Ντόρτμουντ- Μάιντζ 3-1: Κορυφή με σούπερ Χάαλαντ (vid)

Ντόρτμουντ- Μάιντζ 3-1: Κορυφή με σούπερ Χάαλαντ (vid)

Νίκος Κικίδης
Ντόρτμουντ- Μάιντζ 3-1: Κορυφή με σούπερ Χάαλαντ (vid)

bet365

Δυναμική επιστροφή για τον Έρλινγκ Χάαλαντ μετά τον τραυματισμό του, ο οποίος με ντομπλέτα οδήγησε την Ντόρτμουντ στη νίκη 3-1 επί της Μάιντζ και συγχρόνως στην κορυφή της Bundesliga. Ευρωπαία η Ουνιόν, τρίποντο-ανάσα για Μπόχουμ.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα... Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό και μαζί με τον Ρόις χάρισαν τη νίκη στη Ντόρτμουντ 3-1 απέναντι στην μαχητική Μάιντζ.

Τα πρώτα δείγματα εξάλλου είχαν φανεί μεσοβδόμαδα. Οι Βεστφαλοί ανέβαζαν στα social media τα... μαγικά του Νορβηγού που έμοιαζε θηρίο στο κλουβί και απλώς περίμενε να πάρει το ελεύθερο για να απελευθερωθεί... μαινόμενος στο χορτάρι έπειτα από περίπου τρεις εβδομάδες.

Εκείνος πάντως που κατάφερε να κλέψει προσωρινά τη μαγεία ήταν ο Ρόις που άνοιξε το σκορ για τους Βεστφαλούς μόλις στο 3΄πριν παραδώσει τη...σκυτάλη στον θηριώδη 21χρονο φορ. Αρχικά στο 54΄υπέγραψε με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του κάνοντας το 2-0 από την άσπρη βούλα, ενώ λίγες στιγμές πριν το φινάλε πρόσθεσε ακόμη ένα για να σφραγίσει τη νίκη της ομάδας του.

Προσωρινά πάντως η Μάιντζ είχε μειώσει σε 2-1 με τον Μπούρκαρντ στο 87΄ όμως δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι, με την Ντόρτμουντ να παίρνει τους τρεις βαθμούς και να φιγουράρει πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας.

Σταθερά αήττητη, σταθερά τετράδα η Φράιμπουργκ

Μία είναι η κατεξοχήν ανίκητη ομάδα της Bundesliga τη φετινή σεζόν, κι αυτή δεν είναι η Μπάγερν αλλά η Φράιμπουργκ! Δίχως ίχνος υπερβολής, οι Αετοί του Κρίστιαν Στράιχ αγνοούν ακόμη την ήττα στο ξεκίνημα, αποσπώντας έστω τον βαθμό της ισοπαλίας και κόντρα στη Λειψία. Οι Ταύροι ήταν μπροστά στο σκορ από το 32' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φόρσμπεργκ, ωστόσο, ο Γιεόνγκ από ασίστ του Γκρίφο έφερε το ματς στα ίσα στο 64', διατηρώντας έτσι τη Φράιμπουργκ αήττητη μετά από οκτώ παιχνίδια και στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Champions League (16 βαθμοί). Αφήνοντας παράλληλα τη Λειψία στο -5.

Βλέπει ψηλά η Ουνιόν, ανάσα για Μπόχουμ

Βίοι παράλληλοι για Ουνιόν Βερολίνου και Βόλφσμπουργκ με τους γηπεδούχους να επικρατούν 2-0 και να παίρνουν την τρίτη τους νίκη στη σειρά, ενώ αντίθετα οι Λύκοι για ακόμη μια εβδομάδα αποχώρησαν από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι. Η ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας άνοιξε το σκορ στο 49΄με τον Αγιονίγι προτού ο Μπέκερ σφραγίσει το τρίποντο στο 83΄και στείλει την ομάδα του στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Την ίδια ώρα η Μπόχουμ, με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο να επιστρέφει στο βασικό σχήμα, έπαιρνε βαθμολογική ανάσα απέναντι στην παραδομένη σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, Γκρόιτερ Φιρτ, που γνώρισε ακόμη μια ήττα και παρέμεινε στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Λοσίλα στο 80΄και χάρισε την πολυπόθητη νίκη στη Μπόχουμ που απομακρύνθηκε από τις επικίνδυνες θέσεις. Συμμετοχή και για τον Κώστα Σταφυλίδη που πέρασε ως αλλαγή στο 88΄και βοήθησε την ομάδα του να κρατήσει ασφαλές το υπέρ της σκορ μέχρι το τελικό σφύριγμα.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα