Mundo infographics: Λούκα Μόντριτς, ο αειθαλής μετρονόμος «χόρεψε» τη Βραζιλία

Νίκος Κικίδης
Mundo infographics: Λούκα Μόντριτς, ο αειθαλής μετρονόμος «χόρεψε» τη Βραζιλία
Οι συντάκτες του Gazzetta δημιουργούν, σε συνεργασία με το Jack Daniel's, τα Infographics του Μουντιάλ.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η ατόφια ποιότητα του Λούκα Μόντριτς παραμένει ανέγγιχτη. Οι περισσότεροι στην ηλικία του θα τα είχαν παρατήσει, θα δοκίμαζαν τον εαυτό τους σε χαμηλότερα επίπεδα, χορτασμένοι από τα κατορθώματά τους. Για τον αρχηγό της Κροατίας ωστόσο η όρεξη παραμένει ατελείωτη, ανικανοποίητη. Και επόμενος στόχος για αυτόν τον μικροκαμωμένο τύπο φαίνεται πως είναι η κατάκτηση του Μουντιάλ.

Χάρη σε μια ηγετική εμφάνιση διάρκειας 120 λεπτών (!) απέναντι στη Βραζιλία, ο γερόλυκος των ευρωπαϊκών γηπέδων έδωσε συνέχεια στο ταξίδι της Κροατίας προς τα ημιτελικά της διοργάνωσης, κερδίζοντας παράλληλα την ψήφο των Gazzetta και Jack Daniel's για το πρόσωπο των Mundo Infographics της χθεσινής αγωνιστικής ημέρας* (9/12).

Ακόμα και στα 37 του χρόνια άλλωστε ο «Λουκίτα» παραμένει αέρινος, αεικίνητος, ένας μετρονόμος εντός των τεσσάρων γραμμών που κινεί τα νήματα εδώ και μια δεκαετία για την εθνική του. Απέναντι στη Βραζιλία η κατάσταση δεν έμελλε να αλλάξει. Στην 160η συμμετοχή με τα χρώματα της Χρβάτσκα, ο Μόντριτς κατάφερε να κλέψει λίγη από τη λάμψη των Βραζιλιάνων αστέρων και να κυριαρχήσει στον χώρο του κέντρου.

.

Κατάπιε ατελείωτα χιλιόμετρα, αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο άμυνας και επίθεσης ακόμα και στα διαστήματα που η Σελεσάο είχε ρίξει την Κροατία στα σχοινιά! Παρά την αφόρητη πίεση ωστόσο, ο Μόντριτς διατήρησε την ψυχραιμία με τα νούμερα να το επιβεβαιώνουν. Με 139 επαφές με τη μπάλα επιχείρησε συνολικά 115 πάσες με ποσοστό επιτυχίας 91%, ενώ μια εξ αυτών αποτέλεσε πάσα - κλειδί!

Σε μακρινές μεταβιβάσεις μάλιστα άγγιξε το ιδιαίτερα εντυπωσιακό ποσοστό του 75%, ενώ παράλληλα επιχείρησε έξι καλοζυγισμένες σέντρες στην περιοχή της Σελεσάο, όμως μόλις μια κατάφερε να βρει αποδέκτη. Την ίδια στιγμή το ποσοστό του σε κερδισμένες μονομαχίες ανήλθε στο 53% παρά την καχεκτική σωματοδομή του, ενώ κέρδισε τη μια από τις δυο μονομαχίες που έδωσε στον αέρα.

Στο καθαρά αμυντικό κομμάτι μπλόκαρε δυο φορές σουτ του αντιπάλου, έκανε τρία επιτυχημένα τάκλιν και μια αναχαίτιση της μπάλας, ενώ δέχθηκε ντρίμπλα εις βάρος του μόλις μια φορά! Στην κρίσιμη διαδικασία των πέναλτι πρόσθεσε το κερασάκι στην τούρτα ευστοχώντας από την άσπρη βούλα για να ολοκληρώσει έτσι με τον καλύτερο τρόπο μια εμφάνιση - ωδή του εγκεφαλικού ποδοσφαίρου.

*Τα στατιστικά αφορούν τη συνολική εικόνα του Μόντριτς σε Μουντιάλ

Creative Design: Θοδωρής Μπιτσαξάκης

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα