Ζίλε: Υπογράφει στη Ντόρτμουντ ως ελεύθερος από τη Μπάγερν!

Ζίλε: Υπογράφει στη Ντόρτμουντ ως ελεύθερος από τη Μπάγερν!

bet365

Έκανε το «μπαμ» με τον Νίκλας Ζίλε η Μπορούσια Ντόρτμουντ, καθώς ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Νίκλας Ζίλε για μεταγραφή το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν ο διεθνής Γερμανός θα μείνει ελεύθερος από τη Μπάγερν Μονάχου!

Τα τελευταία χρόνια είναι οι παίκτες της Ντόρτμουντ που μεταγράφονται πιο συχνά στη Μπάγερν Μονάχου. Συνήθεια που... δεν κάθεται καλά στους φίλους του κλαμπ και του γερμανικού ποδοσφαίρου, επικρίνοντας το «μονοπώλιο» των Βαυαρών από τους μεγάλους αντιπάλους της. Αυτή τη φορά, όμως, συμβαίνει το αντίθετο. Ο Νίκλας Ζίλε ο οποίος ήταν γνωστό πως δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του στη Μπάγερν και θα αποχωρήσει ελεύθερος, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, από το ερχόμενο καλοκαίρι και ο σύλλογος ανακοίνωσε κι επίσημα το deal!

Η πλευρά του Γερμανού στόπερ φέρεται να μην τα έβρισκε στο οικονομικό κομμάτι με τη διοίκηση των Βαυαρών, γεγονός που τον ώθησε στην απόφαση να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Και παρά τις αξιώσεις για συμβόλαιο ύψους 12-15 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως που ανέφερε ο Τύπος στη Γερμανία και φάνταζε «απαγορευτικό» για άλλη ομάδα της Bundesliga, οι Βεστφαλοί τα βρήκαν σε όλα με τον θηριώδη σέντερ μπακ και απέσπασαν την υπογραφή του για τετραετές συμβόλαιο. Το αρχικό πλάνο, πάντως, της Μπορούσια φέρεται να ήταν ο Αντρέας Κρίστενσεν της Τσέλσι, με τον οποίο, όμως, δεν επιτεύχθηκε συμφωνία.

Στην ανακοίνωση οι ιθύνοντες του κλαμπ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μεταγραφή ενός βασικού στελέχους με τα χρώματα της εθνικής Γερμανίας, ενώ ο υπεύθυνος του μελλοντικού σχεδιασμού της ομάδας, Σεμπάστιαν Κελ, δήλωσε ότι ο Ζίλε διευκόλυνε το deal λόγω της επιθυμίας του να μετακομίσει στο «Signal Iduna Park».

Σημειώνεται ότι για την περίπτωσή του «έπαιζαν» δυνατά τόσο η Τσέλσι και η Νιούκαστλ από την Premier League, όσο και οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης από τη La Liga.

Ο αρχικός στόχος

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα