Χέρτα - Μπάγερν 1-1

Gazzetta team
Χέρτα - Μπάγερν 1-1

bet365

Με γκολ του Λεβαντόφσκι στο 96' η Μπάγερν απέφυγε την ήττα στο Βερολίνο (1-1 με Χέρτα). Ξέσπασε η Ντόρτμουντ (3-0 την Βόλφσμπουργκ), νίκη η Χόφενχαϊμ.

Με ψυχολογία από το 5-1 επί της Αρσεναλ, η Μπάγερν πήγε στο Βερολίνο με στόχο τη νίκη που θα επιβεβαίωνε ότι η μηχανή ανεβάζει συνεχώς στροφές. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πήρε από νωρίς την κατοχή της μπάλας και ήταν συνεχώς μπροστά, με την Χέρτα να κάνει το κλασικό παιχνίδι της: Σφιχτά πίσω, απόλυτη προσοχή στην άμυνα και ελάχιστοι ως καθόλου κενοί χώροι για τον αντίπαλο. Οι Βερολινέζοι το προσέχουν αυτό σε κάθε ματς, πόσω μάλλον με αντίπαλο την Μπάγερν. Ετσι, οι Βαυαροί δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί παρά τη συνεχή κατοχή μπάλας.

Αντιθέτως, η Χέρτα έχει αποδείξει ότι μπορεί να γίνει απειλητική στις στημένες φάσεις και το έκανε ξανά: Στο 21', μετά την εκτέλεση φάουλ από πλάγια, ο Ιμπίσεβιτς πρόλαβε τον Νόιερ και έκανε το 1-0 από κοντά! Από εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι αύξησαν κι άλλο την πίεση τους και είχαν στο μισό γήπεδο τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως άντεξαν και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα. Η κατάσταση δεν άλλαξε στην επανάληψη, με την Μπάγερν να έχει την μπάλα, την Χέρτα να μην αφήνει κανένα διάδρομο προς την εστία της και τον Αντσελότι να βγάζει τους Βιδάλ και Κίμιχ για να βάλει, στο 61', τους Αλόνσο και Λεβαντόφσκι.

Στο 68' ο Ρόμπεν ζήτησε πέναλτι για ανατροπή από τον Πλάτενχαρντ αλλά δεν πήρε κάτι, οι Βαυαροί έψαχναν συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο θα έφταναν στο γκολ και στο 89' θα μπορούσαν να το κάνουν με το φάουλ του Αλάμπα αλλά ο Γιάρσταϊν απέκρουσε. Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 94' ο Ρόμπεν αστόχησε με το δεξί εντός περιοχής και τελικά στην τελευταία φάση του ματς, στο 96', η μπάλα δεν απομακρύνθηκε μετά από μια εκτέλεση φάουλ και ο Λεβαντόφσκι από κοντά έκανε το 1-1, το οποίο έφερε πανηγυρισμούς στους Βαυαρούς και νεύρα στους Βερολινέζους.

Ξέσπασε η Ντόρτμουντ
Η αντίδραση της Ντόρτμουντ μετά τις ήττες από Ντάρμσταντ και Μπενφίκα ήταν ιδανική. Οι Βεστφαλοί σε μία από τις καλύτερες φετινές τους εμφανίσεις κέρδισαν πολύ άνετα με 3-0 τη Βόλφσμπουργκ και ανέβηκαν στην τρίτη θέση. Η κυριαρχία των γηπεδούχων από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό ήταν εντυπωσιακή και το τελικό σκορ σίγουρα κολακεύει τους Λύκους, που δεν κατάφεραν να κοντράρουν τους αντιπάλους τους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, έχασαν ευκαιρίες και πήραν το προβάδισμα με ανορθόδοξο τρόπο στο 20’, όταν ο Μπρούμα πέτυχε απίθανο αυτογκόλ για το 1-0. Η συνέχεια ήταν ίδια, με τους Βεστφαλούς να πιέζουν και τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται σε θέση άμυνας. Όσο, όμως, η Μπορούσια δεν μπορούσε να τελειώσει το ματς, οι Λύκοι είχαν ελπίδα, όπως φάνηκε από τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Γκόμεζ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Οι γηπεδούχοι δεν το πλήρωσαν και μπήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη να τελειώσουν τα πάντα. Οι επιθέσεις της Ντόρτμουντ έρχονταν κατά κύματα, με τον Πίσεκ να κάνει το 2-0 στο 48’ με κεφαλιά και τον Ντεμπελέ με νέα κεφαλιά το τελικό 3-0 στο 59’.

