FIFA Best Awards: Κορυφαίος παίκτης στον κόσμο ο Λιονέλ Μέσι!

Νίκος Κικίδης
FIFA Best Awards: Κορυφαίος παίκτης στον κόσμο ο Λιονέλ Μέσι!

bet365

Το έκανε ξανά! Ο Λιονέλ Μέσι άφησε πίσω τους Χάαλαντ και Μπαπέ και τιμήθηκε στα βραβεία της FIFA ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία... Μετά τη Χρυσή Μπάλα στο Παρίσι, ο Λιονέλ Μέσι τιμήθηκε με ακόμα μια ατομική διάκριση, μιας και ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο στα βραβεία The Best που διοργανώνει η FIFA με άξονα τη χρονική περίοδο 19 Δεκεμβρίου 2022 - 30 Αυγούστου 2023.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που ο Αργεντινός κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο στην καριέρα του, αν και μάζεψε τους ίδιους βαθμούς με τον Έρλινγκ Χάαλαντ! Οι δυο ποδοσφαιριστές συγκέντρωσαν από 48 βαθμούς, αλλά ο Μέσι συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους από τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων που αποτέλεσαν τελικά και το tie-breaker της διαδικασίας.

Τρίτος και τελευταίος του βάθρου ο Κιλιάν Μπαπέ με 35 ψήφους, ο οποίος παρά το χατ τρικ του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ είδε τον Μέσι να κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο με την Αργεντινή.

Παρόλα αυτά κανείς από τους τρεις υποψήφιους δεν βρέθηκε στα Gala του Λονδίνου, με τον Ανρί τελικά να παραλαμβάνει το βραβείο εν μέσω της βροντερής απουσίας τόσο του ίδιου του Μέσι, όσο και των εκπροσώπων του από την εκδήλωση.

Θυμίζουμε πως ο 36χρονος κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας με την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ με την Ίντερ Μαϊάμι πανηγύρισε το Leagues Cup.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα