Προκρίθηκε η FC Olympian! (gTV)

Αντώνης Σαούλης
Προκρίθηκε η FC Olympian! (gTV)

bet365

Με δύο νίκες η FC Olympian συνεχίζει στο MIC, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών στο κόσμο. Με την Πόρτο στους «32» την Παρασκευή το πρωί.

Τελικά οι σκάουτς δεν έπεσαν έξω. Γι' αυτό πληρώνονται από την Ρεάλ Μαδρίτης, την Ατλέτικο και την Σεβίλλη. Η FC Olympian έχει ταλέντο. Και το έδειξε και στο εξωτερικό. Στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών στο κόσμο, το MIC. Η μοναδική ελληνική ομάδα που δίνει το παρών ανάμεσα σε 220 συλλόγους απ' όλον τον κόσμο, προκρίθηκε στην επόμενη φάση!



Τα «λιονταράκια» με δύο νίκες στα τρία παιχνίδια που έδωσαν (Τετάρτη και Πέμπτη) θα συνεχίσουν στο MIC! Ωστόσο το ξεκίνημα δεν ήταν το ιδανικό για τα πιτσιρίκια του Χρήστου Βελώνη. Επαιξαν την Τετάρτη το απόγευμα με την Vic Riuprimer Refo (ομάδα της Καταλωνίας) και έχασαν με 5-1 (το μοναδικό γκολ το έβαλε ο Αλέξανδρος Μαργκαριτ).



Προφανώς η πρώτη σκέψη είναι πως ίσως τελικό το επίπεδο δεν ήταν για τα παιδιά από την Πιερία. Την Πέμπτη ωστόσο έκαναν την ανατροπή. Νίκησαν και τους δύο αγώνες και προκρίθηκαν. Το πρωί επικράτησαν με 6-0 της FC Central Los Angeles από τις ΗΠΑ! Τα γκολ σημείωσαν οι Μαργκαριτ (6', 22', 36'), Ακρίβος (13'), Χριστοδούλου (30') και Πασχαλόπουλος (41') ενώ έχασαν και πέναλτι με τον Παπαδόπουλο (40'). Μικρή διευκρίνηση πως οι αγώνες διαρκούν 50 λεπτά (δύο 25λεπτα).

Ουσιαστικά η FC Olympian ήθελε έναν βαθμό για να προκριθεί στο τελευταίο παιχνίδι με την Αtletic Sant Ponc (ομάδα επίσης της Καταλωνίας). Και αντί για έναν πήρε τρεις! Η ελληνική ομάδα επικράτησε με 1-0 με τον Μπιζμπέλη να σκοράρει στο 46' ενώ στο 39' είχε δοκάρι ο Κόλα.



Ωστόσο δεν είναι μόνο οι νίκες αλλά και οι αριθμοί που εντυπωσιάζουν. Στο 6-0 η FC Olympian τελείωσε το παιχνίδι με 65% (ναι στο MIC κρατάνε και τέτοια στατιστικά) ενώ είχε και 15 τελικές! Στο τελευταίο ματς η κατοχή της FC Olympian ήταν στο 43% αλλά και πάλι είχε περισσότερες τελικές απ' ότι ο αντίπαλος (8 έναντι 7).

Η FC Olympian προκρίθηκε λοιπόν στην φάση των «32». Εκεί θ' αντιμετωπίσει την Πόρτο (αρκετά δύσκολος αντίπαλος αν αναλογιστεί κανείς ότι έκανε το «3 στα 3» στον δικό της όμιλο) την Παρασκευή στις 10:00. Ενα παιχνίδι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας πέναλτι. Και ποιος ξέρει; Κάθε μέρα γίνεται κι ένα νέο θαύμα για τα πιτσιρίκια από τον Ολυμπο!

 

Τελευταία Νέα