Με Κράμαριτς η Χόφενχαϊμ
Επιστροφή στις νίκες για την Χόφενχαϊμ, που με δύο γκολ του Κράμαριτς επιβλήθηκε με 2-0 της Ντάρμσταντ και ανέβηκε στην τέταρτη θέση. Οι γηπεδούχοι μπήκαν επιθετικά, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν το γνωστό τους παιχνίδι στην αντεπίθεση. Ο ρυθμός, όμως, έπεσε γρήγορα και μετά από 45’ οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Αμίρι (24’) και Τερατσίνο (31’) είχαν τις καλύτερες για την Χόφενχαϊμ, με το 0-0 να μένει φυσιολογικά μέχρι το ημίχρονο. Η κλάση του Κράμαριτς έκανε τη διαφορά στην επανάληψη. Ο Κροάτης μπήκε στο ματς στο 50’ στη θέση του Ντεμιρμπάι και στο 64’ άνοιξε το σκορ. Οι Lilien προσπάθησαν στη συνέχεια, ανοίχτηκαν, έπαιξαν καλά, όμως η τελική πάσα αποδείχθηκε άλυτο πρόβλημα. Φαινόταν ότι η Ντάρμσταντ πολύ δύσκολα θα φτάσει στο γκολ και στις καθυστερήσεις ο Κράμαριστς σφράγισε τη νίκη των blau, κάνοντας το 2-0.

Διπλό παραμονής η Βέρντερ!
Μεγάλο διπλό για τη Βέρντερ, επικράτησε 2-0 της Μάιντς και βρέθηκε έπειτα από καιρό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα της Βρέμης ήταν εξαιρετική στην άμυνα, ουσιαστική στην επίθεση και ο Αλεξάντερ Νούρι πήρε παράταση ζωής στον πάγκο της ομάδας. Αλλωστε, κόντρα σε Ντόρτμουντ, Μπάγερν το πάλεψε αρκετά, αλλά τις έλειψαν οι λεπτομέρειες για το θετικό αποτέλεσμα. Ηταν το πρώτο τρίποντο της Βέρντερ στο 2017 που ήρθε χάρη στα τέρματα του Γκνάμπρι στο 16', αλλά και του Ντιλέινι στο 23' . Στον αντίποδα, η Μάιντς δεν έπεισε με την εμφάνισή της, αφού είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Μεγάλο διπλό η Ίνγκολσταντ
Η Ίνγκολσταντ παραμένει ζωντανή στη μάχη της παραμονής, κερδίζοντας με 2-0 την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη σε ματς που τα είχε όλα. Τρελό το παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά, να ανοίγουν τον ρυθμό και να έχουν την υπεροχή, αιφνιδιάζοντας τους παίκτες του Κόβατς. Οι Βαυαροί επιβραβεύθηκαν για το εξαιρετικό τους ξεκίνημα στο 26’, όταν έπειτα από κόρνερ του Γκρος, ο Μπρεζερί ξέφυγε από τον Άμπραχαμ και έκανε το 0-1. Η συνέχεια έγινε ακόμη χειρότερη για τους γηπεδούχους, καθώς στο 34’ ο τελευταίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Λεσκάνο.

Οι Βαυαροί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό στην επανάληψη, όμως στο 56’ η Άιντραχτ κέρδισε πέναλτι. Ο Χασέμπε δεν κατάφερε να νικήσει τον Χάνσεν από την άσπρη βούλα, ούτε όταν πήρε το ριμπάουντ και το 0-1 παρέμεινε. Οι γηπεδούχοι θα το πλήρωναν 13’ αργότερα, όταν ο Γκρος αποδείχθηκε πιο εύστοχος και έκανε το 0-2 με πέναλτι. Οι παίκτες του Βαλπούργκις είχαν τον έλεγχο στη συνέχεια, όμως έμειναν και εκείνοι με 10 παίκτες, όταν στο 81’ ο Λέκι αποβλήθηκε για παρόμοιο μαρκάρισμα με εκείνο του Άμπραχαμ. Τίποτα δεν άλλαξε, όμως, μέχρι το τέλος, με την Ίνγκολσταντ να φτάνει στη μεγάλη νίκη.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα