Άγιαξ - Άλκμααρ 1-2: Τεράστιο διπλό με ιστορικό σκόρερ Παυλίδη (vid)

Newsroom
Άγιαξ - Άλκμααρ 1-2: Τεράστιο διπλό με ιστορικό σκόρερ Παυλίδη (vid)

bet365

Όσα γκολ είχε δεχθεί ο Άγιαξ σε 15 αγωνιστικές, τα έβαλε η Άλκμααρ σε ένα ματς (1-2). Με ιστορικό σκόρερ τον Βαγγέλη Παυλίδη και νικητήριο γκολ στο 84', η AZ πήρε τεράστιο διπλό στο Άμστερνταμ και υπέβαλε τον Αίαντα στη δεύτερη φετινή του ήττα.

Θρίαμβος για την Άλκμααρ του Βαγγέλη Παυλίδη και του Παντελή Χατζηδιάκου μέσα στη «Johan Cruyff Arena»! Απέναντι στον πρωτοπόρο Άγιαξ, που είχε δεχθεί όλα κι όλα δύο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και επτά σε όλες τις διοργανώσεις, η AZ πραγματοποίησε το δικό της «μπαμ», πήρε το διπλό (1-2) κι έγινε η πρώτη ομάδα στην τρέχουσα Eredivisie που νικά τον «άτρωτο» Αίαντα μετά την Ουτρέχτη του Τάσου Δουβίκα και η μοναδική που του βάζει δύο γκολ εντός συνόρων!

Ο Έλληνας στράικερ έκανε την αρχή, ολοκληρώνοντας μια επίθεση βγαλμένη από total football και τα όνειρα του Έρικ Τεν Χάαχ για τον δικό του Αίαντα. Μετά από 12 πάσες και αδιάκοπη κυκλοφορία που ξεκίνησε από το αμυντικό τρίτο, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Παυλίδη, ο οποίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή «κάρφωσε» τον Πασβέερ για το 0-1 στο 50'. Αυτό δεν ήταν το πρώτο γκολ του διεθνή φορ στο σπίτι του Άγιαξ, καθώς το είχε πετύχει την περασμένη σεζόν με τη φανέλα της Βίλεμ κι έτσι έγινε πια ο πρώτος που το καταφέρνει με διαφορετικές ομάδες σε ένα ημερολογιακό έτος από τον Άριεν Ρόμπεν το 2002!

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον «καυτό» Σεμπαστιάν Αλέ στο 73', πίεσαν για την ανατροπή, αλλά τελικά ήταν εκείνοι που δέχθηκαν το δεύτερο γκολ! Ο παίκτης που αντικατέστησε στο 64' τον Παυλίδη, ο Αμπουκλάλ, έγραψε στην αντεπίθεση το 2-1 στο 83' για την Άλκμααρ, η οποία στάθηκε και τυχερή στο φινάλε όταν στο 90+6' ακυρώθηκε γκολ του Άγιαξ από τον Σχουρς για οφσάιντ.

 

Τελευταία Νέα