CEO Σαχτάρ Ντόνετσκ: «Ίσως ο Ινφαντίνο πρέπει να έρθει προσωπικά στην Ουκρανία για να δει τι συμβαίνει εδώ»

CEO Σαχτάρ Ντόνετσκ: «Ίσως ο Ινφαντίνο πρέπει να έρθει προσωπικά στην Ουκρανία για να δει τι συμβαίνει εδώ»

Σωτήρης Μυκονίου
CEO Σαχτάρ Ντόνετσκ: «Ίσως ο Ινφαντίνο πρέπει να έρθει προσωπικά στην Ουκρανία για να δει τι συμβαίνει εδώ»

bet365

Ο CEO της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σεργκέι Πάλκιν έκανε επίθεση στην FIFA και τον πρόεδρό της, Τζιάνι Ινφαντίνο κατηγορώντας πως όχι μόνο δεν θέλησε να βοηθήσει την Ουκρανία, αλλά με τις αποφάσεις που πήραν κατέστρεψαν και το ποδόσφαιρό της ενώ παράλληλα δεν πήραν απαραίτητα μέτρα απέναντι στην Ρωσία.

Ο διευθύνων σύμβολους της Σαχτάρ Ντόνετσκ έδωσε συνέχεια στην διαμάχη που έχει αρχίσει ανάμεσα στην κορυφαία ουκρανική ομάδα των τελευταίων ετών και την Παγκόσμια Ομοσπονδία κατά της οποίας οι Ουκρανοί έχουν ξεκινήσει δικαστικό αγώνα απαιτώντας μεγάλη αποζημίωση σχετικά με τις αποφάσεις της FIFA για τα μεταγραφικά παράθυρα.

Παρ' ότι η Σαχτάρ είχε πλησιάσει τον τελευταίο καιρό την FIFA για να τα βρουν εξωδικαστικά για το συγκεκριμένο θέμα εκείνη, όχι μόνο σταμάτησε να τους απαντάει, αλλά έμαθαν από κύκλους της πως θέλει να συνεχίσει η δικαστική διαμάχη.

Σ' ένα αποκλειστικό δημοσίευμα του «Athletic» όπου εμπεριέχονται και δηλώσεις του CEO της Σαχτάρ, Σεργκέι Πάλκιν, ο Ουκρανός τεχνοκράτης κάνει επίθεση στην FIFA κατηγορώντας την τόσο για την παροχή βοήθειας που δεν έδωσε στην Ουκρανία, αλλά και για τις τραγικές αποφάσεις που πήρε σχετικά με τις μεταγραφικές περιόδους και τα συμβόλαια των ξένων παικτών στην χώρα, που κατέστρεψαν ουσιαστικά το ποδόσφαιρό της.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Πάλκιν κατηγορεί την FIFA πως ενώ τηρεί ψυχρή και αδιάφορη αυτή στάση απέναντι στην Ουκρανία, δεν έχει κόψει τους δεσμούς της με την Ρωσία, αφού εξακολουθεί να λαμβάνει χρήματα απ' αυτό έχοντας πουλήσει τα δικαιώματα του ερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ σε κανάλι της χώρας.

«Πως είναι δυνατόν όλος ο κόσμος να έχει σταματήσει την επικοινωνία, τις συμφωνίες και να κάνει δουλειές με την Ρωσία και την ίδια στιγμή η FIFA να διατηρεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο του Μουντιάλ με την Ρωσία; Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Ίσως η FIFA δεν καταλαβαίνει τι γίνεται στην Ουκρανία. Ίσως ο Ινφαντίνο πρέπει να έρθει στην Ουκρανία να δει ιδιοίς όμμασι τι συμβαίνει και τι είδους βοήθεια θα έπρεπε να λάβουμε από την FIFA».

«Κοιτάξτε πως οι ηγέτες της ΕΕ και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας επισκέφθηκαν τον πρόεδρο Ζελένσκι. Αλλά φαίνεται σαν η FIFA να μας αγνοεί ολοκληρωτικά. Ακόμα χειρότερα, κατέστρεψε το ποδόσφαιρό μας εξαιτίας των αποφάσεων που έβαλε (για τα μεταγραφικά παράθυρα και τα συμβόλαια των παικτών)».

«ΟΚ, δεν θέλεις να επισκεφτείς την Ουκρανία. ΟΚ, δεν θέλει να βοηθήσεις σημαντικά από οικονομικής πλευράς τους Ουκρανούς ανθρώπους, αλλά επίσης μην καταστρέψεις ότι έχουμε καταφέρει τόσο καιρό. Κάτσε με μας και συζήτησε πώς θα μας βοηθήσεις. Θα ήθελα ο Ινφαντίνο να καταλάβει, να έρθει στην Ουκρανία να συναντήσει τον πρόεδρο της χώρας, να επισκεφθεί όλα αυτά τα μέροι όπου δολοφονούνται οι άνθρωποι».

Η τελευταία βοήθεια που προσέφερε η FIFA στον ουκρανικό λαό ήταν μία δωρεά 1 εκατ. δολαρίων τον περασμένο Μάρτιο. Ο Πάλκιν λέει πως κι αυτό ακόμα έγινε για να γίνει.

«Απλά για να βάλουν ένα τικ στο κουτάκι. Για να μπορούν να λένε ''Κάναμε κάτι για την Ουκρανία και τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά''. Θα έπρεπε ο Ινφαντίνο να δουλέψει κάποιου είδους σχέδιο για να βοηθήσει την Ουκρανία».

«Δεν ξέρω τι παραπάνω χρειάζεται να κάνει η Ρωσία για να αντιδράσει η FIFA όπως πρέπει. Ολόκληρος ο κόσμος θα έπρεπε να λέει στην FIFA ''Εμπρός παιδιά, ας αλλάξουμε κάτι''».

«Η FIFA δρα σαν μονοπώλιο. Δεν μπορείς να βρεις κανέναν άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για κάτι. Δεν μπορείς να βρεις κανέναν άνθρωπο που θα σου απαντήσει. Δεν μπορούμε να βρούμε κανέναν άνθρωπο που θα κάτσει μαζί μας και θα πει '' ΟΚ, έχετε προβλήματα, ας καθίσουμε μαζί να συζητήσουμε αυτό κι εκείνο''. Η FIFA χρειάζεται κάποιου είδους αναδιοργάνωση εκεί, επειδή αυτό που συμβαίνει τώρα, η αντίδρασή τους στον πόλεμο, δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος δράσης που θα έπρεπε να ακολουθεί μία παγκόσμια οργάνωση».

«Το να σταματήσουν την Ρωσία από το να συμμετέχει στο Μουντιάλ του Κατάρ ήταν μία περιοδική δράση. Αλλά αν, για παράδειγμα, αφαιρέσουν την Ρωσία από μέλης της FIFA, αυτό θα είναι μία απόφαση που θα βοηθήσει την Ουκρανία. Αυτό είναι επειδή χρειάζεται να παλέψουμε σ' όλες τις κατευθύνσεις, όχι μόνο οι στρατιώτες στο πεδίο της μάχης. Αυτή ήταν η απόφαση που περιμέναμε να πάρει η FIFA. Αλλά όπως ξέρετε, δεν υπάρχει απόφαση».

 

Τελευταία Νέα