Σέσκο: Έγινε η μεγαλύτερη πώληση Σλοβένου ποδοσφαιριστή, παραμένει στην πεντάδα ο Ζάχοβιτς

Newsroom
Σέσκο: Έγινε η μεγαλύτερη πώληση Σλοβένου ποδοσφαιριστή, παραμένει στην πεντάδα ο Ζάχοβιτς

bet365

Η μεταγραφή του Μπέντζαμιν Σέσκο από τη Ζάλτσμπουργκ στη Λειψία έγινε η πιο ακριβή αγορά Σλοβένου ποδοσφαιριστή. Στην πέμπτη θέση η μεταγραφή του Ζλάτκο Ζάχοβιτς από την Πόρτο στον Ολυμπιακό.

Η Λειψία κινήθηκε γρήγορα και «έκλεψε» τον Μπέντζαμιν Σέσκο από τα χέρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Γερμανοί κατέθεσαν 24 εκατομμύρια ευρώ στη Ζάλτσμπουργκ και «έκλεισαν» τον 19χρονο υψηλόσωμο σέντερ φορ (1,95 μ.) για το καλοκαίρι του 2023.

Ο Σέσκο πλέον αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή Σλοβένου ποδοσφαιριστή, με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από όσο κόστισε η μεταγραφή του Καμπλ από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν στη Λειψία (20 εκατομύρια ευρώ). Στη λίστα υπάρχει και «ερυθρόλευκη» παρουσία, καθώς συγκαταλέγεται σε αυτήν ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς.

Πιο συγκεκριμένα στην πέμπτη θέση της ακριβότερης μεταγραφής είναι η μετακίνηση του παλαίμαχου Σλοβένου μεσοεπιθετικού από την Πόρτο στον Ολυμπιακό, το 1999, όταν οι Πειραιώτες είχαν επενδύσει 13,5 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του. Το Top 10 κλείνει με την πώληση του Ζάχοβιτς, από τους Ερυθρόλευκους στη Βαλένθια,το 2000, αντί οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

@Photo credits: INTIME
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα