Bundesliga: Ανέβηκε στην τετράδα η Άιντραχτ, έχασαν έδαφος Ουνιόν και Φράιμπουργκ (vids)

Βασίλης Μπαλατσός
Bundesliga: Ανέβηκε στην τετράδα η Άιντραχτ, έχασαν έδαφος Ουνιόν και Φράιμπουργκ (vids)

bet365

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης νίκησε με 4-2 τη Χόφενχαϊμ και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της Bundesliga. «Γκέλα» για την Ουνιόν, ήττα για την Φράιμπουργκ από τη Λειψία, η οποία προσπέρασε τη Ντόρτμουντ και ανέβηκε στην πεντάδα.

Η Μπάγερν Μονάχου είναι η... νικήτρια της 14ης αγωνιστικής της Bundesliga. Οι Βαυαροί έκαναν με το.... παραπάνω το καθήκον τους, συνέτριψαν με 6-1 τη Βέρντερ Βρέμης και οι διώκτριες της «γκέλαραν».

Η Ντόρτμουντ ηττήθηκε από τη Βόλφσμπουργκ, η Ουνιόν έμεινε στην ισοπαλία με την Άουγκσμπουργκ (2-2), ενώ η Φράιμπουργκ έχασε με 3-1 από τη Λειψία. Οι Ταύροι έφτασαν τους 25 βαθμούς, όσους έχουν και οι κιτρινόμαυροι της Βεστφαλίας αλλά υπερέχουν στην ισοβαθμία και ανέβηκαν στην πέμπτη θέση.

Στο Βερολίνο η Ουνιόν προηγήθηκε μόλις στο 7' με τον... συνήθη ύποπτο Σεράλντο Μπέκερ αλλά η Άουγκσμπουργκ απάντησε μετά από μόλις ένα λεπτό με τον Νίντερλεχνερ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, απείλησαν και εν τέλει πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 22' με την κεφαλιά του Μπέχρενς. Ο Νίντερλεχνερ στο 39' ισοφάρισε και πάλι με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, με το 2-2 να μένει μέχρι τέλους παρά την πίεση των Βερολινέζων.

Στη «Red Bull Arena» η Λειψία ήταν ανώτερη από τη Φράιμπουργκ. Άνοιξε το σκορ στο 54' με τον Σιμακάν και δυο λεπτά αργότερα ο Κρίστοφερ Ενκουκού διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδα του με εξαιρετικό τελείωμα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 66' με το εκτός περιοχής σουτ του Κούμπλερ αλλά στο 73' ο Σέιντ έκανε πέναλτι, ο Φόρσμπεργκ το εκτέλεσε εύστοχα, έκανε το 3-1 και τελείωσε το ματς.

Τεσσάρα και... τετράδα για την Άιντραχτ

Η Άιντραχτ πήρε δεύτερο διαδοχικό τρίποντο, καθώς επικράτησε με 4-2 της Χόφενχαϊμ στη Φρανκφούρτη και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της Bundesliga. Μόλις στο 6' ο Σο έκανε το 1-0 και δυο λεπτά αργότερα ο Κόλο Μουανί πήρε το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή και έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στην ομάδα του. Στο 29' ήταν η σειρά του Εμπίμπε να βάλει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ με δυνατό σουτ για το 3-0.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έπεσαν χωρίς μάχη παρά το εξαιρετικό μισάωρο των κατόχων του Europa League. Στο 38' ο Μπάουμγκάρτνερ με κεφαλιά μείωσε το σκορ. Η Χοφενχάιμ βρήκε γρήγορο γκολ στην έναρξη του δεύτερου μέρους με τον Καμπάκ, αλλά στο 56΄ο Κόλο Μουανί βρήκε ξανά δίχτυα, έκανε το 4-2 και διέλυσε την αυτοπεποίθηση των φιλοξενούμενων.

Απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη η Λεβερκούζεν

Στην Κολωνία η Μπάγερ Λεβερκούζεν νίκησε με 2-1, κάνοντας ανατροπή και ξέφυγε στους τέσσερις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Κολωνία ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος και στο 30' ο Σμιτς άνοιξε το σκορ με σουτ από το όριο της περιοχής. Στο 49' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, με τον Έκτορ, αλλά ο Χραντέρσκι και το δοκάρι έσωσαν την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο.

Αφού οι Τράγοι δεν κατάφεραν να βρουν δεύτερο γκολ οι Ασπιρίνες ισοφάρισαν στο 65'. Ο Αμίρι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Η Λεβερκούζεν ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση στο 71' όταν ο Ντιαμπί έκανε το 1-2 στο 71' μετά από ασίστ Φρίμπονγκ. Οι παίκτες του Αλόνσο υπερασπίστηκαν το προβάδισμα τους μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

«Έσπασε» το αρνητικό σερί η ουραγός Σάλκε

Η Σάλκε μετά από επτά διαδοχικές ήττες πανηγύρισε το δεύτερο τρίποντο της στην τρέχουσα Bundesliga. Oι Βασιλικοί Μπλε επικράτησαν με 1-0 της Μάιντς, έφτασαν τους εννέα βαθμούς και είναι ακόμα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Oι γηπεδούχοι έκαναν μια καλή σε γενικές γραμμές εμφάνιση και ο Σιμό Τερόντε πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς στο 10'.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα