Πλατινί: «Δεν θα επιστρέψω στο ποδόσφαιρο, η Γαλλία δεν άξιζε να κατακτήσει το Μουντιάλ»

Πλατινί: «Δεν θα επιστρέψω στο ποδόσφαιρο, η Γαλλία δεν άξιζε να κατακτήσει το Μουντιάλ»

Πλατινί: «Δεν θα επιστρέψω στο ποδόσφαιρο, η Γαλλία δεν άξιζε να κατακτήσει το Μουντιάλ»

bet365

Ο Μισέλ Πλατινί κατέρριψε όλα τα σενάρια που τον θέλουν να επιστρέφει στο ποδόσφαιρο σε θεσμικό ρόλο μετά την αθώωσή του από την ελβετική δικαιοσύνη, τονίζοντας παράλληλα ότι η Γαλλία δικαίως δεν κατέκτησε το περασμένο Μουντιάλ.

Το όνομα του Μισέλ Πλατινί είχε χαθεί για χρόνια από το προσκήνιο κι αναφερόταν μόνο με αφορμή τις εξελίξεις στη δικαστική του περιπέτεια για το σκάνδαλο της FIFA, ως συγκατηγορούμενου μαζί με τον Σεπ Μπλάτερ.

Ο Γάλλος παράγοντας εν τέλει απαλλάχθηκε οριστικά από τις κατηγορίες το περασμένο καλοκαίρι μετά μια πολύχρονη διαδικασία και πρόσφατα συνδέθηκε με τη θέση του προέδρου της γαλλικής ομοσπονδίας, έπειτα από την παραίτηση του Νοέλ Λε Γκρε.

Ωστόσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο podcast του Ζιλιέν Ροτέν στο «RMC», ο άλλοτε πρόεδρος της UEFA κατέρριψε κάθε πιθανότητα επιστροφής του στο ποδόσφαιρο σε θέση προέδρου ή άλλον θεσμικό ρόλο.

«Έκανα μία δήλωση τον Ιούλιο όταν αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον μου στην Ελβετία. Είπα πως δεν πρόκειται να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο σε θεσμικό ρόλο. Τελεία, δεν θα επιστρέψω. Μου φαίνεται πως η γαλλική ομοσπονδία είναι μέρος των ποδοσφαιρικών αρχών. Συνεπώς δεν πρόκειται να γυρίσω ούτε στο ποδόσφαιρο ούτε στη γαλλική ομοσπονδία.

«Ίσως η ιστορία μου στο ποδόσφαιρο από κάποια άλλη θέση να μην έχει τελειώσει. Μπορεί να υπάρχουν άλλα πράγματα να κάνω. Αν υπάρξει κάποια συγκεκριμένη ευκαιρία θα μου άρεσε να την εκμεταλλευτώ. Αλλά όχι σήμερα. Για πρόεδρος της Γιουβέντους; Όχι, δεν με ενδιαφέρει καθόλου το να γίνω πρόεδρος συλλόγου», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ στην κουβέντα του με τον παρουσιαστή κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία της εθνικής Γαλλίας ως τον τελικό του περασμένου Μουντιάλ, λέγοντας πως οι Bleus δεν άξιζαν απαραίτητα να το κατακτήσουν:

«Η Γαλλία δεν ήταν καλή και υπήρχαν διαστήματα που ήταν πραγματικά κακή. Η Αργεντινή ήταν πολύ καλή και όλα άλλαξαν μέσα σε δύο λεπτά. Από τη στιγμή που έπεσε η ενέργειά της από το 80' και μετά, η Γαλλία πήρε τον έλεγχο και στο τέλος θα μπορούσε να νικήσει.

Θα το άξιζε όμως να κατακτήσει το Μουντιάλ; Τόσο όσο το 1998 ή το 2018; Χάρηκα πολύ που η Γαλλία είχε την ευκαιρία να το κατακτήσει, αλλά αν κοιτάξουμε καλύτερα: αξίζαμε να κερδίσουμε την Αγγλία; Ήμασταν καλύτεροι από το Μαρόκο; Παίξαμε καλά στον τελικό; Δεν ήταν εύκολο. Αλλά έτσι πάνε τα πράγματα. Ήταν ένα τέλειο Μουντιάλ και η Γαλλία δεν άξιζε απαραίτητα να το κατακτήσει, ήμασταν απλά πολύ αποδοτικοί»

 

Τελευταία Νέα