Εθνική Ιταλίας: Σπαλέτι ή Κόντε για τη διαδοχή του Μαντσίνι

Εθνική Ιταλίας: Σπαλέτι ή Κόντε για τη διαδοχή του Μαντσίνι

Σπαλέτι και Κόντε στην κορυφή της λίστας για αντι-Μαντσίνι

bet365

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι φέρεται να είναι ο εκλεκτός της ιταλικής ομοσπονδίας για τη διαδοχή του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ενώ ισχυρή υποψηφιότητα αποτελεί κι ο Αντόνιο Κόντε που δείχνει θετικός στην επιστροφή του στη Σκουάντρα Ατζούρα μετά από επτά χρόνια.

Η παραίτηση του Ρομπέρτο Μαντσίνι «έσκασε» σαν κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις της εθνικής Ιταλίας και του ιταλικού ποδοσφαίρου, καθώς ο επί μια πενταετία ομοσπονδιακός τεχνικός δεν είχε φανερώσει τάσεις φυγής το προηγούμενο διάστημα. Όλα δείχνουν, όμως, ότι έχει στα χέρια του μια μυθική πρόταση από τη Σαουδική Αραβία για τον πάγκο της εθνικής της με ετήσιες απολαβές στα 18 εκατομμύρια ευρώ, συνθήκη που άφησε «ορφανή» τη θέση στους Ατζούρι μόλις έναν μήνα πριν τα επόμενα παιχνίδια των προκριματικών και λιγότερο από δέκα μήνες πριν την έναρξη του Euro 2024.

Η προσοχή όλων στην γειτονική χώρα στρέφεται πλέον στην επόμενη μέρα και τη διαδοχή του ανθρώπου που οδήγησε τη Σκουάντρα Ατζούρα στην κορυφή της Ευρώπης το 2021. Και η ιταλική ομοσπονδία σκοπεύει να τον αντικαταστήσει με βαρύ όνομα, έχοντας στην κορυφή της λίστας σύμφωνα με το «Sky Italia» τον Λουτσιάνο Σπαλέτι και τον Αντόνιο Κόντε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρωταθλητής με τη Νάπολι την περασμένη σεζόν, Σπαλέτι, είναι ο εκλεκτός των ανθρώπων της FIGC για να αναλάβει τους Ατζούρι, δίχως να έχει προπονήσει ποτέ στην καριέρα του εθνική ομάδα. Το «αγκάθι» στην περίπτωσή του είναι ότι εκκρεμεί η καταβολή αποζημίωσης προς τους Παρτενοπέι (ύψους 3,25 εκατ. ευρώ) μετά την απόφασή του να σπάσει το συμβόλαιο και να μείνει ελεύθερος, την οποία όμως η ιταλική ομοσπονδία δεν προτίθεται να πληρώσει, πετώντας έτσι το «μπαλάκι» στον Αουρέλιο Ντι Λαουρέντις για πιθανή αφαίρεση της ρήτρας από τη στιγμή που αφορά την εθνική ομάδα κι όχι κάποιον σύλλογο.

Την ίδια ώρα, σχεδόν στα ίσα με τον Σπαλέτι «παίζει» και το όνομα του Αντόνιο Κόντε. Ο πολύπειρος allenatore, ο οποίος θήτευσε στην εθνική Ιταλίας τη διετία 2014-2016, φέρεται θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στον ομοσπονδιακό πάγκο, ωστόσο το πρόβλημα στη δική του περίπτωση είναι το υπέρογκο κασέ του (10 εκατ. ευρώ). Οι Ιταλοί τον έχουν ενημερώσει πως για να προχωρήσει η συμφωνία θα πρέπει να μειώσει τις απαιτήσεις του κατά 50%, δηλαδή στα 5 εκατ. ευρώ.

 

Τελευταία Νέα