Ισπανία: Επαγγελματικό ντεμπούτο ο Σταματάκης στο Copa Del Rey (vid)

Ισπανία: Επαγγελματικό ντεμπούτο ο Σταματάκης στο Copa Del Rey (vid)

Γιώργος Μανταίος
Ισπανία: Επαγγελματικό ντεμπούτο ο Σταματάκης στο Copa Del Rey (vid)

bet365

Ο Έλληνας γκολκίπερ της Ελντένσε έκανε ντεμπούτο στα 19, στην πρόκριση επί της Κορούτσα στο Copa del Rey

Θυμάστε τον Δημήτρη Σταματάκη; Τον τερματοφύλακα που πέρσι απέκτησε η Ατλέτικο Μαδρίτης και μάλιστα τον «έδεσε» άμεσα με επαγγελματικό συμβόλαιο και ρήτρα πολλών εκατομμυρίων ευρω; Ο 19χρονος Έλληνας τερματοφύλακας δεν αγωνίστηκε στην πρώτη του χρονιά στους «ροχιμπλάνκος» και παραχωρήθηκε το καλοκαίρι δανεικός στην Ελντένσε, με την οποία την περασμένη Κυριακή (13/11) πραγματοποίησε το επαγγελματικό ντεμπούτο του. Παράλληλα έπαιξε το πρώτο ματς της ζωής του σε επίπεδο ανδρών.


Την ιστορία του είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά το Gazzetta. Ο Σταματάκης σε ηλικία 14 ετών συνεργάστηκε με την Athens Goalkeepers Academy, την εξειδικευμένη σε τερματοφύλακες ακαδημία που εδρεύει στο Ρέντη και δεν «κατεβάζει» κάποια ομάδα στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Νωρίτερα, ήταν μέλος των ακαδημιών του Ατρόμητου, όμως λόγω ηλικίας, δεν είχε προλάβει να λάβει μέρος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Super League.

Η Ατλέτικο τον εντόπισε σε camp αξιολόγησης στα 16 του χρόνια, παρακολούθησε την εξέλιξή του και τον απέκτησε στα 18. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν έπαιξε επίσημο ματς, ενώ κατά την παραμονή του στη Μαδρίτη αγωνίστηκε 4 φορές με την ομάδα Νέων του συλλόγου (Juvenil A). Μπορεί να γυμναζόταν ακόμα και με την πρώτη ομάδα, μπορεί στην Κ19 να του έκανε... σουτάκια ο Φερνάντο Τόρες, μπορεί το Νοέμβριο του 2021 να μπήκε στην αποστολή σε ματς εναντίον της Μίλαν για το Youth League, αλλά το μονοπάτι προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο ανδρών, δεν είχε ανοίξει ακόμα.

Τελικά ήγγικεν η ώρα με την καινούρια του ομάδα! Η Ελντένσε που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Γ΄ κατηγορίας αντιμετώπισε εκτός έδρας την Κορούτσο στην πρώτη φάση του κυπέλλου Ισπανίας. Με τον Σταματάκη βασικό, η ομάδα που εδρεύει στη Βαλένθια νίκησε στα πέναλτι 4-2 (κ.α. 2-2) και πανηγύρισε την πρόκριση στον Β΄ γύρο, μόλις για δεύτερη φορά μετά το 1989!

Προς το παρόν στο πρωτάθλημα ο προπονητής της Ελντένσε προτιμάει ως βασική επιλογή τον 27χρονο Γκιγιέρμο Βαγέχο. Αλλά πλησιάζει η ώρα που ο Σταματάκης θα πάρει και εκεί την ευκαιρία του, σε μία πολύ δυνατή διοργάνωση. Η Ελντένσε βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και ανάμεσα στις αντιπάλους της είναι ομάδας όπως η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, η Νουμάνθια και οι Β΄ ομάδες της Μπαρτσελόνα, της Αθλέτικ Μπιλμπάο και της Σοσιεδάδ.

 

Τελευταία Νέα