Μπάγερν: Απίστευτη γκάφα, έπαιζε με 12 παίκτες και... κινδυνεύει με έφεση της Φράιμπουργκ

Μπάγερν: Απίστευτη γκάφα, έπαιζε με 12 παίκτες και... κινδυνεύει με έφεση της Φράιμπουργκ

bet365

Πρωτοφανής στιγμή σημειώθηκε στο Φράιμπουργκ-Μπάγερν, όταν ο ρέφερι ειδοποιήθηκε πως οι Βαυαροί έπαιζαν με 12 παίκτες για μερικά δευτερόλεπτα καθώς ο Κίνγκσλεϊ Κομάν δεν είχε συνειδητοποιήσει πως έγινε αλλαγή! Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουν έφεση οι γηπεδούχοι.

Η Μπάγερν αντέδρασε στο δεύτερο μέρος και πήρε εμφατική νίκη κόντρα στη Φράιμπουργκ (1-4) και ξέφυγε πάλι στο +9 από τη Ντόρτμουντ. Ωστόσο, μία αδιανόητη γκάφα της δεν την αφήνει ακόμα να πανηγυρίσει με σιγουριά, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της έφεσης από πλευράς Φράιμπουργκ. Ο λόγος; Οι Βαυαροί αγωνίστηκαν για ένα διάστημα με 12 παίκτες στο γήπεδο!

Όλα έγιναν στο 85ο λεπτό και τη στιγμή της αλλαγής των Ζάμπιτσερ-Ζίλε. Οι δύο παίκτες των Βαυαρών πέρασαν στο παιχνίδι, ωστόσο, μόνο ένας αποχώρησε από το γήπεδο και το ματς συνεχίστηκε με αριθμητική ανισορροπία, με τον Κίνγκσλεϊ Κομάν να βρίσκεται κανονικά στο χορτάρι ενώ θα έπρεπε να είναι στον πάγκο.

Ο διαιτητής, Ντίνκερτ, πληροφορήθηκε από τους ανθρώπους των γηπεδούχων για το συμβάν που κράτησε συνολικά μόλις 17 δευτερόλεπα και διέκοψε το παιχνίδι για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να καταλάβει τι είχε προηγηθεί και να δώσει συνέχεια, αυτή τη φορά σε κατάσταση 11vs11.

Ερωτηθείς για το περιστατικό (με το σκορ στο 1-3), ο τεχνικός διευθυντής των Αετών, Γιόχερ Σάιερ, παραδέχθηκε ότι η αντικανονική υπεραριθμία της Μπάγερν δεν κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Φράιμπουργκ να καταθέσει διαμαρτυρία προς τη DFB, δηλώνοντας πως θα το εξετάσουν μετά το παιχνίδι.

Ο κίνδυνος να χάσει το ματς στα χαρτιά η Μπάγερν είναι υπαρκτός. Όπως αναφέρει το άρθρο 17, παράγραφος 4 των κανονισμών της DFB:

«Αν ένας παίκτης δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί ή να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα που τον συμπεριέλαβε με δική της υπαιτιότητα χάνει το παιχνίδι με 2-0 και ο αντίπαλος νικάει με 2-0, εκτός αν το παιχνίδι διακόπηκε και δεν συνεχίστηκε από τον διαιτητή».

Από την πλευρά του, ο Γερμανός ρέφερι επέρριψε εμμέσως την ευθύνη στη Μπάγερν και την γενική αρχηγό, Καθλίν Κρίγκερ, η οποία δήλωσε το Νο29 για την αλλαγή, το οποίο, όμως, ήταν ο παλιός αριθμός του Κομάν κι όχι το Νο11 που φοράει φέτος. Αυτό αναμενόμενα μπέρδεψε αναμενόμενα τον Κομάν και προκάλεσε την αλληλουχία των γεγονότων που ακολούθησαν.

«Ήταν μια μπερδεμένη κατάσταση, έγινε διπλή αλλαγή και στον ηλεκτρονικό πίνακα επιλέχθηκε λανθασμένος αριθμός, γι’ αυτό ο Κομάν δεν κατάλαβε πως η αλλαγή τον αφορά. Το αντιληφθήκαμε σχετικά γρήγορα, συμβουλεύσαμε τους ανθρώπους των δύο ομάδων και συνεχίσαμε το παιχνίδι. Κρίμα που μια τέτοια σκηνή αμαυρώνει ένα τόσο όμορφο παιχνίδι. Θα το καταγράψουμε στο φύλλο αγώνα, αλλά τα υπόλοιπα θα τα αποφασίσει η DFB», ανέφερε χαρακτηριστικά και πλέον είναι στο «χέρι» της Φράιμπουργκ να διεκδικήσει την τιμωρία της Μπάγερν, έχοντας διορία να καταθέσει έφεση μέχρι τη Δευτέρα.

Οι 11 παίκτες της Μπάγερν
Οι 11 ποδοσφαιριστές της Μπάγερν εκτός του τερματοφύλακα

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα