Τσέφεριν για European Super League: «Το ποδόσφαιρο δεν πωλείται, ας ξεκινήσουν τη διοργάνωσή τους με... δύο ομάδες»

Newsroom
Τσέφεριν για European Super League: «Το ποδόσφαιρο δεν πωλείται, ας ξεκινήσουν τη διοργάνωσή τους με... δύο ομάδες»

bet365

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, πήρε επίσημα θέση για τις τελευταίες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως το ποδόσφαιρο δεν τίθεται προς πώληση, ενώ πέταξε τα «καρφιά» του στους Πέρεθ - Λαπόρτα.

O Πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, κατέστησε σαφές, λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ευρωπαϊκού διακαστηρίου υπέρ της European Super League, ότι: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση».Και συνέχισε: «SuperLeague; Μπορούν να δημιουργήσουν ό,τι θέλουν. Ελπίζω να ξεκινήσουν τη φανταστική τους διοργάνωση το συντομότερο δυνατό με... δύο συλλόγους». Ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ανέφερε επίσης ότι η UEFA δεν θα σταθεί εμπόδια στα πλάνα όσων ονειρεύονται μια νέα ευρωπαϊκή λίγκα.

Απαντώντας στην απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι το ποδόσφαιρο παραμένει ενωμένο, αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όλοι οι κύριοι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι παρόντες εδώ», ξεκίνησε έχοντας δίπλα του τον Χαβιέρ Τέμπας (πρόεδρος της La Liga ) και Νασέρ Αλ Κελαϊφί (Πρόεδρος του ECA).

Το έργο της Super League δεν περιλαμβάνει τις αρχές του αθλητικού ιδεώους. Μπορείς να είσαι ή να μην είσαι μέρος του συστήματος. Το έργο της Super League που παρουσιάστηκε σήμερα είναι ακόμη πιο κλειστό από αυτό που παρουσιάστηκε το 2021.

Το έχουμε πει πολλές φορές και θέλω να το επαναλάβω: το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση. Σήμερα είχαμε περαιτέρω επιβεβαίωση ότι η Super League είναι ένα κλειστό και όχι ανοιχτό project. Δεν θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε, δεν το κάναμε ποτέ. Μπορούν να δημιουργήσουν ό,τι θέλουν. Ελπίζω να ξεκινήσουν αυτόν τον αγώνα με δύο συλλόγους το συντομότερο δυνατό. Ελπίζω να ξέρουν τι κάνουν, αλλά δεν είμαι σίγουρος».

 

Τελευταία Νέα