Κάζο για Λειψία από την Αρμίνια του Καπίνο, πάτησε πεντάδα η Άιντραχτ

Newsroom
Κάζο για Λειψία από την Αρμίνια του Καπίνο, πάτησε πεντάδα η Άιντραχτ

bet365

Με τον Στέφανο Καπίνο να παίρνει για πρώτη φορά το χρίσμα στη φετινή Bundesliga, η Αρμίνια Μπίλεφελντ κράτησε το μηδέν και πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Λειψίας (0-2). Νίκη πεντάδας για Άιντραχτ, έσωσε τον βαθμό στο 90΄η Χόφενχαϊμ.

Τελευταία φορά που κάθισε κάτω από τα δοκάρια ήταν τον Μάρτιο του 2020. Σχεδόν 1,5 χρόνο αργότερα, ο Στέφανος Καπίνο κλήθηκε και πάλι να υπερασπιστεί την εστία της Αρμίνια Μπίλεφελντ και παρέα με τον Σεμπάστιαν Βασιλειάδη οδήγησαν τον γερμανικό σύλλογο σε σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Λειψίας (0-2). Με τους δυο Έλληνες να βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί στο βασικό σχήμα, οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο βρήκαν την ευκαιρία για να δραπετεύσουν και με τους τρεις βαθμούς.

Την αρχή έκανε ο Σέρα ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 57΄και έβαλε σε τροχιά νίκης το σύνολο του Κράμερ, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα αποφάσισε να αποσύρει τον Βασιλειάδη από την αναμέτρηση. Στο 70΄τα πράγματα έδειχναν να δυσκολεύουν εξαιτίας της αποβολής του Κλος, όμως πέντε λεπτά αργότερα ο Οκουγκάβα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και σφράγισε το διπλό στην έδρα των Ταύρων. Κάπως έτσι η Αρμίνια πανηγύρισε για πρώτη φορά φέτος δυο σερί νίκες στο πρωτάθλημα, έφτασε τους 16 βαθμούς και πλέον αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία.

Έσωσε τα... κεκτημένα η Χόφενχαϊμ στο 90+1'

Μέχρι πριν λίγες μέρες αποτελούσε την πιο φορμαρισμένη ομάδα στη Bundesliga, με τέσσερις σερί νίκες (πέντε στα τελευταία έξι), θυμίζοντας την ευρωπαϊκή της βερσιόν από προηγούμενες περιόδους. Η Χόφενχαϊμ, ωστόσο, υποχρεώθηκε σε προσγείωση, η οποία μέχρι το 90' φάνταζε απότομη. Απέναντι στην υπό κρίση Γκλάντμπαχ των 17 γκολ παθητικού στις τελευταίες τέσσερις στροφές, η ομάδα του Σεμπάστιαν Χένες τα βρήκε σκούρα σχεδόν για ολόκληρο το ματς κι από το γκολ του Εμπολό στο 35' τα Πουλάρια κρατούσαν μέχρι τέλους στα χέρια τους το τρίποντο της αντίδρασης. Ωστόσο, στο 90+1', ο Ακπόγκουμα έδωσε τη λύση έστω και καθυστερημένα και διατήρησε την ομάδα του στην τετράδα, αλλά σε απόσταση... αναπνοής από τις Άιντραχτ και Ουνιόν που νίκησαν στις αναμετρήσεις τους.

«Μπλόκο» της Γκρόιτερ στην Άουγκσμπουργκ

Η Άουγκσμπουργκ δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα που την επανέφεραν εκτός επικίνδυνης ζώνης. Μετά το διπλό στην έδρα της Κολωνίας και την ισοπαλία απέναντι στην ισχυρότερη Λειψία, οι Βαυαροί απέτυχαν να πάρουν το τρίποντο από την έδρα της ουραγού, Γκρόιτερ Φιρτ, «κόλλησαν» στο 0-0 και κινδυνεύουν να πέσουν ξανά στη 16η θέση, αν Χέρτα και Στουτγκάρδη δεν μείνουν με άδεια χέρια στο τέλος της αγωνιστικής.

Επιστροφή στις νίκες για την Ουνιόν

Διπλό που την επανάφερε σε ευρωπαϊκή τροχιά πήρε η Ουνιόν Βερολίνου, η οποία επικράτησε 1-0 της Μπόχουμ και ανέβηκε στην έκτη θέση της Bundesliga. Με τον Κώστα Σταφυλίδη να ξεκινάει στο βασικό σχήμα και τον Λαμπρόπουλο να μένει στον πάγκο, η Μπόχουμ δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από την ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας, η οποία επικράτησε χάρη σε φοβερό γκολ του Κρούζε (16΄) και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα.

Ακάθεκτη στην πεντάδα η Άιντραχτ

Δεν σταματάει πουθενά το τρένο της Άιντραχτ, η οποία πήρε ακόμα μια νίκη και σκαρφάλωσε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Το γκολ του Λίντστρομ (35΄) αρκούσε στους Αετούς για να πάρουν και τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Μάιντζ (1-0), η οποία από την πλευρά της συνέχισε τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα και περιορίστηκε στην 8η θέση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα