Μάιντς - Μπάγερν Μονάχου 3-1: Νέα «γκέλα» και... δώρο πρωτιάς στην Ντόρτμουντ

Η αντίδραση του Γκορέτσκα μετά το γκολ του Αγιόρκε

bet365

Η Μπάγερν Μονάχου έχασε με 3-1 στην έδρα της Μάιντς με ανατροπή στο δεύτερο μέρος, έκανε «γκέλα» για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική και πλέον η Ντόρτμουντ έχει την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή. Εύκολα «διπλά» για Βόλφσμπουργκ, Βέρντερ και Κολωνία.

Μπάγερν Μονάχου σε... κρίση. Οι Βαυαροί μετά τον αποκλεισμό από την Μάντσεστερ Σίτι και την απώλεια βαθμών στην «Allianz Arena» από την Χόφενχαϊμ (1-1) έχασαν στην έδρα της Μάιντς με 3-1 και μάλιστα με ανατροπή στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ παραμένει μέχρι στιγμής στην κορυφή με 59 βαθμούς, όμως η Ντόρτμουντ αν νικήσει την Άιντραχτ στη Βεστφαλία έχει την ευκαιρία να φτάσει τους 60 βαθμούς και να πάει μόνη στην κορυφή της Bundesliga.

Το ματς άρχισε... στραβά για τους φιλοξενούμενους, καθώς στο 9' ο Ντέιβις έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού. Στο 16' ο Σαντιό Μανέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 29' ο Κανσέλο έβγαλε τη σέντρα και ο καλυπτόμενος αυτή τη φορά Σενεγαλέζος επιθετικός άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση. Στο 65' ο Αγιόρκε ισοφάρισε σε 1-1 και οκτώ λεπτά αργότερα, στο 73', ο Μπαρέιρο έβαλε μπροστά την ομάδα του. Οι Βαυαροί τα... έχασαν και στο 79' ο Μαρτίν διαμόρφωσε το 3-1, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Πέρασε από το Βερολίνο με τεσσάρα η Βέρντερ

Το αρνητικό σερί της Χέρτα Βερολίνου συνεχίζεται. Η ουραγός της Bundesliga ηττήθηκε εντός έδρας από την Βέντερ Βρέμης με 4-2. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στη 12η θέση με 35 βαθμούς και οι γηπεδούχοι στην τελευταία με 22 βαθμούς, στο -5 από την 17η Μπόχουμ. Η ομάδα της Βρέμης ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς και προηγήθηκε με 0-4 με τους Ντούκς (6'-27'-51') και Βέισερ (63'). Το μόνο που κατάφεραν οι Βερολινέζοι ήταν να... μαζέψουν την έκταση του σκορ με τους Νγκάνκαμ (68') και Λουκεμπάκιο (79').

Επιστροφή στις νίκες για την Κολωνία

Η Κολωνία μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Μάιντς επέστρεψε στα τρίποντα, καθώς νίκησε στην έδρα της Χόφενχαϊμ με 3-1. Οι Τράγοι προηγήθηκαν στο 18' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κάινζ. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ έγινε δημιουργός στο 39' και ο Σέλκε εκτέλεσε για το 0-2. Στο 90+2' ο Τίλμαν έδωσε προβάδισμα τριών γκολ στην ομάδα του και στο 90+4' ο Ντόλμπεργκ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Πεντάρα της Βόλφσμπουργκ στη Μπόχουμ των Ελλήνων

Πάρτι στην έδρα της Μπόχουμ έστησε η Βόλφσμπουργκ, την οποία ισοπέδωσε με 5-1 για να ανέβει στην 8η θέση της Bundesliga. Τα γκολ των Σβάνμπεργκ (10΄) και Καμίσνκι (21΄) έχτισε τις βάσεις νίκης για τους Λύκους, οι οποίοι και τρίτο γκολ στο 33΄με τον Βίμερ. Στο 56΄ο Σβάνμπεργκ έγραψε το 4-0, με τη Μπόχουμ να μειώνει προσωρινά σε 4-1 με τον Μπροσίνσκι. Το τελικό 5-1 σημείωσε ο Βάλντσμιντ στο 77΄κόντρα στη Μπόχουμ των Λαμπρόπουλου - Σταφυλίδη, οι οποίοι έμειναν στον πάγκο.

Βαθμολογία:

bundesliga table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα