Σεφτσένκο: Ξέσπασε σε κλάματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία (vid)

Σεφτσένκο: Ξέσπασε σε κλάματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία (vid)

Κώστας Τόπας
Σεφτσένκο: Ξέσπασε σε κλάματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία (vid)

bet365

Έκκληση για βοήθεια στον λαό της Ουκρανίας από τους Ιταλούς, έκανε μέσω συνέντευξης ο Αντρέι Σεφτσένκο, ο οποίος αποκάλυψε πως η μητέρα και η αδερφή του ζούνε πλέον σε καταφύγια αλλά δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται αδυσώπητος γι' ακόμη μία μέρα, μετά από την ρωσική στρατιωτική εισβολή στα εδάφη της γειτονικής της χώρας και ο Αντρέι Σεφτσένκοδεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει αυτό το κακό που έχει βρει την πατρίδα του και τους συμπατριώτες του.

Μιλώντας στην εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης «Che Tempo Che Fa», ο θρύλος της Μίλαν και ο πρώην τεχνικός της Τζένοα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Η μαμά μου, η αδερφή μου και άλλοι συγγενείς μου είναι ακόμα στην Ουκρανία, τους μιλάω καθημερινά. Ήταν επιλογή τους να μείνουν. Δεν μπορώ να δω τι συμβαίνει στη χώρα μου χωρίς να κλάψω. Μου λένε την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, τις βομβαρδισμένες πόλεις, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους που σκοτώθηκαν.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε τη Ρωσία να σταματήσει το πυρ, να βρει μια διπλωματική λύση και να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο», ανέφερε αρχικά ο Σεβτσένκο και στη συνέχεια, έκανε έκκληση στους Ιταλούς να προσφέρουν βοήθεια στους Ουκρανούς πολίτες.

Όταν έφτασα στην Ιταλία, η χώρα μου άνοιξε την καρδιά της. Με έκανε να νιώσω σαν ένας από εσάς και νιώθω ότι είναι το δεύτερο σπίτι μου. Τώρα σας το ζητώ εγώ. Ανοίξτε τις καρδιές σας στους ανθρώπους μου, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Κάντε τους να νιώσουν όπως κάνατε με μένα. Υπάρχει ήδη πολλή στοργή από όλους, το ξέρω, αλλά ζητώ περισσότερα».

Τέλος, ο Αντρέι Σεφτσένκο αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει καθημερινώς ο πρόεδρος της χώρας του, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία θέλει να είναι μέρος της Ευρώπης, ήταν δική μας απόφαση ως λαός. Ο Ζελένσκιείναι ένας σπουδαίος πρόεδρος που μας καθοδηγεί για την ανεξαρτησία και την ελευθερία μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος Ουκρανός επιθετικός.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα