FIFA: Αθωώθηκαν Μπλάτερ και Πλατινί για τις κατηγορίες περί διαφθοράς

Newsroom
FIFA: Αθωώθηκαν Μπλάτερ και Πλατινί για τις κατηγορίες περί διαφθοράς

bet365

Ο πρώην πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ και ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου και πρώην πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της παράνομης απόσπασης κεφαλαίων της FIFA.

Έγινε κι αυτό! Μετά από 7 χρόνια ερευνών και ενασχόλησης με την υπόθεση, η Εισαγγελία της Ελβετίας έβγαλε καθαρούς τους Πλατινί και Μπλάτερ για την υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας!

Οι Ελβετοί δικαστές αθώωσαν τον πρώην πρόεδρος της FIFA για την κατηγορία της παράνομης διοχέτευσης 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (2,06 εκατομμυρίων δολαρίων) από τα ταμεία της FIFA στον άλλοτε πρόεδρο της UEFA και πρώην αρχηγό και προπονητή της Εθνικής Γαλλίας, το 2011.

Τότε παρουσιάστηκε ως δωροδοκία, εκείνοι ανέφεραν ότι επρόκειτο για αμοιβή έπειτα από συμφωνημένη δουλειά και βρέθηκαν υποχρεωμένοι ν' ακολουθήσουν τις διαδικασίες με τη νομική οδό.

Ο Μπλάτερ ήταν επικεφαλής της FIFA για 17 χρόνια με τον Γάλλο να ελπίζει να γίνει ο διάδοχός του. Αμφότεροι είχαν αρχικά αποκλειστεί από το ποδόσφαιρο για 8 χρόνια λόγω της φερόμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς, αλλά η χρονική περίοδος αποπομπής τους μειώθηκε αργότερα.

Η είδηση περί καταβολής υπέρογκου ποσού από τον άλλοτε επικεφαλής της FIFA ήρθε στο φως της δημοσιότητας αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα για δωροδοκία, απάτη και ξέπλυμα χρήματος στη FIFA το 2015. Ενώ ο λόγος πίσω από την πληρωμή είναι ακόμα ασαφής, ο Μπλάτερ είχε πει ότι η πληρωμή ήταν "συμφωνία κυρίων" όταν ζήτησε από τον Πλατινί να γίνει τεχνικός σύμβουλός του το 1998.

Οι εισαγγελείς είχαν πει ότι η προφορική συμφωνία για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του Πλατινί ήταν «εφεύρεση» και δεν υπήρξε ποτέ! Ο Πλατινί ισχυρίζεται ότι το περιστατικό σχεδιάστηκε για να ματαιώσει την προσπάθειά του να γίνει πρόεδρος της FIFA το 2015. Ο δικαστής τους έκρινε όμως αθώους!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπλάτερ, που ταλαιπωρείται από σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, είναι κατηγορούμενος και για παράνομο χρηματισμό 1 εκατομμυρίου δολαρίων στην ομοσπονδία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Αυτά τα είχε υπό τον έλεγχό του ο τότε αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος πριν το συνέδριο της FIFA ήταν ανάμεσα σε αυτούς που συνέλαβε η αστυνομία στο ξενοδοχείο όπου είχαν συγκεντρωθεί τα μέλη της για να συνεδριάσουν...

 

Τελευταία Νέα