Bundesliga: Χαμένο έδαφος για Λειψία και Άιντραχτ

Νίκος Κικίδης
Λειψία

bet365

Γκέλα στην έδρα της Άουγκσμπουργκ για τη Λειψία, η οποία κόλλησε στο 2-2 κι έμεινε πίσω στο κυνήγι της τετράδας. Ισόπαλη και η Άιντραχτ κόντρα στη Μπόχουμ (1-1).

Πίσω στο κυνήγι της τετράδας έμεινε η Λειψία. Οι Ταύροι κόλλησαν στο τελικό 2-2 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ και ξέμειναν στο -3 από τη Ντόρτμουντ που απέκτησε καθατό προβάδισμα για τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τιτζ στο 35΄, η Λειψία έφερε τούμπα το ματς και έφτασε στην ανατροπή με γκολ των Οπεντά (39΄) και Σέσκο (52΄). Παρόλα αυτά ο Ντεμίροβιτς ισοφάρισε οκτώ λεπτά αργότερα για την Άουγκσμπουργκ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Ισορροπία και μοιρασιά στο Άιντραχτ - Μπόχουμ

Άιντραχτ και Μπόχουμ ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στη Φρανκφούρτη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 14ο λεπτό, με σκόρερ τον Ομάρ Μαρμούς. Η φάση του γκολ ξεκίνησε από τα δεξιά, ο Φαρές Σαϊμπί έβγαλε σέντρα πάρε-βάλε και ο Μαρμούς μπήκε... με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο έβγαλαν άμεση αντίδραση και έφτασαν στην ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα, με σκόρερ τον Μόριτς Μπροζίνσκι και ασίστ του Στίγκερ για το τελικό 1-1.

Πέρασε από τη Βρέμη η Χαϊντενχάιμ με πρωταγωνιστή τον Μπέστε

Η Χαϊντενχάιμ επικράτησε εκτός έδρας της Βόλφσμπουργκ με 2-1 και την προσπέρασε στη βαθμολογία της Bundesliga. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά και ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μπέστε εκτέλεσε το κόρνερ και ο Λέναρντ Μαλόνεϊ με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0. Η ομάδα του Φρανκ Σμιντ δεν σταμάτησε εκεί και έξι λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματά της, με σκόρερ αυτή τη φορά τον Μπέστε. Οι γηπέδουχοι έβγαλαν άμεση αντίδραση και μείωσαν το σκορ στο 19', με σκόρερ τον Ρομάνο Σμιντ για το 1-2.

Στο μηδέν η Γκλάντμπαχ

Καρέ της... αποτυχίας συμπλήρωσε η Γκλάντμπαχ, η οποία κόλλησε στο 0-0 απέναντι στην Ντάρμστααντ και δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο της νίκης για τέταρτη σερί αγωνιστική. Αν και οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και τις περισσότερες φάσεις του αγώνα δεν κατάφεραν να βρουν ποτέ τα αντίπαλα δίχτυα και περιορίστηκαν στη 13η θέση, στο +7 πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Τρίποντο «ανάσα» για την Ουνιόν

Η Ουνιόν επικράτησε στο Βερολίνο της Βόλφσμπουργκ με 1-0 και πήρε τρίποντο «ανάσα» για τη «μάχη» που δίνει στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε για την ομάδα του Νέναντ Μπιέλιτσα, ο Ντανίλο Ντούκι με «καρφωτή» κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ το Φόλαντ στο 45+25'. Αξίζει να σημειωθεί πως η αναμέτρηση διεκόπη για περίπου 20 λεπτά, καθώς οι οπαδοί των γηπεδούχων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την... εισβολή ξένων επενδυτών στο γερμανικό ποδόσφαιρο, πέταξαν μπαλάκια του τένις εντός του αγωνιστικού χώρου και ο διαιτήτης σταμάτησε προσωρινά το παιχνίδι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα