Ελλάδα - Κροατία 2-1: Έθελξε κι αυτή τη φορά νίκησε

Φιλική νίκη της Εθνικής Γυναικών κόντρα στην Κροατία

bet365

Η Εθνική Γυναικών διατήρησε τη θετική της εικόνα από το πρώτο φιλικό κόντρα στην Κροατία κι αυτή τη φορά πανηγύρισε και τη νίκη (2-1), χάρη σε δύο γκολ της Σπυριδωνίδου.

Την πρώτη της νίκη υπό τις οδηγίες του Αλέξανδρου Κατηκαρίδη πανηγύρισε η Εθνική Γυναικών, στο δεύτερο της φιλικό στο «Γ. Καμάρας» απέναντι στη δυνατή Κροατία.

Οι Ελληνίδες διεθνείς επικράτησαν με ανατροπή της «Hrvatska» διατηρώντας τη θετική εμφάνιση του ματς της περασμένης Παρασκευής (1-1) κι αυτή τη φορά βρήκαν τα αποθέματα να γυρίσουν το ματς στο δεύτερο μέρος με πρωταγωνίστριες τις Σούλα Σπυριδωνίδου και Βεατρίκη Σαρρή.

Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο μέρος με λίγες φάσεις για τις δύο ομάδες, οι φιλοξενούμενες πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενες από το 43' χάρη σε σουτ της Τζεγκολάι από το ύψος του πέναλτι.

Ωστόσο, η Εθνική Ελλάδος επέστρεψε δριμύτερη μετά την ανάπαυλα και ισοφάρισε στο 52', όταν η γκολκίπερ Μπάσιτς απέκρουσε το πλασέ της Σαρρή και η μπάλα πήγε στη Σπυριδωνίδου που ευστόχησε από κοντά. Το δίδυμο συνεργάστηκε άμεσα αυτή τη φορά και στη φάση του 70ου λεπτού, όταν η επιθετικός της Μπράιτον σέρβιρε στη Σπυριδωνίου, η οποία έγραψε το τελικό 2-1.

Στο 37΄ τραυματίστηκε η Χατζηνικολάου και αντικαταστάθηκε από την Καλδαρίδου, η οποία στην πρώτη της επαφή με τη μπάλα είχε δοκάρι σε κοντινό πλασέ μετά από φάση διαρκείας.

Ελλάδα: Νάση, Μήτκου, Κακαμπούκη, Σιδηρά (74΄ Πούλιου), Μάρκου, Σαρρή, Σπυριδωνίδου (74΄ Χαμαλίδου), Μωραΐτου, Χατζηνικολάου (37΄ Καλδαρίδου), Κόγγουλη (74΄ Πούλιου), Πατερνά (74΄ Κοτσάκη).

Κροατία: Μπάσιτς, Γέλεντσιτς, Μπάλογκ, Πράνιες, Πέτζελι, Ρούντελιτς, Λιούμπινα, Ντούλτσιτς (57΄ Μπούκατς), Μπόιτσιτς (90΄ Κάλντιτς), Τζεγκολάι (57΄ Λιούστινα), Λότζνα (77΄ Τέρτζιτς).

 

Τελευταία Νέα