Φράιμπουργκ - Μπάγερν 1-4: Με σταθερή πορεία προς τον τίτλο...

Νίκος Κικίδης
Φράιμπουργκ - Μπάγερν 1-4: Με σταθερή πορεία προς τον τίτλο...

bet365

Ένα εντυπωσιακό δεύτερο 45λεπτο αρκούσε στη Μπάγερν για να κάμψει την αντίσταση της Φράιμπουργκ και να φύγει με το διπλό (1-4) που την κράτησε σε απόσταση ασφαλείας από τη Ντόρτμουντ. «Αυτοχειρία» για Χόφενχαϊμ, νίκη για Λεβερκούζεν.

Μετά τις αναταράξεις στην πορεία της προς τη δέκατη σερί σαλατιέρα, η Μπάγερν δείχνει πως επιστρέφει σιγά -σιγά στην... κανονικότητα. Αφού κέρασαν «ντόρτια» την Ουνιόν Βερολίνου, οι Βαυαροί ζευγάρωσαν τις διαδοχικές νίκες τους στην Bundesliga με νέα τεσσάρα επί της Φράιμπουργκ (4-1) και αύξησαν τη διαφορά τους στο +9 (με ματς περισσότερο) από τη δεύτερη στη βαθμολογία, Ντόρτμουντ.

Το τελικό σκορ πάντως δεν δικαιώνει την εικόνα των γηπεδούχων, οι οποίοι έβαλαν δύσκολα στη Μπάγερν για 70 λεπτά και τελικά έπεσαν μαχόμενοι προς το φινάλε. Έπειτα από ένα στείρο πρώτο μέρος που βρήκε ανέπαφες τις δυο εστίες, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μετουσιώσουν σε προβάδισμα την κυριαρχία τους στην κατοχή της μπάλας, πράγμα που τελικά συνέβη στο 58΄με δράστη τον Γκορέτζκα. Προτού καλά καλά όμως οι Βαυαροί προλάβουν να πανηγυρίσουν το άνοιγμα του σκορ, η Φράιμπουργκ κατάφερε να ισοφαρίσει.

Στο 63΄ο Πέτερσεν εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Γούντερ για να επαναφέρει άμεσα την ισορροπία και μαζί το άγχος προς την πλευρά των φιλοξενούμενων. Δέκα λεπτά αργότερα ωστόσο ο Γκνάμπρι αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή. Με παρουσία μόλις μερικών δευτερολέπτων στον αγωνιστικό χώρο ο Γερμανός έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Μονάχου (73΄), η οποία πήρε φορά και σφράγισε τη νίκη εννιά λεπτά αργότερα με εκπληκτικό τελείωμα του Κομάν.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ζάμπιτσερ στο 90+6΄ με το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα των Βαυαρών, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μπάγερν που κράτησε ασφαλή τη διαφορά από τους διώκτες της.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ (73΄Γκνάμπρι), Νιανζού, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Κίμιχ, Γκορέτζκα (62΄Τολισό, 85΄Ζίλε), Σανέ, Μίλερ, Κομάν (85΄Ζάμπιτσερ), Λεβαντόφσκι (62΄Μουσιάλα)

Αλάριο και Μπελαράμπι «καθάρισαν» για τη Λεβερκούζεν

Σε τροχιά τριάδας παρέμεινε η Λεβερκούζεν, η οποία επικράτησε 2-1 της Χέρτα και μείωσε την απόσταση στους έξι βαθμούς από τη Ντόρτμουντ με ματς παραπάνω. Το σκορ για τις Ασπιρίνες άνοιξε στο 35΄ο Αλάριο με τον Μπελαράμπι να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του πέντε λεπτά αργότερα χάρη στη δεύτερη ασίστ του Ντιαμπί. Η άμεση απάντηση με τον Νταριντά (42΄) δεν αρκούσε στη Χέρτα για να καταφέρει κάτι περισσότερο, με τη Λεβερκούζεν να ζευγαρώνει τις σερί νίκες της και να παραμένει σταθερά σε πορεία Champions League.

Μεγάλο «διπλό» της Μπόχουμ στην έδρα της Χόφενχαϊμ

Η Μπόχουμ των Κώστα Σταφυλίδη και Βασίλη Λαμπρόπουλου πανηγύρισε μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα της Χόφενχαϊμ με 2-1 και δεν «άφησε» τους γηπεδούχους να ανεβούν στην τέταρτη θέση της Bundesliga. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 28' με το εξαιρετικό σουτ του Ασάνο εκτός περιοχή, η Χόφενχαϊμ στο 54΄ισοφάρισε για τη Χόφενχαϊμ με σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Ιάπωνας επιθετικός Τακούμα Ασάνο σκόραρε για δεύτερη φορά στο 59΄και διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Για την 11η Μπόχουμ (35 βαθμοί) ο Σταφυλίδης ήταν βασικός και αντικαταστάθηκε στο 74', ενώ ο Λαμπρόπουλος είδε το ματς από τον πάγκο.

Μοιρασιά για Αρμίνια και Στουτγκάρδη, κόλλησε με την ουραγό η Άιντραχτ

Στο Μπίλεφελντ η Αρμίνια και η Στουτγκάρδη έμειναν στην ισοπαλία με σκορ 1-1 με τους γηπεδούχους να ανεβαίνουν στη 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 26 βαθμούς, καθώς υπερέχουν στην ισοβαθμία με την προτελευταία Χέρτα, ενώ η Στουτγκάρδη απέχει έναν βαθμό από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 25' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κάλατζιτς και η Αρμίνια ισοφάρισε στο 59'με τον Κρούγκερ. Για τους Σουηβούς ο διεθνής κεντρικός αμυντικός Ντίνος Μαυροπάνος αγωνίστηκε βασικός και αναντικατάστατος.

Η Άιντραχτ «γκέλαρε» μέσα στην Φρανκφούρτη, καθώς έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) με την ουραγό της βαθμολογίας Γκρόιτερ Φιρτ (16 βαθμοί). Οι «Αετοί» είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, όμως δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη και έμειναν στην 9η θέση της Bundesliga με 39 βαθμούς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα