Στουτγκάρδη - Άιντραχτ 2-3: Πρώτη νίκη στο 2022 κόντρα στον Μαυροπάνο (vid)

Newsroom
Στουτγκάρδη - Άιντραχτ 2-3: Πρώτη νίκη στο 2022 κόντρα στον Μαυροπάνο (vid)

bet365

Έσπασε το «ρόδι» έστω και... καθυστερημένα η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, φεύγοντας με μεγάλο διπλό από την έδρα της Στουτγκάρδης του (βασικού) Ντίνου Μαυροπάνου (2-3). Έπιασε εξάδα η Κολωνία, νέα γκέλα για Γκλάντμπαχ.

Η mini διακοπή μάλλον της έκανε καλό. Μπορεί να άργησε, αλλά η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πανηγύρισε την επιστροφή της στις νίκες μετά από ενάμιση μήνα, σημειώνοντας το πρώτο τρίποντο της χρονιάς με μεγάλο διπλό στην έδρα της Στουτγκάρδης.

Οι Αετοί ήταν αλύγιστοι, προηγήθηκαν με τον Εντικά στο 7' και βρήκαν απάντηση και στις δύο φορές που οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Η ομάδα του Ντίνου Μαυροπάνου (βασικός και στα 90') ισοφάρισε με τον Αντόν στο 42' και σε δεύτερο χρόνο με κεφαλιά του Κάλαϊτζιτς στο 70', ωστόσο, ο Αϊντίν Χρούστιτς έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής για το σύνολο του Όλιβερ Γκλάσνερ, δίνοντας τη λύση με δύο γκολ στο 47' και το 77' για το τελικό 2-3. Μόλις έναν βαθμό μακριά από την εξάδα η Άιντραχτ, σε δεινή θέση η Στουτγκάρδη που κατρακύλησε προτελευταία, στο -3 και με ματς περισσότερο από τη 16η Βόλφσμπουργκ.

Νέα γκέλα για τη Γκλάντμπαχ

Η μετριότητα της φετινής Γκλάντμπαχ (όταν δεν βρίσκει απέναντί της τη... Μπάγερν) δεν έχει τέλμα. Οι τρεις σερί ήττες, δύο για το πρωτάθλημα και μία ο αποκλεισμός από το Αννόβερο στο Κύπελλο, έδωσαν τη σκυτάλη σε ισοπαλία εκτός έδρας απέναντι στην Αρμίνια Μπίλεφελντ, αποτέλεσμα που την κράτησε πολύ χαμηλά και κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Ο Σέρα άνοιξε το σκορ για την ομάδα των Καπίνο - Βασιλειάδη (βασικός για 62'), ο Πλεά ισοφάρισε με όμορφη κεφαλιά στο 38', αλλά η αντίδραση δεν έφερε την ολική ανατροπή για τα Πουλάρια που συνεχίζουν να απογοητεύουν στη φετινή σεζόν.

Με το βλέμμα στην εξάδα η Μάιντς


Από την 3η ως τη 10η θέση μεσολαβούν οκτώ ομάδες και η απόσταση που τις χωρίζει είναι μόλις πέντε βαθμοί! Σ' αυτό έβαλε το λιθαράκι της και η Μάιντς, η οποία πήρε μεγάλη νίκη επί της Χόφενχαϊμ (2-0), χάρη σε ένα κρεσέντο στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Μέσα σε τέσσερα λεπτά, ο Λι και ο Νιακατέ με πέναλτι σφράγισαν τη νίκη για τους Καρναβαλιστές, που τους ανέβασε στους 30 βαθμούς και το -4 από την τετράδα!

H Άουγκσμπουργκ «εκτροχίασε» το... τρένο της Ουνιόν

Η 4η της Bundesliga, Ουνιόν Βερολίνου είδε το αήττητο σερί που έτρεχε επί πέντε αγωνιστικές (τρεις νίκης - δυο ισοπαλίες) να σπάει στο Άουγκσμπουργκ με την γηπεδούχο και ομώνυμη ομάδα να επικρατεί με 2-0 . Στο 16' ο Μίχαελ Γκρέγκοριτς εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια στην άμυνα της Άουγκσμπουργκ και άνοιξε το σκορ, με τον Αντρέ Χαν να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 59' με σουτ «βολίδα» στο «Γ» του Λούθε. Οι Βερολινέζοι παραμένουν στην 4η θέση με 34 βαθμούς, ενώ οι γηπεδούχοι «ξεκόλλησαν» από την επικίνδυνη ζώνη και ανέβηκαν στη 15η θέση με 22 βαθμούς.

Νίκη εξάδας για την Κολωνία

Στην Κολωνία η τοπική ομάδα επέστρεψε στις νίκες μετά από δυο αγωνιστικές (μια ισοπαλία - μια ήττα), καθώς επικράτησε της Φράιμπουργκ με 1-0 και ανέβηκε στην 6η θέση. Το ματς έκρινε γκολ στο 23' το «κανόνι» των γηπεδούχων, Άντονι Μοντέστ, με τον Γάλλο επιθετικό να φτάνει τα 17 γκολ σε 24 παιχνίδια την τρέχουσα σεζόν. Ο Ρόλαντα Σαλάι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για τους φιλοξενούμενους στο 50', όμως μετά από παρέμβαση του VAR το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η Κολωνία εμπόδισε την Φράιμπουργκ να ανέβει στην 4η θέση, ενώ ξεπέρασε τη Λειψία και ανέβηκε στην 6η θέση με 32 βαθμούς έναντι 31, με τους «Ταύρους» να αντιμετωπίζουν σήμερα (5/2, 19:30) την πρωτοπόρο Μπάγερν στο Μόναχο.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα