Λεβαντόφσκι-Μπάγερν, το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου

Λεβαντόφσκι-Μπάγερν, το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου

Newsroom
Λεβαντόφσκι-Μπάγερν, το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου

bet365

Η σχέση του Πολωνού με τον γερμανικό σύλλογο άρχισε να επιδεινώνεται το 2018, κι έχει χειροτερέψει περισσότερα τα τελευταία δύο χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Όλιβερ Καν και ο Χασάν Σαλιχαμίτζιτς ταξίδεψαν στη Μαγιόρκα για να συναντήσουν τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι τετ-α-τετ. Οι ηγέτες της Μπάγερν επέλεξαν τη «γλώσσα» της διπλωματίας για να προσπαθήσουν να πείσουν τον επιθετικό να παραμείνει στον σύλλογο μετά από αρκετές εβδομάδες κατά τις οποίες οι δύο πλευρές στην ουσία συζητούσαν μέσω των ΜΜΕ. Τόσο ο Πολωνός όσο και ο αθλητικός διευθυντής των Βαυαρών συμφωνούν να αναζητήσουν λύση μέσω διαλόγου, αν και ο «Λέβα» παραμένει σταθερός στην απόφαση να αποχωρήσει από τον σύλλογο, ενώ το κλαμπ έχει επαναλάβει σε κάθε τόνο, ότι ο έμπειρος άσος θα εκπληρώσει το συμβόλαιό του, μέχρι το 2023.

Για πολλούς, η αμετακίνητη θέση του Λεβαντόφσκι να φύγει από το «Αλιάνζ Αρίνα» ήταν έκπληξη, όσοι τον γνωρίζουν καλά όμως, ξέρουν ότι το διαφαινόμενο «διαζύγιο» με τη γερμανική ομάδα έρχεται από μακριά, αφού η σχέση με την Μπάγερν άρχισε να επιδεινώνεται πριν από τέσσερα χρόνια με αποκορύφωμα πέρυσι, μετά την αποχώρηση του Ρουμενίγκε και την αλλαγή στον πάγκο.

Η πρώτη τριβή στη σχέση του πολύπειρου επιθετικού με την Μπάγερν Μονάχου ήρθε το 2018, πριν το Μουντιάλ της Ρωσίας. Εκείνο το καλοκαίρι υπήρξαν εικασίες για πιθανή μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Πολωνός μετέφερε τότε στην Μπάγερν την επιθυμία του να παίξει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». «Ο Ρόμπερτ νιώθει ότι χρειάζεται μια αλλαγή και μια νέα πρόκληση στην καριέρα του», δήλωσε ο Πίνι Ζαχάβι, agent του παίκτη, ο οποίος διαπραγματεύτηκε με τους Γερμανούς και έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να τον βοηθήσει να φύγει.

Οι κουβέντες δεν ευδοκίμησαν και κατέληξε αντιμέτωπος με τους ιθύνοντες της Μπάγερν. Ο Ούλι Χένες τότε πρόεδρος του συλλόγου, «βάφτισε» τον μάνατζερ του Λεβαντόφσκι «άπληστο πιράνχα», σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, κι από εκείνο το καλοκαίρι η σχέση του ατζέντη με τον σύλλογο επηρεάστηκε πολύ!

Ο «Λέβα» συνέχισε στους Βαυαρούς, ανακηρύχθηκε μαζί τους πρωταθλητής Ευρώπης (2019/20), σπάζοντας όλα τα ρεκόρ στο σκοράρισμα, κέρδισε το βραβείο της FIFA για τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο (2020,2021), πήρε το Χρυσό Παπούτσια και ήταν δεύτερος στην ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα. Όμως η σχέση με τον σύλλογο επιδεινώθηκε κι άλλο σταδιακά και η απόσταση μεταξύ τους έγινε ακόμα πιο έντονη το 2021, μετά την αποχώρηση του Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε από την Μπάγερν, αλλά και του προπονητή με τον οποίο είχε την καλύτερη σχέση.

Ο Πολωνός ήταν ενθουσιασμένος με τον Χάνσι Φλικ και ποτέ δεν ένιωσε άνετα με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Καταλάβαινε ότι το σύστημα παιχνιδιού του νέου προπονητή δεν τον ευνοούσε και παρόλο που ο κόουτς ήθελε να του δείξει, με στατιστικά στο χέρι, ότι έκανε λάθος, η επικοινωνία μεταξύ των δύο γινόταν όλο και πιο περίπλοκη. Αυτή η ένταση με τον προπονητή και η δυσαρέσκεια του επιθετικού μεταφέρθηκαν στην προπόνηση και μάλιστα οδήγησαν σε τριβές με κάποιους συμπαίκτες, όπως ο Κίμιχ ή ο Σανέ.

Και ενώ ο Λεβαντόφσκι απογοητευόταν ολοένα και περισσότερο με τον Νάγκελσμαν σε αθλητικό επίπεδο, ενοχλήθηκε όταν έμαθε για το «φλερτ» του συλλόγου με τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Πολωνός δεν κατάλαβε γιατί η Μπάγερν ήταν διατεθειμένη να κάνει μεγάλη οικονομική υπέρβαση για να υπογράψει τον Νορβηγό ενώ του αρνήθηκαν την πρόταση ανανέωσης και μάλιστα σε συνάντηση με τον Όλιβερ Καν μίλησαν για πολλά θέματα αλλά ο γενικός διευθυντής δεν έκανε καμία πρόταση για παράταση του συμβολαίου του.

Όλα αυτά αθροιστικά οδήγησαν τον Λεβαντόφσκι να πει δημόσια μετά το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν ότι η ιστορία του στην Μπάγερν είχε τελειώσει. Ένα μήνυμα που επαναλαμβάνει όλο το καλοκαίρι έκτοτε.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα