Μπάγερν Μονάχου χρειάστηκε να δαπανήσει συνολικά 1,8 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από την Σλάβεν Μπελούπο και σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, ο 18χρονος ποδοσφαιριστής έχει πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα ήδη ενώ μετράει οκτώ γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 20 συμμετοχές.

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις των παικτών που κατέκτησαν με την Κ17 της Εθνικής Γερμανίας τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023. Συγκεκριμένα, αυτοί είναι οι Μαξιμίλιαν Χένινγκ, Μαξ Σμιντ, Κουρτ Ρίγκερ και Ρόμπερτ Ραμσάκ, οι οποίοι έχουν προσθέσει στη συλλογή το μετάλλιο του πρωταθλητή από τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα