Πόρτο - Σπόρτινγκ 2-1 παρ. (1-1 κ.δ.): Ο Ταρεμί της χάρισε το Κύπελλο στο «αντίο» του

taremi_porto

bet365

Η Πόρτο έκανε την ανατροπή στη Λισαβόνα με γκολ - λύτρωση του Ταρεμί στο 110', νίκησε τη Σπόρτινγκ με 2-1 και σήκωσε το 20o Κύπελλο Πορτογαλίας.

H Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο κατέκτησε το Κύπελλο Πορτογαλίας για τρίτη διαδοχική χρονιά. Οι Δράκοι έκαναν την ανατροπή στη Λισαβόνα, νίκησαν την πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ των δέκα παικτών στην παράταση με 2-1 και σήκωσαν το τρόπαιο για 20η φορά στην ιστορία τους. «Λυτρωτής» ο Μεχντί Ταρεμί στο τελευταίο του παιχνίδι πριν αποχωρήσει για το Μιλάνο και την Ίντερ.

Η ομάδα του Ρούμπερν Αμορίμ προηγήθηκε στο 20ο λεπτό, όταν ο Σεν Ζουστ νίκησε άπαντες στον αέρα μετά από κόρνερ του Πέδρο Γκονσάλβες και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η Πόρτο «απάντησε» άμεσα, στο 25', όταν μετά από ασταθή απομάκρυνση του Κατάμο η μπάλα στρώθηκε στον Εβανίλσον, ο οποίος ισοφάρισε με σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 32' όταν ο σκόρερ των Λιονταριών, Σεν Ζουστ, ανέτρεψε τον Γκαλένο πριν μπει στη μεγάλη περιοχή και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και στο 96' ο Εβανίλσον κέρδισε πέναλτι από τον τερματοφύλακα της Σπόρτινγκ, Πίντο Ντιόγκο. Ο Ταρεμί ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και χάρισε το Κύπελλο στην Πόρτο, με το 91ο γκολ του στην τετραετία που πέρασε στο «Ντραγκάο».

Πόρτο (Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο (46' Ταρεμί), Ζε Πέδρο, Οτάβιο, Γουέντελ, Κονσεϊσάο (118' Μπόργκες), Γκονσάλεθ (85' Εουστάκιο), Βαρέλα (85' Γκρούγκιτς), Γκαλένο, Πεπέ (113' Φερνάντες), Εβανίλσον (104' Μπαρό)

Σπόρτινγκ (Αμορίμ): Ντιόγκο Πίντο, Σεν Ζουστ, Κοάτες (103' Παουλίνιο), Ινάσιο, Κάταμο (71' Ντιομαντέ), Μορίτα (36' Κουαρέσμα), Χιούλμαντ, Σάντος (83' Εσγκάιο), Τρινκάο (71' Μπραγκάνκα), Γκιόκερες, Γκονσάλβες (91' Κοϊντρέντι)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα