Ντόρτμουντ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4-0: Είπε «ευχαριστώ» στη Μάιντς και ανέβηκε στην κορυφή με τεσσάρα

dortmund_celebrations

bet365

Αυτή τη φορά η Ντόρτμουντ εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της Μπάγερν Μονάχου (ήττα 3-1 από τη Μάιντς) και αφού επικράτησε της Άιντραχτ με εμφατική τεσσάρα, άφησε πίσω της τους Βαυαρούς, «πετώντας» στην κορυφή της Bundesliga.

Την προηγούμενη εβδομάδα κόντεψε να... στείλει τους φίλους της «χαρίζοντας» δύο βαθμούς στη Στουτγκάρδη (3-3) και χάνοντας την ευκαιρία να επωφεληθεί της ισοπαλίας της Μπάγερν Μονάχου με τη Χόφενχαϊμ. Η Ντόρτμουντ ωστόσο, δεν μπορούσε να «κλωτσήσει» για δεύτερη σερί αγωνιστική ακόμη ένα «δώρο». Η ομάδα του Τέρζιτς διέλυσε με τεσσάρα την Άινταχτ Φρανκφούρτης και με τη βοήθεια της Μάιντς, που νωρίτερα υπέταξε τους Βαυαρούς (3-1), έκανε εντυπωσιακό άλμα και προσγειώθηκε στην κορυφή της Bundesliga, στο +1 από το σύνολο του Τούχελ.

Οι Βεστφαλοί πραγματοποίησαν ονειρικό πρώτο μέρος και «σκότωσαν» κάθε αμφιβολία των πιο απαισιόδοξων οπαδών τους αλλά και κάθε ελπίδα των αντιπάλων τους. Στο 19' ο Μπέλινγκχαμ... άνοιξε τον χορό, παίρνοντας με εντυπωσιακή πιρουέτα την μπάλα μπροστά του και εκτελώντας άψογα τον Τραπ από το ύψος της περιοχής για το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι χαλύβδωσαν το προβάδισμά τους. Ο Αντεγέμι με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Μάλεν στην πλάτη της άμυνας κι εκείνος με μονοκόμματο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Άιντραχτ δεν μπόρεσε να μπει ξανά στο παιχνίδι με τους Γκέτζε και Κόμπελ ναμη βρίσκουν δίχτυα στο 34' και το 37' και έτσι το κερασάκι στην... τούρτα του πρώτου ημιχρόνου έβαλε ο Χούμελς με όμορφη κεφαλιά στο 41ο λεπτό.

Η ομάδα του Τέρζιτς συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και στο δεύτερο μέρος, ενώ στο 67' βρήκε κι άλλο τέρμα. Ο Αντεγέμι «σέρβιρε» ξανά στον Μάλεν, το πλασέ του οποίο καρφώθηκε στη γωνία για το 4-0. Με την ψυχολογία στα «τάρταρα», οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να... διανοηθούν να ψάξουν ένα θαύμα, με τον εναπομέιναντα χρόνο να κυλά και την Ντόρτμουντ να πανηγυρίζει στο τέλος μια πολύτιμη νίκη.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα